Principii generale privind finanțarea AUR

1. Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) este unica formațiune politică din România, finanțată exclusiv din contribuțiile voluntare ale membrilor săi de partid. AUR nu are în spatele său oligarhi sau afaceriști abonați la contracte cu statul.

2. AUR nu a primit și nu va primi nici un ban din afara României, nici din est, nici din vest, nici „cu sacul”, nici prin intermediul a tot felul de asociații și fundații străine, care vor doar să subjuge și mai mult pe români.

3. AUR este unicul partid din România care a renunțat benevol la subvenția de stat.

4. Chiar dacă România este unul dintre cele mai sărace state din UE, iar jumătate din populația țării trăiește la limita subzistenței, chiar dacă sute de școli au WC în curți iar sute de mii de bătrâni au pensii sub coșul minim de consum, anual din bugetul de stat, partidele politice primesc un car cu bani.

Banii românilor sunt pentru spitale, școli, infrastructură, o viață mai bună pentru copii și bătrâni

5. În anul 2015, când a început finanțarea partidelor politice de la bugetul de stat, au fost alocate 15 mln. lei pentru necesitățile interne ale partidelor, dar formațiunile mereu la guvernare PSD și PNL au fost atât de hrăpărețe încât au crescut subvenția de stat de 18 ori, ajungând, în 2021, la 252 de milioane de lei (50 de milioane de euro !!!), bani pe care îi împart, în special PSD, PNL, USR și UDMR.

6. Partidele nesătule toacă acești bani ai românilor flămânzi pe propagandă – televiziuni și ziare de casă, case de sondaje și de manipulare a opiniei publice, jurnaliști, blogeri, analiști. Aceștia mai cheltuie banii pe sedii de partid luxoase și condiții de muncă boierești, bilete de avion și tipărituri.

7. Dar indolența hulpavă a unor politicieni deconectați de la nevoile oamenilor simpli nu se oprește aici – din subvenția de stat aceștia își cumpără chiar și mașini de lux.

Monumental în acest sens este exemplul partidului Pro România, condus de fostul prim-ministru (și lider PSD) Victor Ponta, care în ultimul an a procurat din banii românilor trei mașini de lux, cu o valoare totală de 350 mii de euro.

Una dintre cele trei autoturisme, procurat în ianuarie 2021, este o Tesla X, de culoare albă, cu 560 cai putere, procurată la un preț de 133 mii de euro. În această mașină își plimbă „oasele” însuți președintele partidului, aceasta atinge 100 de km la oră în doar 3.9 secunde, așa cum îi place posesorului să se laude.

Nepăsarea lui Victor Ponta la acest capitol a fost egalată doar de liderul PNL, fostul prim ministru Florin Cîțu, care a declarat public, cu nepăsare criminală, „nu știe cât costă o pâine pentru că nu mănâncă pâine”.

8. Astfel, AUR a decis ca din subvenția de stat primită pentru rezultatele la parlamentarele din 2020 (aproximativ 12 mln. euro, în 4 ani) să construiască UN SPITAL, pe care îl va dona românilor.

9. În aceste condiții AUR se finanțează exclusiv din cotizațiile membrilor și din donații.

10. La depunerea adeziunii, fiecare nou membru, indică singur mărimea cotizației pe care și-o asumă s-o plătească lunar, suma variind între 10 lei și câteva sute de lei. Plata conștiincioasă a cotizației asumate este un principiu fundamental pentru fiecare membru de partid, ori din acești bani AUR își susține activitatea.

11. AUR are cea mai transparentă procedură de colectare a cotizațiilor și donațiilor și are cea mai transparentă procedură de cheltuire și raportare a banilor. Fiecare membru de partid poate vedea în ce condiții a fost cheltuiți banii donați de acesta.

12. AUR utilizează cotizațiile și donațiile pentru necesitățile minime de bună activitate a partidului, la centru și în teritoriu, fără lux, fără exuberanță, în acord cu situația social-economică a românilor.