Roman Nicolae – declarație politică – Poporul român trebuie să știe câteva aspecte sociale din statutul de colonie a României.

Potrivit Constituției, România este un stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil.

Situația, de fapt, pare să confirme contrariul. Actualul Parlament și Guvern lucrează pentru entități al căror interes nu corespunde cu cel al societății românești, în ansamblu, iar reprezentanții unei etnii au pretenții nejustificate istoric.

Aderarea României la Uniunea Europeană a avut un impact major asupra societății românești. Suportul populației a fost foarte ridicat, pentru că aceasta percepea integrarea în blocul vest-european ca pe repararea unei mari nedreptăţi istorice făcută românilor, menită să ne rezolve problema prosperității și a dezvoltarii la noi standarde.

Privind retrospectiv, preluarea de către capitalul străin a sectoarelor de interes ale României a însemnat, din păcate, transformarea țări noastre în colonie.

Pandemia a scos la iveală obediența României față de Uniunea Europeană, dar și dubla măsură de lucru între statele uniunii, după ce muncitori români au fost angajați și transportați în Germania, atunci când toate statele europene au fost practic închise.

 Dezorganizarea controlului și disoluția aparatului de ordine publică a reprezentat, alături de căderea economiei și de diminuarea suportului social pentru cei în dificultate, un factor cu o contribuție masivă la sărăcirea populației și la migrarea accelerată, în valuri, a forței de muncă.

Paradoxal, s-a creat și există un război români contra români. Astfel, românii care au rămas în țară sunt considerați slugile capitalului străin care acționează în România și își desconsideră obligațiile, iar cei care au migrat spre vest sunt considerați sclavi pe plantațiile de căpșuni și sparanghel. Acest fenomen nu poate fi explicat prin tradiţie, mentalitate, sau presupusa natură a românilor, ci prin contextul social actual care l-a produs și care plasează responsabilitatea pe sistemul nostru de guvernare. 

 Patriotismul – componenta fundamentală a conștinței naționale a fost șters din vocabularul și din istoriografia românească post-decembristă și are implicații majore asupra angajării forțelor din sistemul de apărare a patriei.

Educația, care are și a avut roluri multiple pentru individ și pentru societate, prezintă o polarizare accentuată privind accesul tinerilor.

Dacă participarea la formele universitare de educație a crescut rapid în ultimii ani, participarea la formele preuniversitare a scăzut. Sistemul de educaţie perpetuează diferenţe enorme între rural şi urban, sau între urbanul sărac şi cel bogat, cu consecinţe multiple pentru români şi nu în ultimul rând pentru economia României.

Există situații, din păcate frecvente, de neînscriere în sistemul școlar, de abandon înainte de finalizarea studiilor primare și gimnaziale. Învățământul vocațional este insuficient dezvoltat și lipsit de o orientare clară.

          Întrebarea legitimă față de această situație este dacă actualul Guvern acceptă să fie, în continuare, un veritabil asasin economic pentru țară sau va ieși din acest statut și va adopta măsuri benefice de salvare economico-sociale?

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Pentru a evita în viitor eșecuri de magnitudinea celui înregistrat pe 8 decembrie, România trebuie să facă o ajustare fermă și rapidă a raporturilor bilaterale cu țările care îi prejudiciază interesele politice și economice la nivelul Uniunii Europene. Gestul paradoxal și ilogic al reprezentantului Olandei, prin […]
AUR
Ratarea aderării la Spațiul Schengen este un eșec monumental de politică externă al Președintelui Iohannis și al Guvernului Ciucă. Pentru români, este o trezire cruntă la realitate și o dovadă în plus că umilința, compromisurile, lașitatea și impostura nu sunt instrumente cu care să poată fi […]
Adresată:  Domnului Nicolae-Ionel CIUCĂ, prim-ministru al României                    Domnului Lucian ROMAȘCANU, ministru al Culturii De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 07/12/2021 Obiectul întrebării: […]
Deputatul AUR, Dumitru-Viorel Focșa, a declarat că AUR a inițiat un proiect de lege care a fost în această săptămâna dezbătut în Comisia pentru Energie de la Senat și care prevede fuziunea dintre 2 coloși de producere a energiei electrice: CE Oltenia și Hidroelectrica. Potrivit deputatului […]
Deputatul AUR, Antonio Andrușceac, a declarat, în cadrul conferinței săptămânale de presă, că AUR își dorește să vadă în bugetul de stat și acele proiecte benefice pentru țară pe care le va depune opoziția. Liderul deputaților AUR a precizat că AUR se va opune unui buget […]
Senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, a declarat, în cadrul conferinței de presă săptămânale, că pretextul invocat de Cancelarul Austriei că prin România sau din România există fluxuri masive de imigranți ilegal este unul rușinos din punctul de vedere al AUR. Liderul […]