Președinte pentru România!

Fii președintele României!

În ultimii 32 de ani, scena politică românească ne-a propus șefi de stat nereprezentativi, compromiși și străini de interesele României. Pentru prima dată în istoria politică a țării, mișcarea AUR va organiza alegeri preliminarii și se va consulta cu românii în vederea desemnării candidatului susținut de AUR la alegerile din 2024 pentru funcția de Președinte al României.

Înscriere candidatură

În perioada 1 septembrie – 15 octombrie 2022 orice cetățean român, cu vârstă de minim 33 de ani a cărui drept de a fi ales și a alege nu a fost restrâns de instanțele judecătorești, se poate înscrie în cursa electorală organizată de Alianța pentru Unirea Românilor, în vederea desemnării candidatului pentru alegerile prezidențiale. Până la data de 18 octombrie 2022 toate dosarele de candidatură vor fi analizate de Comisia Electorală Centrală și vor fi făcute publice pe pagina oficială a campaniei.

Dosarul de candidatură trebuie să conțină:

1. Cerere de înscriere

( descarcă model cerere* depunerea dosarului de candidatură online nu necesită descărcarea cererii de candiatură, aceasta se va întocmi automat prin completarea câmpurilor

3. Curriculum Vitae (C.V.)

Curriculum Vitae (C.V) din care să reiasă experiența profesională și politică

4. Program

principalele măsuri de reformă și guvernare a României

5. 500 de semnături de susținere

500 de semnături de susținere (inclusiv electronice) de la cetățeni români cu drept de vot;( descarcă formular)

6. Declarația pe propria răspundere privind lipsa antecendentelor penale

Declarația pe propria răspundere privind lipsa antecedentelor penale nestinse pentru infracțiuni săvârșite cu intenție și lipsa unei hotărâri judecătorești definitive privind privarea de dreptul de a ocupa funcții publice; ( descarcă formular)

7. Declarația pe propria răspundere în sensul că au avut sau nu calitatea de lucrător al Securității sau de colaborator al acesteia

Declarația pe propria răspundere în sensul că au avut sau nu calitatea de lucrător al Securității sau de colaborator al acesteia; ( descarcă formular)

8. Declarația de avere şi Declarația de interese, după modelul aprobat de ANI

Declarația de avere şi Declarația de interese, după modelul aprobat de ANI. (descarcă  formular avere, descarcă  formular interese)


Dosarul de candidatură poate fi depus spre analiză online pe pagina dedicată înscrierilor, pe email la adresa
[email protected] sau în format fizic la adresa Bulevardul Iancu de Hunedoara nr.8A, Sector 1, București.

Campanie și dezbateri:

În perioada octombrie 2022 – octombrie 2023 se va desfășura o amplă campanie de promovare și dezbateri între candidații înscriși în cadrul acestor alegeri, pentru a asigura o cât mai bună informare și cunoaștere a candidaților de către cetățeni.

Alegeri și vot:

Alegerile se vor desfășura în luna octombrie 2023. La nivelul tuturor UAT-urilor vor fi organizate secții de votare (fixe sau mobile) unde orice cetățean cu drept de vot își va putea exercita votul în vederea desemnării celui mai bun candidat pe care să îl desemneze AUR la alegerile prezidențiale din 2024.

Formular înscriere