Raisa Enachi – declarație de presă – Programul “Sprijin pentru România” – mult zgomot pentru nimic.

Programul „Sprijin pentru România” este un plan de 3,5 miliarde de euro care se doreşte a veni în sprijinul românilor, al comunităţilor şi al companiilor, dar măsurile anunţate nu rezolvă nici măcar o mică parte din aşteptările şi nevoile reale ale cetăţenilor.

Potrivit declaraţiilor domnului Ciolacu, Coaliţia a abordat posibilitatea ca românii să poată amâna plăţile bancare, după ce s-a ajuns la un acord cu băncile în acest sens. El a mai precizat că există o dezbatere privind continuarea şomajului tehnic, care a fost implementat în perioada stării de alertă.

În acelaşi timp, cei 156.000 de elevi cu burse sociale ar urma să primească până la sfârşitul anului, cu excepţia lunilor iulie şi august, vouchere de 30 de euro pe lună pentru alimente, rechizite şi haine.

Printre măsurile propuse se numără şi acordarea de vouchere de 50 de euro la fiecare două luni pentru persoanele şi familiile cu venituri mici pentru achiziţionarea alimentelor de bază, creşterea valorii tichetelor de masă, creşterea normei de hrană pentru pacienţii din spitale şi copiii din orfelinate.

Coaliţia de guvernare are datoria să vină cu soluţii la problemele oamenilor şi ale mediului economic, mai ales într-un moment greu ca cel în care ne aflăm. Pachetul are o valoare de 17,3 miliarde de lei şi are trei obiective: susţinerea economiei pentru o creştere economică sănătoasă, stabilirea coeziunii sociale şi promovarea solidarităţii între generaţii.

Cetăţenii sunt afectaţi de creşterea costurilor la alimentele şi produsele de bază, de majorarea ratelor dobânzilor la credite şi de repercusiunile crizei energetice, iar consecinţele sunt resimţite cel mai acut de populaţia defavorizată.

România se afla într-o criză înainte de pandemie, pe care indivizii corupţi din structurile de decizie ale statului au exacerbat-o în timpul crizei sanitare şi care se va agrava având în vedere instabilitatea actuală.

Vom plăti atât de scump din puţinul nostru, numai ca ei să se simtă confortabil în poziţiile de demnitate pe care nu le merită. Luând în calcul ultimele creşteri de preţuri la alimentele de bază şi calculând 50 euro la două luni, înseamnă 4 lei pe zi, prea puţin pentru nevoile reale ale cetăţenilor. Se anunţă scumpiri în lanţ, în luna iunie aşteptându-ne să fie atins vârful, cu o rată a inflaţiei de 11,28% ceea ce va genera probleme uriaşe şi greu de surmontat pentru populaţie.

Iar pentru elevii României se oferă doar 30 de euro pe lună pentru hrană, rechizite şcolare şi îmbrăcăminte, insuficient în raport cu necesităţile pe care le incumbă sistemul educaţional, toate acestea fiind costisitoare. Aşadar să nu mai fim surprinşi de rata în creştere a abandonului şcolar care ne menţine pe ultimul loc din UE.

Acţiunile greşite sau nechibzuite au contribuit la starea actuală a ţării. Este important să avem un guvern şi o coaliţie eficientă, ţinând cont de perioada pe care o traversează România, iar decidenţii guvernamentali să vină cu un astfel program, dar bazat pe realităţi, optim de implementat şi sustenabil pentru cetăţenii României.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

               Adresată de către domnul senator: Gheorghe Adrian CĂTANĂ Circumscripția electorala:  nr. 34 Sibiu Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Sedința Senatului din data de: 29.03.2023 Titlul declarației: Petre Daea, un bufon care trebuie să plece acasă. 10 milioane Euro pentru o ţară întreagă, cea mai […]
Adresată:  Domnului Nicu MARCU, președinte al Autorității Naționale de Supraveghere Financiară De către: Senator Andrei BUSUIOC Circumscripția electorală: nr. 39, Vaslui Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 29/03/2023 Obiectul întrebării: Acoperirea despăgubirilor de către firmele de asigurări în situația producerii unor cutremure majore. Stimate domnule […]
Adresată: Doamnei Ministru al Educației Naționale- Ligia Deca De către: Senator Rodica Boancă Circumscripția: nr. 23, Ialomița Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Ședința Senatului din data de: 29.03.2023 Obiectul întrebării: cumulul sporului de doctorat cu cel de grad didactic în învățământul preuniversitar Stimată doamnă Ministru, […]
Adresată: Domnului Ministru al Sănătății, Alexandru Rafila De către: Senator Rodica Boancă Circumscripția: nr. 23, Ialomița Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Ședința Senatului din data de: 29.03.2023 Obiectul întrebării: situația medicilor de familie la nivel național Stimate domnule Ministru Alexandru Rafila,                 La începutul săptămînii […]
Adresată: Domnului Barna TÁNCZOS, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor De către:  Senator Andrei HANGAN Circumscripţia electorală: nr. 9 – Brăila Grupul parlamentar: AUR Şedința Senatului din data de: 29.03.2023 Obiectul întrebării: Situația privind importul deșeurilor Stimate domnule Ministru, Gestionarea deșeurilor reprezintă o problemă majoră pentru mediul […]
Adresată: Domnului Barna TÁNCZOS, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor De către:  Senator Andrei HANGAN Circumscripţia electorală: nr. 9 – Brăila Grupul parlamentar: AUR Şedința Senatului din data de: 29.03.2023 Obiectul întrebării: Combaterea secetei și protejarea mediului în regiunea Valea Prutului Stimate domnule Ministru, În ultimii ani, […]