Împreună reflectăm la apelurile de „virtute civica”, cu scopul de a ști ce caracterizează formarea politică a cetăţenilor modificându-ne modul de a gândi, de a interacționa și comunicând între noi. Trăim într-o lume din ce în ce mai „mică” în care oameni și grupuri obișnuite interacționează într-o scenă diversificată, într-o reţea complexă de relaţii între indivizi şi cu instanțe de putere. Știm din ultimii ani că cel mai bun mod de a combate corupția este ca guvernele, industria și liderii societății civile să lucreze împreună pentru binele comun.
Am trecut prin nenumărate crize apărute din incompetența statului și a instituțiilor. Ne aducem aminte cum, la începutul anului 2017, un număr mare de protestatari au ieșit pe străzile Bucureștiului pentru a denunța o lege care ar fi ferit mai mulți politicieni de acuzațiile de corupție. Decretul a fost în cele din urmă anulat. Este clar dovedită folosirea abuzivă a puterii încredințate în beneficiul personal. Infracțiunile de corupție pot fi urmărite cu success împotriva persoanelor care lucrează pentru o firmă. Pe de altă parte, când vorbim despre infractiunile institutiilor statului, guvernul nu reușește să execute în mod adecvat legislația anticorupție, ceea ce duce la o impunitate larg răspândită.
Lumea în care trăim implică conviețuire, necesită o mai mare toleranță și unire. Dar foarte mult contează, însă, virtutea civică pentru că este necesar să expunem corupția și să tragem la răspundere oamenii corupți. Noi, cei din partidul AUR, vom lucra neobosit pentru eradicarea corupției. Avem această datorie față de oamenii care au investit încredere în noi
Nu există răspunsuri