Ringo Dămureanu – declarație de presă – Craiova, capitala umilinţei, batjocurii şi a sărăciei


Deşi şi-a propus ca fix în anul 2023 să fie capitală culturală europeană, sub conducerea clanului Vasilescu – Manda, stăpânul de facto al PSD la Dolj, Craiova a devenit un oraş-eşuat, o capitală a sărăciei, umilinţei şi a batjocurii la adresa cetăţenilor săi, în special a celor săraci.

În timp ce oraşul se zbate în subdezvoltare, fără locuri de muncă, fără condiţii decente de trai pentru mii de locuitori ai urbei, cu un nivel îngrijorător al sărăciei şi al nesiguranţei cetăţenilor, clanul Vasilescu – Manda oferă posturi pe listele parlamentare clienţilor politici care direcţionează milioane şi milioane de euro bani publici către nesătula clică de pe malul Jiului.


Olguţa Vasilescu organizează frecvent petreceri din bani publici de milioane de euro, cu care ar putea oferi sute de apartamente anual pentru tinerii săraci ai urbei, dar nu îi pasă.
Oraşul plăteşte din bani publici becuri şi luminiţe, instalate încă din octombrie, pentru a fi inaugurate în ajun de ziua aniversară a doamnei primar, o cheltuială cu care ar putea lumina un oraş mai mic sau casele craiovenilor aflaţi la limita sărăciei.


În acest timp, aproape 200 de familii de craioveni, din două blocuri cămin de pe strada Putnei, sunt debranşate de la apa curentă de şase luni, pentru datoriile acumulate, fără ca administraţia Vasilescu să ia vreo atitudine în favoarea acestora, în condiţiile în care două treimi dintre locatari, mai exact 120 din 183 de apartamente sunt cu datoriile la zi.


Aşa îi pedepseşte Olguţa Vasilescu şi administraţia PSD – PNL de la Compania de Apă Oltenia din Craiova pe craiovenii care plătesc: ţinându-i în condiţii de trai inumane, respingând cererile celor bun-platnici de a se branşa individual la apă.


Oameni săraci, mulţi dintre ei bolnavi, operaţi, cară apă cu bidoanele până la etajul 4, pentru a-şi prepara hrana, pentru igiena personală, maşina de spălat sau turnat în toaletă.


Sute de oameni se alimentează cu toţii de la o ţeavă de PVC, instalată de Compania de apă ”la mica înţelegere”, la un colţ de stradă, putând fi oricând distrusă de răufăcători, riscând să îngheţe o dată cu venirea iernii, iar oamenii să rămână fără apă. Dar nimănui nu-i pasă.


Au strigat, dar nimeni nu i-a auzit.
Au mers în primărie să ceară audienţă, dar au fost refuzaţi constant. În prezenţa noastră, primăriţa s-a furişat, spunând că are şedinţe, pe care niciodată nu a mai anunţat că le-ar fi terminat. Pentru Olguţa Vasilescu, orice a fost mai important decât drama acestor familii.


Ziua mondială pentru eradicarea sărăciei, 17 Octombrie, a fost complet ignorată de cei care au transformat Craiova într-o feudă personală, fără să le pese de oameni.
Doar membrii AUR au înţeles drama acestor familii şi le-au dus elementara apă potabilă.
Craiova are nevoie de o conducere democratică şi demnă, iar AUR este gata să le asigure.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

În vizita sa în Munchen cu ocazia Campionatului European de Fotbal, George Simion s-a întâlnit și cu românii stabiliți în Germania, cărora le-a mulțumit pentru susținere și le-a vorbit despre sistemul corupt care a acaparat țara. „Mulțumesc că ne-ați votat, mulțumesc că mulți dintre voi sunteți […]
Alianța pentru Unirea Românilor și-a lansat sâmbătă, 15 iunie, candidatul la alegerile prezidențiale, în persoana lui George Simion. Evenimentul a avut loc la Arenele Romane, în prezența a peste 7.000 de membri și simpatizanți AUR. „Noi știm să depunem efort. Poate de aceea sunt singurul care […]
Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat astăzi, la Bruxelles, că au trecut trei zile de la închiderea urnelor și, totuși, președintele AEP Toni Greblă refuză să explice de ce nu se anunță rezultatele finale. „Încercăm să înțelegem cum e posibil ca […]
Adrian Axinia, deputat AUR, a atras atenția, în cadrul unei declarații susținută la Bruxelles, asupra numărului uriaș de voturi declarate nule atât la alegerile europarlamentare, cât și la cele locale. „România este un stat capturat, iar puterea politică de la București, efectiv, a asasinat democrația. Spun […]
Prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea, susține că democrația este pusă sub semnul întrebării, în contextul în care 5% din voturile românilor exprimare la alegerile europarlamentare au fost anulate. „Într-un stat condus de hoți, nu se putea altfel decât ca aceste alegeri să fie fraudate, pornind de la […]
AUR a reușit la alegerile din 9 iunie un scor istoric. După doar 4 ani de la înființare, AUR este a doua forță politică a României după alianța comasaților. Am reușit ca în 4 ani de zile aproape să ne triplăm numărul de voturi obținute, de […]