România – pion în „marile jocuri” ale puterii
Ministrul sănătății, Alexandru Rafila – distrugătorul de „vieți”. De ce? Pentru că de când a ajuns la conducerea Ministerului Sănătății, nu a făcut nimic altceva decât să vândă iluzii oamenilor, să le promită noi unități sanitare, renovarea centrelor medicale existente pentru care ar fi existat finanțare. În schimb, Rafila a dat dovadă doar de incapacitate încă de la începutul mandatului său de ministru al sănătății, nereușind nici măcar să gestioneze Planul Național de Redresare și Reziliență. Există atâtea proiecte pe care le-ar fi putut demara, pentru că, după cum bine știm, țara noastră, la capitolul spitale, se află printre ultimele locuri, comparativ cu celelalte state, membre ale Uniunii Europene. Cu toate acestea, indiferența de care dă dovadă domnul ministru Rafila atinge cote maxime.
În România există aproximativ 370 de spitale de stat, în condițiile în care numărul locuitorilor din România este de aproximativ 20 de milioane. Secții pentru diferite condiții medicale, mult mai puține, bineînțeles. De la tragicul accident ce a avut loc la Colectiv, au fost promise mai multe locuri la spitalele cu secție de arși. Desigur, acestea au fost doar vorbe, pentru că nimic nu s-a concretizat, fapt pentru care, la câțiva ani diferență, românii au fost trimiși tot în străinătate pentru a fi tratați de arsuri în urma accidentului de la Crevedia. Cât timp ne vom mai vinde țara? Cât timp vom mai accepta să fim tratați ca niște pioni în „marile jocuri” ale puterii?
Domnule ministru, Alexandru Rafila, ați tăiat finanțarea a șase spitale, ați întârziat un număr considerabil de investiții în domeniul sănătății. Spitalele stau să cadă pe pacienți, mare parte fiind internați în condiții precare. Cum intri în multe dintre unitățile spitalicești, pozitivitatea rămâne la ușa de intrare a spitalului. Când vezi cum arată spațiile, saloanele pacienților, speranța moare. Te cuprinde, un sentiment de îngrijorare, dar în același timp și dispreț, dezgust. Însă, ce este de făcut? Cu salariile pe care le iau românii, atât își pot permite. Dumneavoastră, cu siguranță, la orice intervenție medicală apelați la un spital privat sau, cine știe, un spital privat din afara țării, că tot vă place să călătoriți atât de mult. Restul românilor ce ar trebui să facă? Nu are nimeni norocul să călătorească pe banii altora, nici măcar pentru probleme medicale, darămite pentru concedii.
Este inacceptabil ca în ultimii 30 de ani să fie construite doar 4 spitale în toată țara. În Vaslui, oamenii sunt nevoiți să meargă kilometri întregi pentru a ajunge la cea mai apropiată unitate medicală. Ce se întâmplă cu un caz critic? Se așteaptă ambulanța care vine sau nu vine? Mașina de ambulanță care are peste 15 ani vechime? Gândiți-vă, domnule ministru, ce trebuie să îndure acești oameni.
Cu promisiuni de îmbunătățire și modernizare a sistemului medical, actuala administrație a dezamăgit prin lipsa de acțiune și incapacitatea de a gestiona problemele urgente din sectorul sănătății. Toate aceste nereguli pun în pericol viața românilor care nu au parte de locuri în care pot beneficia de tratamente medicale conforme standardelor medicale.
Nu trebuie să închidem ochii la toate aceste situații. Trebuie să ne facem auziți! De aceea, noi, AUR, am luptat și vom lupta în continuare pentru a apăra drepturile românilor. NU ne vom lăsa duși de nas de unii cărora nu le pasă decât de propria viață și care își văd doar propriile interese. Împreună vom rezista în fața acestui sistem corupt, împreună putem aduce schimbarea!
Nu există răspunsuri