Roman Nicolae – declarație politică – Poporul român trebuie să știe câteva aspecte sociale din statutul de colonie a României.

Potrivit Constituției, România este un stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil.

Situația, de fapt, pare să confirme contrariul. Actualul Parlament și Guvern lucrează pentru entități al căror interes nu corespunde cu cel al societății românești, în ansamblu, iar reprezentanții unei etnii au pretenții nejustificate istoric.

Aderarea României la Uniunea Europeană a avut un impact major asupra societății românești. Suportul populației a fost foarte ridicat, pentru că aceasta percepea integrarea în blocul vest-european ca pe repararea unei mari nedreptăţi istorice făcută românilor, menită să ne rezolve problema prosperității și a dezvoltarii la noi standarde.

Privind retrospectiv, preluarea de către capitalul străin a sectoarelor de interes ale României a însemnat, din păcate, transformarea țări noastre în colonie.

Pandemia a scos la iveală obediența României față de Uniunea Europeană, dar și dubla măsură de lucru între statele uniunii, după ce muncitori români au fost angajați și transportați în Germania, atunci când toate statele europene au fost practic închise.

 Dezorganizarea controlului și disoluția aparatului de ordine publică a reprezentat, alături de căderea economiei și de diminuarea suportului social pentru cei în dificultate, un factor cu o contribuție masivă la sărăcirea populației și la migrarea accelerată, în valuri, a forței de muncă.

Paradoxal, s-a creat și există un război români contra români. Astfel, românii care au rămas în țară sunt considerați slugile capitalului străin care acționează în România și își desconsideră obligațiile, iar cei care au migrat spre vest sunt considerați sclavi pe plantațiile de căpșuni și sparanghel. Acest fenomen nu poate fi explicat prin tradiţie, mentalitate, sau presupusa natură a românilor, ci prin contextul social actual care l-a produs și care plasează responsabilitatea pe sistemul nostru de guvernare. 

 Patriotismul – componenta fundamentală a conștinței naționale a fost șters din vocabularul și din istoriografia românească post-decembristă și are implicații majore asupra angajării forțelor din sistemul de apărare a patriei.

Educația, care are și a avut roluri multiple pentru individ și pentru societate, prezintă o polarizare accentuată privind accesul tinerilor.

Dacă participarea la formele universitare de educație a crescut rapid în ultimii ani, participarea la formele preuniversitare a scăzut. Sistemul de educaţie perpetuează diferenţe enorme între rural şi urban, sau între urbanul sărac şi cel bogat, cu consecinţe multiple pentru români şi nu în ultimul rând pentru economia României.

Există situații, din păcate frecvente, de neînscriere în sistemul școlar, de abandon înainte de finalizarea studiilor primare și gimnaziale. Învățământul vocațional este insuficient dezvoltat și lipsit de o orientare clară.

          Întrebarea legitimă față de această situație este dacă actualul Guvern acceptă să fie, în continuare, un veritabil asasin economic pentru țară sau va ieși din acest statut și va adopta măsuri benefice de salvare economico-sociale?

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

privire
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) critică noile măsuri ”de relaxare” anunțate de CNSU, care nu reprezintă altceva decât noi măsuri jignitoare la adresa românilor cinstiți și muncitori, a căror singură vină este că nu s-au vaccinat. „Așa-numitele <<măsuri de relaxare>> nu rezolvă, în esență, nimic, pentru […]
Adresată: Domnului Ministru al Afacerilor Interne-Lucian Nicolae Bode De către: Senator Rodica Boancă Circumscripția: nr. 23, Ialomița Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Ședința Senatului din data de: 08.12.2021 Obiectul întrebării: construirea noului stadion Dinamo Stimate domnule Ministru, Lucian Nicolae Bode,                 Sportul înseamnă în primul […]
Adresată:  Domnului Sorin Mihai GRINDEANU, viceprim-ministru, ministru al Transporturilor și Infrastructurii                    Domnului Mihai-Cătălin VĂSII, prefect al județului Brașov                    Domnului István RÁDULY, prefect al județului Covasna De către: Senator Ionuț NEAGU, secretar al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: […]
Rodica Boancă
Adresată: Domnului Ministru al Sănătății, Alexandru Rafila De către: Senator Rodica Boancă Circumscripția: nr. 23, Ialomița Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Ședința Senatului din data de: 08.12.2021 Obiectul interpelării: Costul tratamentului pentru Covid-19 Stimate domnule Ministru Alexandru Rafila,          Nu mai este niciun secret faptul […]
Adresată: Domnului Ministru al Sănătății, Alexandru Rafila De către: Senator AELENEI Evdochia Circumscripția: nr. 14, Constanţa Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Ședința Senatului din data de: 08.12.2021 Obiectul interpelării: certificatele verzi versus adeverințele de vaccinare Stimate Domnule Ministru Alexandru Rafila,           De la săptămână la […]
Adresată: Domnului Ministru al Economiei, Florin Marian SPĂTARU De către: Senator Valentin-Rică Cioromelea Circumscripția: nr. 38, Tulcea Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Ședința Senatului din data de: 08.12.2021 Obiectul interpelării: resursele neexploatate de grafit Stimate domnule Ministru, Florin Marian SPĂTARU             Deși mare parte a […]