Ringo Dămureanu – Motivul nerăspunderii în termen legal la Întrebarea nr. 7909A/04-01-2023

Către: Domnul Barna Tanczos

             Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor

De la: Ringo Dămureanu

          Deputat ales în Circumscripția Nr. 17, Dolj

          Președinte al Comisiei pentru Constituționalitate

Obiectul întrebării:

Motivul nerăspunderii în termen legal la Întrebarea nr. 7909A/04-01-2023

          Domnule ministru,

          Prin Întrebarea cu numărul de mai sus, asupra căreia revenim prin prezenta, v-am chestionat cu privire la Întârzierile în soluționarea cererilor de finanțare și politica de personal la Administrația Fondului pentru Mediu București, solicitând un răspuns scris.

          Am invocat dispozițiile Art. 69 din Constituția României, cu privire la Mandatul reprezentativ, potrivit cărora, în exercitarea mandatului, deputaţii sunt în serviciul poporului.

          Am invocat, de asemenea, dispozițiile Legii nr. 96/2006, rep., privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, potrivit cărora deputaţii sunt reprezentanţi aleşi ai poporului român, prin care acesta îşi exercită suveranitatea, iar în exercitarea mandatului deputaţii sunt în serviciul poporului, avândîndatorirea de a acţiona în interesul întregii naţiuni.

          Am arătat că în procedura audienței parlamentare am fost sesizați în mod repetat cu privire la întârzierile în soluționarea cererilor de finanțare depuse de cetățeni la Administrația Fondului pentru Mediu București și la politica de personal a acestei autorități sau instituții publice, aflată în subordinea sau sub autoritatea Ministerului pe care îl conduceți.

          Potrivit Art. 201 alin. (1) din Regulamentul Camerei Deputaților, răspunsurile la întrebările scrise se transmit deputatului în cel mult 15 zile. Atât întrebările scrise, cât şi răspunsurile aferente se publică pe site-ul Camerei.

          Potrivit site-ului oficial al Camerei Deputaților, data prezentării acestei Întrebări a fost 04-01-2023, data comunicării către dumneavoastră a fost 11-01-2023, iar termenul de primire a răspunsului era 03-02-2023. Acest termen apare depășit cu peste 20 zile.

          Din aceste motive, vă solicităm să ne răspundeți la următoarele întrebări:

  1. Care este motivul pentru care nu ați răspuns în termen legal la Întrebarea nr. 7909A/04-01-2023 pe care v-am adresat-o?

     iar pe fond, stăruim în a vă cere să ne răspundeți la întrebările adresate inițial:

  • Ce programe de finanțare avea în derulare la momentul 01.01.2023 Administrația Fondului pentru Mediu și ce întârzieri înregistra la fiecare dintre acestea, cu menționarea numărului de cereri și a perioadei?
  • Câți angajați avea la momentul 01.01.2023 Administrația Fondului pentru Mediu în total, respectiv câți implicați direct în analizarea și soluționarea cererilor de finanțare aflate în derulare la momentul 01.01.2023?
  • A avut /are în vedere Ministerul Mediului, respectiv Administrația Fondului pentru Mediu, suplimentarea personalului după momentul 01.01.2023 în vederea recuperării întârzierilor și pentru soluționarea cererilor de finanțare succesive? În caz afirmativ, care este numărul de personal avut în vedere și politica de personal pe care o veți urmări în continuare?
  • Câți angajați care au lucrat efectiv pe soluționarea cererilor de finanțare în derulare la Administrația Fondului pentru Mediu s-au pensionat în cursul anilor 2021 și 2022 și ce funcții dețineau aceștia în instituție?
  • Câți dintre lucrătorii care au lucrat efectiv pe soluționarea cererilor de finanțare în derulare la Administrația Fondului pentru Mediu care îndeplineau condițiile de pensionare în cursul anilor 2021 și 2022 au solicitat, în baza art. 56 alin. (4) din Codul Muncii, menținerea lor în muncă peste vârsta standard de pensionare și cum a fost soluționată fiecare din aceste cereri? Ce criterii sau condiții au îndeplinit persoanele menținute în activitate peste vârsta standard de pensionare? Ce motive de refuz s-au invocat de către angajator, după caz?
  • Având în vedere situațiile descrise anterior privind soluționarea cererilor de finanțare în curs, întârzierile semnificative înregistrate și criza de personal la nivelul Administrației Fondului pentru Mediu București, întrebarea este dacă aveți în vedere ca, pe baza unei cereri formulate cu 30 de zile înainte de data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare, salariații din această instituție care lucrează pentru soluționarea acestor cereri de finanțare să fie menţinuți în funcţie până la 3 ani peste vârsta standard de pensionare, cu posibilitatea prelungirii anuale a contractului individual de muncă ? Vă rugăm să motivați.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Petrișor Peiu, propunerea AUR pentru Ministerul Economiei Naționale, atrage atenția asupra celor 100 de miliarde de euro, din fonduri europene, promise de către guvernarea PNL-USR și apoi de cea PNL-PSD. ”Ei bine, cele 100 de miliarde erau de fapt aproape 85 de miliarde, din care peste […]
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a depus, la Biroul Electoral Central, listele de candidați pentru Circumscripția Electorală nr. 43, destinată cetățenilor români cu domiciliul în afara țării. Prin acest demers, AUR continuă să fie vocea românilor din Diaspora și din comunitățile istorice românești, oferindu-le un sprijin […]
Marius Lulea, prim-vicepreședintele AUR, a lansat un atac dur la adresa guvernanților după ce s-a aflat că firma maghiară MVM urmează să achiziționeze E.ON, una dintre cele mai importante companii de energie din România. Acesta consideră că ne aflăm în fața unei noi trădări naționale, similară […]
Europarlamentarul AUR, Georgiana Teodorescu, a declarat că Ursula von der Leyen a anunțat că țările afectate de inundații nu vor primi ajutorul financiar sperat din Fondul de Solidaritate. Potrivit europarlamentarului AUR, argumentul șefei Comisiei Europene a fost acela că nu sunt bani suficienți în Fondul de […]
Sorin_Muncaciu
”Au încercat în pandemie să impună vaccinarea obligatorie a românilor, încălcând drepturi și libertăți. Nu le-a reușit, pentru că rațiunea poporului român a primat. AUR a reușit să blocheze aceste acțiuni aberante și am dat posibilitatea românilor să aleagă dacă se vaccinează sau nu. Susținem în […]
”Mircea Geoană, așa-zisul candidat independent la alegerile prezidențiale, încearcă din nou să își croiască drumul spre Palatul Cotroceni, ignorând trecutul său politic încărcat de greșeli și compromisuri care au afectat, până la urmă, în mod grav România. Înainte de a ne lăsa impresionați de promisiunile sale […]