Radu-Vicenţiu Grădinaru – declaraţie politică având ca temă reliefarea unor necesităţi ale comunităţii de români din Austria.

Conform ultimelor date, aproximativ patru milioane de români trăiesc astăzi în afara graniţelor patriei. Neoficial, sunt cu siguranţă măcar cinci milioane de suflete româneşti care poartă tricolorul în gând în afara ţării noastre.

Săptămâna trecută am avut ocazia de a mă întâlni cu o comunitate de români stabiliţi de ani de zile în Austria, ţară unde conducătorii noştri au afaceri de milioane de euro, o ţară unde standardul de viaţă ridicat a fost construit în mare parte din resurse şi bogăţii provenite din România şi din truda poporului român, de-a lungul secolelor, încă din vremea Imperiului Austro-Ungar.

Astăzi, românii au ajuns să fie a doua minoritate naţională din Austria, după germani, şi reprezintă 1,5% din totalul populaţiei, cuprinzând un număr de aproximativ 125.000 de suflete.

Deşi locuiesc într-o ţară extrem de dezvoltată, această comunitate nu are parte de un tratament corespunzător, multe dintre drepturile fundamentale ale minorităţilor lipsind cu desăvârşire.

Ca urmare a discuţiilor pe care le-am purtat cu fraţii noştri de acolo, am constatat că au următoarele necesităţi:

  • Translatori gratuiţi care să le fie de ajutor cu documente juridice, administrative şi de alt tip;
  • Consultanţă juridică, avocaţi bilingvi, specializaţi, puşi la dispoziţie special pentru comunitatea românească;
  • Totodată au sugerat ca măsură de încurajare pentru întoarcerea diasporei – înfiinţarea unor clase speciale de recuperare şi reintegrare pentru copiii celor care vor să revină în România.

Toate aceste măsuri pot fi reglementate cu uşurinţă şi dorim să înaintăm propunerile lor Excelenţei Sale, domnului Emil Hurezeanu, ambasador al României în Republica Austria.

Să nu uităm că această clasă politică formată din PSD-PNL-UDMR nu a luat nicio măsură pentru încurajarea repatrierii românilor, nu a facilitat niciodată revenirea diasporei, ba dimpotrivă, de 30 de ani a transformat poporul român în cel mai mare popor migrator din Europa, a încurajat acest exod atât de tragic.

Diaspora este şansa României de a renaşte, reîntoarcerea lor definitivă în România ar însemna o creştere economică semnificativă pentru dezvoltarea societăţii noastre pe model european.

AUR îşi propune clar să faciliteze întoarcerea românilor în propria lor naţiune şi vom lupta pe toate fronturile pentru acest ideal al reîntregirii noastre ca popor şi neam.

Fie ca România să renască!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a solicitat Guvernului României, în cadrul unei conferințe de presă extraordinară, să conteste decizia pe care Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a pronunțat-o cu privire la căsătoriile între persoanele de același sex. Totodată, AUR solicită Executivului român să își exprime […]
Alianța pentru Unirea Românilor a reiterat, în cadrul unei conferințe de presă extraordinară, solicitarea transmisă ministrului de externe, Bogdan Aurescu, de a retrage susținerea publică pe care a anunțat-o cu privire la renunțarea Romaniei de a exercita dreptul de veto.„Pe neanunțate, România s-a alăturat unui grup […]
Cea de-a doua ediție a Conferinţei “România de Dincolo de Graniţe” dedicată românilor din diaspora şi organizată de Alianţa pentru Unirea Românilor a avut loc duminică, 28 Mai, la Roma, în Italia. De Ziua Românilor de Pretutindeni, AUR a fost alături de românii din diaspora. La […]
Astăzi, Guvernul României a venit exact cu aceeași ofertă pe care cadrele didactice au respins-o. Este o bătaie de joc din partea coaliției de guvernare la adresa dascălilor și la adresa învățământului românesc. Anunțul Guvernului vine ca nuca în perete! Este o dovadă de iresponsabilitate să […]
„Ca profesor și membru în Comisia de învățământ a Camerei Deputaților, mă alătur și eu zecilor de mii de colegi, întrucât, dacă Dumnezeu nu hotăra să fiu în Parlament, cu siguranță aș fi fost în stradă să îmi strig și eu nemulțumirile și să cer drepturile […]
Către: Domnul CSEKE Attila, Ministrul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației De la: Domnul George-Nicolae SIMION, deputat în circumscripția electorală nr. 42 București Subiectul întrebării: Cetățenii strămutați din localitățile afectate de alunecările de teren Stimate domnule Ministru,           Vă adresez prezenta întrebare parlamentară în numele cetățenilor strămutați […]