Raisa Enachi – declarație de presă – Programul “Sprijin pentru România” – mult zgomot pentru nimic.

Programul „Sprijin pentru România” este un plan de 3,5 miliarde de euro care se doreşte a veni în sprijinul românilor, al comunităţilor şi al companiilor, dar măsurile anunţate nu rezolvă nici măcar o mică parte din aşteptările şi nevoile reale ale cetăţenilor.

Potrivit declaraţiilor domnului Ciolacu, Coaliţia a abordat posibilitatea ca românii să poată amâna plăţile bancare, după ce s-a ajuns la un acord cu băncile în acest sens. El a mai precizat că există o dezbatere privind continuarea şomajului tehnic, care a fost implementat în perioada stării de alertă.

În acelaşi timp, cei 156.000 de elevi cu burse sociale ar urma să primească până la sfârşitul anului, cu excepţia lunilor iulie şi august, vouchere de 30 de euro pe lună pentru alimente, rechizite şi haine.

Printre măsurile propuse se numără şi acordarea de vouchere de 50 de euro la fiecare două luni pentru persoanele şi familiile cu venituri mici pentru achiziţionarea alimentelor de bază, creşterea valorii tichetelor de masă, creşterea normei de hrană pentru pacienţii din spitale şi copiii din orfelinate.

Coaliţia de guvernare are datoria să vină cu soluţii la problemele oamenilor şi ale mediului economic, mai ales într-un moment greu ca cel în care ne aflăm. Pachetul are o valoare de 17,3 miliarde de lei şi are trei obiective: susţinerea economiei pentru o creştere economică sănătoasă, stabilirea coeziunii sociale şi promovarea solidarităţii între generaţii.

Cetăţenii sunt afectaţi de creşterea costurilor la alimentele şi produsele de bază, de majorarea ratelor dobânzilor la credite şi de repercusiunile crizei energetice, iar consecinţele sunt resimţite cel mai acut de populaţia defavorizată.

România se afla într-o criză înainte de pandemie, pe care indivizii corupţi din structurile de decizie ale statului au exacerbat-o în timpul crizei sanitare şi care se va agrava având în vedere instabilitatea actuală.

Vom plăti atât de scump din puţinul nostru, numai ca ei să se simtă confortabil în poziţiile de demnitate pe care nu le merită. Luând în calcul ultimele creşteri de preţuri la alimentele de bază şi calculând 50 euro la două luni, înseamnă 4 lei pe zi, prea puţin pentru nevoile reale ale cetăţenilor. Se anunţă scumpiri în lanţ, în luna iunie aşteptându-ne să fie atins vârful, cu o rată a inflaţiei de 11,28% ceea ce va genera probleme uriaşe şi greu de surmontat pentru populaţie.

Iar pentru elevii României se oferă doar 30 de euro pe lună pentru hrană, rechizite şcolare şi îmbrăcăminte, insuficient în raport cu necesităţile pe care le incumbă sistemul educaţional, toate acestea fiind costisitoare. Aşadar să nu mai fim surprinşi de rata în creştere a abandonului şcolar care ne menţine pe ultimul loc din UE.

Acţiunile greşite sau nechibzuite au contribuit la starea actuală a ţării. Este important să avem un guvern şi o coaliţie eficientă, ţinând cont de perioada pe care o traversează România, iar decidenţii guvernamentali să vină cu un astfel program, dar bazat pe realităţi, optim de implementat şi sustenabil pentru cetăţenii României.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Ziua a treia de la Conservative Political Action Conference – CPAC a fost marcată de discursul susținut de Donald Trump, fostul și cel mai probabil viitorul președinte al Statelor Unite ale Americii. Cu acest prilej, președintele AUR George Simion a subliniat că suveranismul trebuie să fie […]
Aflat la Washington DC, senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, a rostit un discurs la cea de-a cincea ediție a „International Crisis Summit”, eveniment din marja Conservative Political Action Conference – CPAC, cea mai mare conferință a liderilor conservatori […]
În cea de-a doua zi a Conservative Political Action Conference (CPAC), delegația AUR a continuat seria de întâlniri oficiale cu reprezentanți ai Partidului Republican din Statele Unite și cu oficiali europeni, dar și din alte colțuri ale lumii. Președintele AUR, George Simion, a acordat mai multe […]
O delegație a partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) condusă de președintele AUR, deputatul George Simion, se află în perioada 21 – 26 februarie în Washington DC, Statele Unite ale Americii, unde participă la CPAC – Conservative Political Action Conference, cea mai mare conferință a liderilor […]
Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat, la Washington DC, că ceea ce se întâmplă zilele acestea în România nu este doar un simplu act politic, ci este un atac asupra instituțiilor statului, asupra competitorilor politici care le sunt potrivnici celor aflați […]
Președintele AUR, George Simion, a transmis, din Statele Unite ale Americii, de la CPAC, un mesaj cu privire la ultimele evoluții de pe scena politică din România. Acesta a spus că ceea ce se întâmplă în România este inimaginabil, un atac asupra democrației. „Ceea ce se […]