Radu-Vicenţiu Grădinaru – declaraţie politică având ca temă reliefarea unor necesităţi ale comunităţii de români din Austria.

Conform ultimelor date, aproximativ patru milioane de români trăiesc astăzi în afara graniţelor patriei. Neoficial, sunt cu siguranţă măcar cinci milioane de suflete româneşti care poartă tricolorul în gând în afara ţării noastre.

Săptămâna trecută am avut ocazia de a mă întâlni cu o comunitate de români stabiliţi de ani de zile în Austria, ţară unde conducătorii noştri au afaceri de milioane de euro, o ţară unde standardul de viaţă ridicat a fost construit în mare parte din resurse şi bogăţii provenite din România şi din truda poporului român, de-a lungul secolelor, încă din vremea Imperiului Austro-Ungar.

Astăzi, românii au ajuns să fie a doua minoritate naţională din Austria, după germani, şi reprezintă 1,5% din totalul populaţiei, cuprinzând un număr de aproximativ 125.000 de suflete.

Deşi locuiesc într-o ţară extrem de dezvoltată, această comunitate nu are parte de un tratament corespunzător, multe dintre drepturile fundamentale ale minorităţilor lipsind cu desăvârşire.

Ca urmare a discuţiilor pe care le-am purtat cu fraţii noştri de acolo, am constatat că au următoarele necesităţi:

  • Translatori gratuiţi care să le fie de ajutor cu documente juridice, administrative şi de alt tip;
  • Consultanţă juridică, avocaţi bilingvi, specializaţi, puşi la dispoziţie special pentru comunitatea românească;
  • Totodată au sugerat ca măsură de încurajare pentru întoarcerea diasporei – înfiinţarea unor clase speciale de recuperare şi reintegrare pentru copiii celor care vor să revină în România.

Toate aceste măsuri pot fi reglementate cu uşurinţă şi dorim să înaintăm propunerile lor Excelenţei Sale, domnului Emil Hurezeanu, ambasador al României în Republica Austria.

Să nu uităm că această clasă politică formată din PSD-PNL-UDMR nu a luat nicio măsură pentru încurajarea repatrierii românilor, nu a facilitat niciodată revenirea diasporei, ba dimpotrivă, de 30 de ani a transformat poporul român în cel mai mare popor migrator din Europa, a încurajat acest exod atât de tragic.

Diaspora este şansa României de a renaşte, reîntoarcerea lor definitivă în România ar însemna o creştere economică semnificativă pentru dezvoltarea societăţii noastre pe model european.

AUR îşi propune clar să faciliteze întoarcerea românilor în propria lor naţiune şi vom lupta pe toate fronturile pentru acest ideal al reîntregirii noastre ca popor şi neam.

Fie ca România să renască!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Deputatul AUR, Dan Tanasă, a criticat declarațiile pe care președintele UDMR, Kelemen Hunor, le-a făcut în Statele Unite ale Americii, subliniind că, în vreme ce românii celebrau Ziua Națională, liderul UDMR arunca din nou cu venin și noroi în statul român. „Zilele trecute, în timp ce […]
Președintele AUR, George Simion, a atras atenția că actualul Guvern PSD – PNL nu reușește să aibă grijă de copiii României. Acesta a precizat că Programul „Cornul și Laptele” nu funcționează în mare majoritate din județele țării din cauză că nu sunt bani. De asemenea, pentru […]
Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, senatorul Claudiu Târziu, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că în această săptămână, la Senat, au fost respinse de către PSD-PNL-UDMR, împreună cu USR, două proiecte de legi extrem de importante pentru români. „Am avut 2 proiecte […]
Președintele AUR, George Simion, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că AUR va solicita extinderea cercetării penale pentru achizițiile din timpul pandemiei și la Raed Arafat și la Adrian Streinu Cercel, cel care, în timpul unei emisiuni televizate, s-a denunțat cu privire la sponsorizările […]
Mă prevalez de această oportunitate pentru a trage un semnal de alarmă în privința restricțiilor traficului autovehiculelor de mare tonaj (TIR), deoarece acestea nu exista sau  sunt nu respectate și încălcate tot mai des. Țara noastră înregistrează, din nou un record negativ. Accidentele rutiere înregistrate în […]
ROMÂNIA, ȚARA ASISTAȚILOR SOCIAL Țara noastră ocupă locul al doilea în Europa la numărul de persoane inactive în câmpul muncii. Dintre acestea, aproape un milion și jumătate ar putea să-și găsească de muncă, dar, pur și simplu, nu vor! Ori, după cum spun unii sociologi, ar […]