În declaraţia politică de astăzi, domnul deputat Vasile Nagy a arătat că din 1990 Poliţia Română a cunoscut mai multe etape de transformări menite să asigure siguranţa persoanelor, drepturile legitime ale cetăţenilor, precum şi a altor drepturi prevăzute în acte internaţionale la care România este parte.
Zi de zi, fie că asigură ordinea şi liniştea publică la diferite manifestaţii, fie contribuie la menţinerea ordinii publice, poliţistul intră în contact cu diferite categorii de cetăţeni.
„Activitatea poliţienească implică multă acţiune, dar şi interacţiune cu persoane oneste, cinstite, cu un comportament orientat pro-social, care respectă şi susţin forţele de ordine prin încurajări verbale, informaţii, alteori fiind în calitate de martor. Orice suport din partea cetăţenilor este apreciat de poliţişti şi ei încearcă necontenit să nu dezamăgească aşteptările cetăţenilor”, a atenţionat domnul deputat Vasile Nagy.
Mulţi sunt cei care critică natura omului legii, nu ţin cont că înainte de a fi poliţist în primul rând este omul care încercă să-şi onoreze atribuţiile funcţionale cu maximă prudenţă şi dăruire de sine.
,,Imaginaţi-vă pentru o clipă cum ar arăta societatea în care trăim fără Poliţie, numai aşa vom putea conştientiza necesitatea sistemului poliţienesc, şi aprecia valoarea fiecărui poliţist care contribuie la asigurarea unui mediu de securitate”, a adăugat domnul deputat Vasile Nagy.
Detectarea infracţiunilor este un obiectiv principal al poliţiei din toate ţările. Una dintre cele mai importante metode pentru detectarea şi investigarea eficientă a infracţiunilor este intervievarea eficientă a victimelor, martorilor şi suspecţilor.
„Realizarea adecvată şi profesionistă a acestei funcţii cheie poate contribui în mare măsură la rezolvarea infracţiunilor, ducând astfel la înfăptuirea justiţiei şi întărirea statului de drept”, a punctat domnul deputat Vasile Nagy în încheiere.
Nu există răspunsuri