Ringo Dămureanu – declarație politică – Pe străzile din Craiova s-a scandat aseară ”Jos Olguța”

Pe străzile din Craiova s-a scandat aseară ”Jos Olguța”

Craiova a încetat să mai fie un oraș democratic și sigur, în care cetățenii să-și vadă liniștiți de viața și treburile lor. Un regim de tip feudal a transformat urbea într-un țarc al disprețului.

Clanul Vasilescu – Manda, patronat de Lia Olguța Vasilescu și familia soțului său, calcă în picioare municipiul și județul, instaurând corupția, indiferența, sfidarea, iar la adresa cetățenilor teama, abuzul, intimidarea. Instituțiile au ajuns să fie folosite nedemocratic și represiv la adresa celor ce îi plătesc pe acești îmbogățiți din banii noștri.

Pentru a beneficia de transport școlar din bani publici, Regia de Transport Craiova și Inspectoratul Școlar Județean Dolj le cer elevilor și părinților date personale, împotriva prevederilor legale, pentru ca PSD să le folosească în campaniile electorale.

Minorii sunt puși să semneze, sub amenințarea Codului Penal, declarații că sunt elevi la școlile din Craiova, deși acest lucru se dovedește prin adeverințe eliberate de școli, potrivit legii, copiii semnează împuterniciri ca Regia de Transport să le prelucreze datele cu caracter personal.

Au încetat această acțiune mârșavă după ce o delegație AUR a intervenit marți și a cerut încetarea acestor abuzuri.

Deranjată de demersurile noastre în apărarea copiilor și a cetățenilor Craiovei, la câteva ore, Olguța Vasilescu a activat altă instituție din subordine să răspundă altei comenzi murdare, anume să treacă la intimidarea membrilor AUR.

Marți seara, în timpul unei ședințe a Comitetului județean AUR, la sediul Biroului parlamentar situat pe strada Obedeanu, un echipaj al Poliției Locale a fost trimis să amendeze membrii AUR care aveau mașinile parcate pe acea stradă, motivând că sunt parcate pe trotuar.

Sediul nostru se află la o adresă privată, după ce Olguța Vasilescu a refuzat să ne ofere un spațiu corespunzător unui birou parlamentar, sfidând Parlamentul și ideea de democrație.

Zeci de proprietari de mașini au fost amendați de polițiștii locali, victime colaterale fiind și cetățenii care locuiesc pe acea stradă. Primăria nu a asigurat niciodată locuri pe parcare, autorizând construirea de blocuri în curți de locuințe, fără a impune crearea de locuri de parcare.

Vrem locuri de parcare și mașinile în oraș, nu orașe de 15 minute.

Zecile de craioveni nemulțumiți s-au revoltat împotriva acestor abuzuri și au scandat minute în șir: ”Jos Olguța”.

Chiar dacă PSD se află în cădere în preferințele craiovenilor, folosirea instituțiilor publice în campanii de denigrare și intimidare a cetățenilor și a oponenților politici este inadmisibilă și cerem revenirea la normalitate și echilibru.

Craiova are nevoie de o conducere democratică și demnă, iar AUR este gata să le asigure.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

  Adresată: Domnului Florin-Ionuț BARBU, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 16.06.2025 Obiectul întrebării: Situația industriei de morărit […]
Adresată:  Doamnei Raluca TURCAN, ministru al Culturii De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 18.06.2024 Obiectul întrebării: Protejarea și recuperarea operelor lui Brâncuși de […]
Președintelui AUR, George Simion, i s-a restricționat astăzi accesul în incinta Parchetului General, acolo unde a mers pentru a depune o solicitare de restituire a telefonului mobil, confiscat în mod abuziv de procurori. „E o țară în care procurorii au voie să te ridice în mod […]
Toți cei șase europarlamentari AUR au aderat la Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR). „Ne-au cântat prohodul, dar s-au înșelat! Europarlamentarii AUR vor activa în cadrul Grupului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR), cel mai important grup conservator din Parlamentul European. Sper ca alături de celelalte guverne […]
  Adresată:  domnului Alexandru RAFILA, ministrul Sănătății De către: Senator Gheorghe Adrian CĂTANĂ Circumscripția electorală: nr. 34 Sibiu Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 18/06/2024 Obiectul interpelării: fără sprijin guvernamental în țară nu se mai produc medicamente inovative Stimate domnule ministru, România nu mai produce […]
  Adresată: Doamnei Luminiţa-Teodora ODOBESCU, Ministrul Afacerilor Externe De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 16.06.2025 Obiectul întrebării: Înființarea Institutului Cultural Român la Cernăuți […]