Acordul trădării semnat de Iohannis și Zelenski
Dragi români, declarația comună adoptă ieri după întâlnirea celor doi președinți, nu este un document ce pune bazele unui parteneriat strategic, așa cum se vrea a fi considerat, ci este un atestat al trădării de țară, o lista lungă de obligații pentru România.
In lunga lista de 28 de puncte ale documentului sunt prezentate cu preponderenta interesele Ukrainei și nicidecum cele naționale.
Aflăm că România își asumă să ofere sprijin pentru instruirea piloților ucraineni, să deschidă noi puncte de frontieră pentru a facilita tranzitul cerealelor, să își pună la dispoziție în continuare infrastructura rutieră pentru aceasta și cât de curând și cea feroviară, iar pe termen lung, după terminarea conflictului, toate drumurile țării vor fi străbătute de la un capăt la altul în scopul reconstrucției Ucrainei.
Cum își permit cei aflați vremelnic in fruntea statului să ne prezinte un document ce pare a fi dictat din birourile de la Bruxelles?
Domnule Președinte Klaus Iohannis, pe fundalul sunetului peniței stiloului cu care ați parafat acest document al trădării de țară și al vorbelor frumoase rostite de la pupitrul de la Cotroceni se aud strigătele de disperare ale producătorilor români de cereale, cu afacerile aduse în pragul falimentului. Este revoltător să vă asumați dublarea cantității de cereale ucrainene care tranzitează România în timp ce fermele românești se închid și în timp ce alte țări din regiune își propun să interzică intrarea pe teritoriul lor. Este clar pentru toată lumea că pur și simplu nu auziți deznădejdea acestor oameni ci, dimpotrivă afirmați cu mândrie că 60% din producția ucraineană tranzitează România și va prefaceți că nu înțelegeti că ceea ce se întâmplă este de fapt falimentul agriculturii românești.
In ceea ce privește drepturile minorității de români din Ucraina sunt și acestea menționate ca un fel de mențiune specială printre multele obligații pe care România și le asumă în acest document. In loc sa fuga de Parlamentul României domnul Zelenski ar fi trebuit să se prezinte în plen cu temele deja făcute. Se fac in curând doi ani de la izbucnirea conflictului și tot nu avem promisa lege de apărare și garantare a drepturilor românilor care trăiesc în Ucraina!!!
Nu există răspunsuri