Consumul de droguri – combatere sau stimulare?
Aș dori să vorbesc despre un subiect de o gravă importanță cu privire la sănătatea și viitorul națiunii, doresc să vorbesc de adicțiile care otrăvesc populația României, în special în rândul tinerilor. Este un subiect care este menționat dar, din diverse motive, cumva ignorat și mai ales prost gestionat.
De ce zic prost gestionat? Pentru că fenomenul ia amploare și este evident că măsurile luate de autorități sunt insuficiente, dacă nu – totalmente greșite.
Auzim tot mai des de rețelele de trafic de droguri, care au ajuns să penetreze chiar și școlile românești, otrăvind și anesteziind tineretul. Cu toate controalele, amenzile și înăsprirea pedepselor, fenomenul ia amploare tot mai mare, în loc să frâneze, iar unii ar spune că fenomenul este intenționat ținut sub preș, din diverse interese obscure.
Tinerii se droghează în școli, la festivaluri, acasă sau în spațiul public, autoritățile preferă să acționeze reactiv și nimeni nu abordează cauza fundamentală a problemei.
În această eră a internetului, tot mai mulți tineri sunt obișnuiți cu recompense rapide lipsite de un efort care să dea însemnătate acțiunilor luate și implicit lipsite de o satisfacție a lucrului meritat și dus până la capăt. Dacă te plictisești sau te simți singur, ești la un click distanță de soluție, fie că este vorba de o conversație, de satisfacerea instinctului sexual sau de achiziția unui bun sau a unei mese calde, totul se rezolvă cu un click.
Din această multitudine de stimuli ușor accesibili, tinerii dezvoltă o repulsie față de efort și o poftă tot mai mare pentru stimuli tot mai intenși meniți ca să-i distragă.
Există oameni care nu se mai pot bucura de muzica unui concert fără să tragă un fum, să ia o pastilă sau să tragă ceva pe nas pentru a amplifica senzațiile.
Ceea ce poate începe cu o experiență plăcută a momentului, se poate transforma, în mintea lor, într-o soluție la plictiseală, confuzie, singurătate, depresie sau lipsa de sens cu care se confruntă.
Dacă ne dorim cu adevărat o populație sănătoasă, creativă și împlinită, atunci ar trebui să inițiem, fără întârziere o dezbatere publică serioasă prin care să contracarăm acest fenomen care ne distruge poporul.
Fiecare clipă de tăcere și ignorare a acestui fenomen duce la pierderea și distrugerea a mai multor vieți și familii!
Nu există răspunsuri