Nagy Vasile – declarație de presă – Comuna Vladimirescu

 Comuna Vladimirescu

În declarația politică de miercuri, 15.02.2023, domnul deputat Vasile Nagy a prezentat situația comunei Vladimirescu din județul Arad, evidențiind principalele sectoare economice, pe care comuna se poate dezvolta continuu și eficient.

Comuna Vladimirescu este situată în partea de Sud-Est a Câmpiei Aradului, la o distanță de 7 km față de Municipiul Arad, iar prima atestare documentară a localității datează din anul 1752. Conform recensământului efectuat în 2011, populația comunei Vladimirescu se ridică la 10.710 locuitori.

Economia comunei este puternic influenţată de evoluţia economică a municipiului Arad. Datorită apropierii comunei de municipiul Arad în ultimii ani s-a înregistrat o creştere importantă a sectoarelor economice terţiar şi secundar, fiind cea mai dezvoltată unitate administrativ teritorială din județul Arad, după numărul de agenți economici prezenți în localitate.

Industria chimică, industria alimentară, industria uşoară, comerțul şi transporturile deţin ponderi importante în spectrul economic al comunei.

Agricultura reprezintă un sector important al economiei, potenţialul agricol fiind dat de extinderea mare a câmpiei în jumătatea vestică a judeţului, dar şi de condiţiile pedo-climatice favorabile dezvoltării agriculturii.

Moștenirea industrială are o pondere nesemnificativă, mai ales după dezafectarea Combinatului Chimic, însă în același timp, numeroase firme de logistică, depozitare și alte tipuri de servicii au preluat spații industriale, diversificând paleta de activități.

În prezent, nu se poate vorbi despre o activitate turistică definită în zona comunei Vladimirescu, având în vedere amplasarea în zonă de câmpie. Singurul tip de turism cu potențial de afirmare în zonă, deși cu potențial scăzut de creștere, este agroturismul care să valorifice patrimoniul rural al localității, material și imaterial.

Comuna Vladimirescu este atractivă atât prin prezenţa văii Mureşului şi prin serviciile oferite de unităţile de profil de pe raza comunei cât şi prin existenţa vestigiilor arheologice iar cele mai importante elemente de atracție turistic sunt Biserica Ortodoxă din satul Vladimirescu, Biserica Romano-Catolică din satul Horia și Pădurea Vladimirescu.

Pe teritoriul comunei, în partea de sud se întinde Pădurea Vladimirescu, care este un important punct de atracţie atât pentru locuitorii comunei cât şi pentru arădeni, având în vedere distanţa mică faţă de Arad și prezența râului Mureş limitrof pădurii.

Pentru ca Vladimirescu să devină o comună prosperă, modernă și curată este nevoie de proiecte de dezvoltare pentru conservarea și managementul resurselor naturale, pentru producerea de energie verde și de dezvoltarea socio–economică.

Vasile Nagy susține că administrația comunei trebuie să creeze facilități în primul rând cetățenilor, pentru a avea un trai cât mai confortabil și apoi condiții pentru atragerea  investitorilor și să pună accentul pe infrastructura comunei care este primul pas în dezvoltarea unei comunități.

Prin atragerea de investiții pentru dezvoltarea și consolidarea sectorului productiv, pentru stimularea colaborării dintre mediul de afaceri și administrația locală și pentru acoperirea sectoarelor absente sau deficitare în mediul de afaceri local comuna se va dezvolta, principalii bemeficiari fiind cetățenii comunei, a concluzionat deputatul Vasile Nagy.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Petrișor Peiu, propunerea AUR pentru Ministerul Economiei Naționale, explică de ce nu ar fi bine ca MVM să cumpere E.ON România și prezintă soluția prin care această compania să rămână a românilor. ”Zilele acestea, întreaga Românie este înspăimântată de următoarea știre. Compania maghiară MVM ar urma […]
Președintele AUR, George Simion, a prezentat sâmbătă, 5 octombrie, în județul Vaslui, planul de măsuri pentru domeniul agricol. Evenimentul a avut loc la ferma pomicolă și vegetală „Agro Oliver Trans” din comuna Poienești. George Simion a spus că AUR este 100% alături de agricultorii români care […]
Europarlamentarul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, atrage atenția asupra faptului că România plătește prețuri de 4-5 ori mai mari pentru energia electrică importată din vestul Europei. ”Motivul este șocant: Austria și Slovacia NU au capacitate de interconectare cu statele din Est! Cine […]
Petrișor Peiu, propunerea AUR pentru Ministerul Economiei Naționale, atrage atenția asupra celor 100 de miliarde de euro, din fonduri europene, promise de către guvernarea PNL-USR și apoi de cea PNL-PSD. ”Ei bine, cele 100 de miliarde erau de fapt aproape 85 de miliarde, din care peste […]
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a depus, la Biroul Electoral Central, listele de candidați pentru Circumscripția Electorală nr. 43, destinată cetățenilor români cu domiciliul în afara țării. Prin acest demers, AUR continuă să fie vocea românilor din Diaspora și din comunitățile istorice românești, oferindu-le un sprijin […]
Marius Lulea, prim-vicepreședintele AUR, a lansat un atac dur la adresa guvernanților după ce s-a aflat că firma maghiară MVM urmează să achiziționeze E.ON, una dintre cele mai importante companii de energie din România. Acesta consideră că ne aflăm în fața unei noi trădări naționale, similară […]