Parlamentul olandez a votat joi împotriva aderării României şi Bulgariei la Schengen ! Și asta la doar două zile după ce Parlamentul European a votat, cu o largă majoritate, de 547 de voturi pentru, 49 împotrivă şi 43 abţineri, o rezoluţie prin care se cerea aderarea celor două ţări la spaţiul Schengen.
Iată, deci, că, aşa cum comentam marţi seara la postul naţional de televiziune Realitatea Plus, această rezoluţie a PE este una pur simbolică, în realitate interesele Olandei primând în faţa “rezoluţiei” europene.
Și afirmam asta având în vedere că un europarlamentar olandez (PPE) din coaliţia guvernamentală a votat împotrivă şi toţi ceilalţi europarlamentari din partidul premierului olandez Mark Rutte s-au abţinut atunci la votul pentru aderarea României la Schengen.
Mesajul dat marţi de europarlamentarii olandezi a fost clar: nu ne vor în Schengen.Este acelaşi mesaj pe care ni l-a transmis chiar premierul Olandei, aflat în vizită deunăzi la Bucureşti. Domnul Rutte a venit în ţara noastră cu o atitudine superioară, a unui lider suprem, care vizitează o ţară colonială.În realitate, aceasta este atitudinea pe care Olanda o are în mod constant faţă de România.
Degeaba au încercat guvernanţii noştri să cumpere bunăvoinţa olandezilor cumpărând de la ei acele nave pompier, pentru că lor li se pare perfect normal ca o ţară pe care o consideră “inferioară” să cumpere de la ei. Culmea! Parlamentul olandez vede paiul din ochii românor şi vorbeşte despre ”corupţia persistentă” şi ”crima organizată”, uitând despre bârna din ochii lor, despre marile scandaluri de corupţie ale firmelor olandeze în România.
Praf în ochi, parlamentarii olandezi solicită “investigaţii suplimentare privind supravegherea frontierelor”, în realitate altceva de la “frontiera” noastră pare să îi intereseze, preluarea Portului Constanţa. “Lupii moralişti” olandezi ar trebui ca, înainte să dea lecţii de conduită României, să îşi rezolve propriile probleme cu corupţia. Să-şi vadă mai întâi problemele de corupţie internă.
Să fi uitat oare domnul Rutte şi parlamentarii şi europarlamentarii olandezi de acea companie a lor, numită Damen, care a pus mâna pe porturile Mangalia şi Galaţi şi a fost acuzată de corupţie chiar de Banca Mondială?
În România, banca olandeză ING e acuzată de spălare de bani cu ruşii şi tot felul de afaceri necurate.Și nu sunt singurele exemple, olandezii au fost prinşi cu tot felul de şpăgi prin multe ţări.
Nu credeţi că ar trebui ca şi românii să nu mai cumpere flori olandeze şi să-şi retragă urgent banii de la ING Bank ?
Nu există răspunsuri