Ringo Dămureanu – Motivul nerăspunderii în termen legal la Întrebarea nr. 7909A/04-01-2023

Către: Domnul Barna Tanczos

             Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor

De la: Ringo Dămureanu

          Deputat ales în Circumscripția Nr. 17, Dolj

          Președinte al Comisiei pentru Constituționalitate

Obiectul întrebării:

Motivul nerăspunderii în termen legal la Întrebarea nr. 7909A/04-01-2023

          Domnule ministru,

          Prin Întrebarea cu numărul de mai sus, asupra căreia revenim prin prezenta, v-am chestionat cu privire la Întârzierile în soluționarea cererilor de finanțare și politica de personal la Administrația Fondului pentru Mediu București, solicitând un răspuns scris.

          Am invocat dispozițiile Art. 69 din Constituția României, cu privire la Mandatul reprezentativ, potrivit cărora, în exercitarea mandatului, deputaţii sunt în serviciul poporului.

          Am invocat, de asemenea, dispozițiile Legii nr. 96/2006, rep., privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, potrivit cărora deputaţii sunt reprezentanţi aleşi ai poporului român, prin care acesta îşi exercită suveranitatea, iar în exercitarea mandatului deputaţii sunt în serviciul poporului, avândîndatorirea de a acţiona în interesul întregii naţiuni.

          Am arătat că în procedura audienței parlamentare am fost sesizați în mod repetat cu privire la întârzierile în soluționarea cererilor de finanțare depuse de cetățeni la Administrația Fondului pentru Mediu București și la politica de personal a acestei autorități sau instituții publice, aflată în subordinea sau sub autoritatea Ministerului pe care îl conduceți.

          Potrivit Art. 201 alin. (1) din Regulamentul Camerei Deputaților, răspunsurile la întrebările scrise se transmit deputatului în cel mult 15 zile. Atât întrebările scrise, cât şi răspunsurile aferente se publică pe site-ul Camerei.

          Potrivit site-ului oficial al Camerei Deputaților, data prezentării acestei Întrebări a fost 04-01-2023, data comunicării către dumneavoastră a fost 11-01-2023, iar termenul de primire a răspunsului era 03-02-2023. Acest termen apare depășit cu peste 20 zile.

          Din aceste motive, vă solicităm să ne răspundeți la următoarele întrebări:

  1. Care este motivul pentru care nu ați răspuns în termen legal la Întrebarea nr. 7909A/04-01-2023 pe care v-am adresat-o?

     iar pe fond, stăruim în a vă cere să ne răspundeți la întrebările adresate inițial:

  • Ce programe de finanțare avea în derulare la momentul 01.01.2023 Administrația Fondului pentru Mediu și ce întârzieri înregistra la fiecare dintre acestea, cu menționarea numărului de cereri și a perioadei?
  • Câți angajați avea la momentul 01.01.2023 Administrația Fondului pentru Mediu în total, respectiv câți implicați direct în analizarea și soluționarea cererilor de finanțare aflate în derulare la momentul 01.01.2023?
  • A avut /are în vedere Ministerul Mediului, respectiv Administrația Fondului pentru Mediu, suplimentarea personalului după momentul 01.01.2023 în vederea recuperării întârzierilor și pentru soluționarea cererilor de finanțare succesive? În caz afirmativ, care este numărul de personal avut în vedere și politica de personal pe care o veți urmări în continuare?
  • Câți angajați care au lucrat efectiv pe soluționarea cererilor de finanțare în derulare la Administrația Fondului pentru Mediu s-au pensionat în cursul anilor 2021 și 2022 și ce funcții dețineau aceștia în instituție?
  • Câți dintre lucrătorii care au lucrat efectiv pe soluționarea cererilor de finanțare în derulare la Administrația Fondului pentru Mediu care îndeplineau condițiile de pensionare în cursul anilor 2021 și 2022 au solicitat, în baza art. 56 alin. (4) din Codul Muncii, menținerea lor în muncă peste vârsta standard de pensionare și cum a fost soluționată fiecare din aceste cereri? Ce criterii sau condiții au îndeplinit persoanele menținute în activitate peste vârsta standard de pensionare? Ce motive de refuz s-au invocat de către angajator, după caz?
  • Având în vedere situațiile descrise anterior privind soluționarea cererilor de finanțare în curs, întârzierile semnificative înregistrate și criza de personal la nivelul Administrației Fondului pentru Mediu București, întrebarea este dacă aveți în vedere ca, pe baza unei cereri formulate cu 30 de zile înainte de data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare, salariații din această instituție care lucrează pentru soluționarea acestor cereri de finanțare să fie menţinuți în funcţie până la 3 ani peste vârsta standard de pensionare, cu posibilitatea prelungirii anuale a contractului individual de muncă ? Vă rugăm să motivați.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

AUR propune măsuri de sprijin pentru antreprenorii Români Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a depus un proiect de lege care prevede că, în cazul construcțiilor cu destinație de producție sau depozitare, contribuabilul poate opta pentru metoda de amortizare accelerată pentru o valoare maximă de 1.000.000 lei […]
Nici săptămâna aceasta persoanele chemate la audieri în cadrul Comisiei de anchetă privind achizițiile din timpul pandemiei nu au dat curs invitațiilor transmise. Primele 7 puncte de pe ordinea de zi a comisiei au fost:  1) audierea domnului Alexandru Rafila, ministrul sănătății, 2) audierea domnului Victor […]
AUR
Federația Maghiară de Fotbal a reușit să iasă din anonimat printr-o știre mincinoasă publicată pe siteul oficial al forului. Într-un articol infirmat chiar de UEFA, oficialii maghiari pretindeau că federația europeană și-ar fi dat acceptul pentru utilizarea materialelor cu harta Ungariei mari pe stadioane.    La mai […]
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a organizat marți, 21 martie, la Parlament, dezbaterea cu tema „Legile educației – de la intenție la realitate”. La evenimentul organizat de AUR au luat parte specialiști în domeniul educației, reprezentanți ai sindicatelor, ai Patriarhiei Române, cadre didactice, studenți, reprezentanți ai […]
AUR
Alianța pentru Unirea Românilor organizează în data de 21 martie 2023 de la ora 12:00, în sala Grupului AUR de la Camera Deputaților, o dezbatere cu tema: Legile educației – de la intenție la realitate. Comisia națională de specialitate din cadrul partidului organizează dezbaterea „Legile educației […]
Claudiu Târziu, preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al AUR și președintele Comisiei pentru românii de pretutindeni a Senatului României, a avut o întâlnire cu E.S. Ambasadorul Brândușa Predescu și echipa misiunii diplomatice a României la Sofia. Printre temele abordate s-a aflat situația culturală dificilă a comunității […]