Raisa Enachi – declarație de presă – Programul “Sprijin pentru România” – mult zgomot pentru nimic.

Programul „Sprijin pentru România” este un plan de 3,5 miliarde de euro care se doreşte a veni în sprijinul românilor, al comunităţilor şi al companiilor, dar măsurile anunţate nu rezolvă nici măcar o mică parte din aşteptările şi nevoile reale ale cetăţenilor.

Potrivit declaraţiilor domnului Ciolacu, Coaliţia a abordat posibilitatea ca românii să poată amâna plăţile bancare, după ce s-a ajuns la un acord cu băncile în acest sens. El a mai precizat că există o dezbatere privind continuarea şomajului tehnic, care a fost implementat în perioada stării de alertă.

În acelaşi timp, cei 156.000 de elevi cu burse sociale ar urma să primească până la sfârşitul anului, cu excepţia lunilor iulie şi august, vouchere de 30 de euro pe lună pentru alimente, rechizite şi haine.

Printre măsurile propuse se numără şi acordarea de vouchere de 50 de euro la fiecare două luni pentru persoanele şi familiile cu venituri mici pentru achiziţionarea alimentelor de bază, creşterea valorii tichetelor de masă, creşterea normei de hrană pentru pacienţii din spitale şi copiii din orfelinate.

Coaliţia de guvernare are datoria să vină cu soluţii la problemele oamenilor şi ale mediului economic, mai ales într-un moment greu ca cel în care ne aflăm. Pachetul are o valoare de 17,3 miliarde de lei şi are trei obiective: susţinerea economiei pentru o creştere economică sănătoasă, stabilirea coeziunii sociale şi promovarea solidarităţii între generaţii.

Cetăţenii sunt afectaţi de creşterea costurilor la alimentele şi produsele de bază, de majorarea ratelor dobânzilor la credite şi de repercusiunile crizei energetice, iar consecinţele sunt resimţite cel mai acut de populaţia defavorizată.

România se afla într-o criză înainte de pandemie, pe care indivizii corupţi din structurile de decizie ale statului au exacerbat-o în timpul crizei sanitare şi care se va agrava având în vedere instabilitatea actuală.

Vom plăti atât de scump din puţinul nostru, numai ca ei să se simtă confortabil în poziţiile de demnitate pe care nu le merită. Luând în calcul ultimele creşteri de preţuri la alimentele de bază şi calculând 50 euro la două luni, înseamnă 4 lei pe zi, prea puţin pentru nevoile reale ale cetăţenilor. Se anunţă scumpiri în lanţ, în luna iunie aşteptându-ne să fie atins vârful, cu o rată a inflaţiei de 11,28% ceea ce va genera probleme uriaşe şi greu de surmontat pentru populaţie.

Iar pentru elevii României se oferă doar 30 de euro pe lună pentru hrană, rechizite şcolare şi îmbrăcăminte, insuficient în raport cu necesităţile pe care le incumbă sistemul educaţional, toate acestea fiind costisitoare. Aşadar să nu mai fim surprinşi de rata în creştere a abandonului şcolar care ne menţine pe ultimul loc din UE.

Acţiunile greşite sau nechibzuite au contribuit la starea actuală a ţării. Este important să avem un guvern şi o coaliţie eficientă, ţinând cont de perioada pe care o traversează România, iar decidenţii guvernamentali să vină cu un astfel program, dar bazat pe realităţi, optim de implementat şi sustenabil pentru cetăţenii României.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MAI MULTE ARTICOLE

Către: Domnul Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății Domnul Attila-Zoltán Cseke, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației Adresată de către: Senator Adrian Costea Circumscripţia electorală: 23 Grupul Parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor (A.U.R.) Obiectul întrebării: Deficitul de medici de familie în România Data: 22 iunie 2022 Stimați Domni Miniștri, […]
Adresată: Domnului Barna TÁNCZOS, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor De către:  Senator Dorinel Cosma Circumscripţia electorală: Grupul parlamentar: AUR Şedința Senatului din data de: 22.06.2022 Obiectul întrebării: Controalele la  societățile comerciale ce practică arderi ilegale de deșeuri Stimate domnule Ministru, Pe 14 aprilie au avut loc […]
 Adresată:  Domnului ministru Carol Eduard NOVAK, Ministrul Sporturilor De către:  Domnul Senator Sorin Cristian MATEESCU  Circumscripţia electorală nr.14 Constanța,  Grupul  Parlamentar  AUR – Senat  şi prezentată în şedinţa Plenului din 22.06.2022 Obiectul întrebării : situația în care fostului mare fotbalist  Stelian Carabaș  i s-a îngrădit dreptul […]
Adresată: Domnului Ministru al Transporturilor Și Infrastructurii, Sorin Mihai GRINDEANU De către: Senator Andrei BUSUIOC Circumscripția electorală: NR. 39, Vaslui Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Obiectul întrebării: Probabilitatea dezvoltării unui drum de mare viteză pe ruta Tișița- Vama Albița. Data: 22.06.2022 Stimate domnule ministru, Sorin […]
Către: Domnul Sorin Mihai Câmpeanu, Ministrul Educației Adresată de către: Evdochia Aelenei Circumscripția electorală: Nr. 14, Constanța Grupul Parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor (A.U.R.) Ședința Senatului din: 22.06.2022 Obiectul întrebării: Clarificări cu privire la măsuri de prevenirea abandonului școlar Domnule Ministru, Proiectul „România Educată” a început […]
Adresată: Domnului Barna TÁNCZOS, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor De către:  Senator Andrei HANGAN Circumscripţia electorală: nr. 9 – Brăila Grupul parlamentar: AUR Şedința Senatului din data de: 22.06.2022 Obiectul întrebării: Protejarea arborilor remarcabili Stimate domnule Ministru, România nu are, până la acest moment, o legislație […]