Silviu-Titus Păunescu – declaraţie politică: “În această iarnă, există o mare posibilitate ca sistemul energetic să intre în stare de alertă!”

“În această iarnă, există o mare posibilitate ca sistemul energetic să intre în stare de alertă!”

Liberalizarea eşuată a pieţei de energie din România, dublată de criza energetică de la nivel mondial şi de inflaţia de două cifre, au adus românii nu numai la limita sărăciei, ci şi la limita răbdării!

Recent, Dispecerul Energetic Naţional (DEN), din cadrul operatorului de transport şi sistem Transelectrica, a emis două scenarii, unul moderat şi unul pesimist, pentru iarna care se apropie.

Astfel, în cazul scenariului moderat, se estimează că deficitul de energie electrică din producţia internă pentru acoperirea consumului României, în iarna care vine, în orele de vârf de sarcină ale serii, va creşte masiv faţă de prognozele de dinaintea sezonului rece anterior, de la 180 MW la 1.260 MW, existând riscul de intrare a sistemului energetic în stare de alertă, ca urmare a funcţionării fără rezerve!

În cazul scenariului pesimist, se va trece la raţionalizarea consumului de energie!

Acest lucru, după experienţele tragice din anii 1980 – 1989, când milioane de români stăteau cu lumânări în case şi dormeau cu gecile pe ei, este de neacceptat şi o jignire profundă adusă nouă, celor care am suferit groaznic în acei ani de tristă amintire!

Una dintre recomandările DEN este ca autorităţile să îi pregătească pe consumatori pentru eventualitatea în care va fi nevoie de raţionalizări, în “situaţii previzibile de criză energetică”, şi să relaxeze temporar restricţiile privind încălzirea cu lemne, pentru reducerea cererii de electricitate şi gaze.

Este de neconceput ca, după minimum 20 de ani în care România putea să-şi pună la punct sistemul energetic, beneficiind de toate resursele posibile, de la cele hidro, la cele eoliene şi nucleare, în această iarnă, ministrul energiei, domnul Virgil Popescu, să ne ceară să montăm becuri chioare şi să mai luăm un pulover pe noi doar pentru că nici PNL-ul, nici PSD-ul n-au fost în stare să securizeze politica energetică a României!

Nu, nu cetăţenii trebuie să plătească preţul incompetenţei politice, ci aşa-zişii politicieni care căpuşează sistemul energetic naţional prin firmele “băieţilor deştepţi”!

Din 2024, noi, cei de la AUR, vom reevalua privatizările din sistemul energetic, pentru că prioritatea noastră este binele românilor!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Ziua a treia de la Conservative Political Action Conference – CPAC a fost marcată de discursul susținut de Donald Trump, fostul și cel mai probabil viitorul președinte al Statelor Unite ale Americii. Cu acest prilej, președintele AUR George Simion a subliniat că suveranismul trebuie să fie […]
Aflat la Washington DC, senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, a rostit un discurs la cea de-a cincea ediție a „International Crisis Summit”, eveniment din marja Conservative Political Action Conference – CPAC, cea mai mare conferință a liderilor conservatori […]
În cea de-a doua zi a Conservative Political Action Conference (CPAC), delegația AUR a continuat seria de întâlniri oficiale cu reprezentanți ai Partidului Republican din Statele Unite și cu oficiali europeni, dar și din alte colțuri ale lumii. Președintele AUR, George Simion, a acordat mai multe […]
O delegație a partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) condusă de președintele AUR, deputatul George Simion, se află în perioada 21 – 26 februarie în Washington DC, Statele Unite ale Americii, unde participă la CPAC – Conservative Political Action Conference, cea mai mare conferință a liderilor […]
Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat, la Washington DC, că ceea ce se întâmplă zilele acestea în România nu este doar un simplu act politic, ci este un atac asupra instituțiilor statului, asupra competitorilor politici care le sunt potrivnici celor aflați […]
Președintele AUR, George Simion, a transmis, din Statele Unite ale Americii, de la CPAC, un mesaj cu privire la ultimele evoluții de pe scena politică din România. Acesta a spus că ceea ce se întâmplă în România este inimaginabil, un atac asupra democrației. „Ceea ce se […]