România are nevoie de putere legislativă!
Așa cum obișnuiesc, la începutul și la sfârșitul fiecărei sesiuni parlamentare, vă adresez cateva cuvinte, câteva îndemnuri mai bine zis, legate de ceea ce am putea face aici, în legislativ, pentru că noi toți am fost trimiși de români în Parlamentul României, pentru a rezolva problemele cu care se confruntă zi de zi, în mâinile noastre stă această putere.
Suntem astăzi la jumătatea mandatelor obținute în 2020, iar schimbări majore în îmbunătățirea calității vieții românilor nu se văd, ba dimpotrivă, o duc din ce în ce mai greu. Să ne punem oare întrebări, de ce astăzi situația în țară e așa cum e? Nu cred că are rost, vedem cu toții că puterea legislativă e restrânsă de guvernul actual, conducând România prin ordonanțe de urgență, astfel schimbând puterile în stat, rolul parlamentului fiind limitat.
Consider că a diminua sau a încerca să eliminăm efectele unor acțiuni nu este o soluție, trebuie să eliminăm cauzele care ne-au adus în situația de față, să avem într-adevăr acea putere dată de Constituție, de a da legi bune pentru poporul acesta care se luptă zi de zi pentru ziua de mâine.
Haideți să scoatem din sertare proiectele de legi depuse care contează, să terminăm cu vânzarea resurselor națiunii, să terminăm cu a ne acorda zile libere și a face punți între ele. Sunt convinsă că fiecare dintre voi, indiferent de culoarea politică, are idei și proiecte legislative bune, ce pot aduce acel plus de care are nevoie țara. Însă știu că e nevoie și de curaj în a le pune pe masa discuțiilor, de a le aduce aici să le dezbatem, fără teama șefilor de partid, fără a le ascunde doar că pot leza interese ale anumitor persoane din afara spectrului politic.
Aș menționa doar câteva proiecte de care are România nevoie, și asta cât mai urgent. Ar fi acea Lege a învățământului ce e ținută azi ascunsă și urmează, conform declarațiilor domnului Ciucă, să fie aruncată și trecută prin Parlament pe repede-nainte.
De agricultură ce am putea spune? România a fost denumită grânarul Europei, atât pentru producțiile imense, cât și pentru nodul comercial Constanța. Astăzi mâncăm pâine de import. Importăm carne din cele mai îndepărtate colțuri ale lumii, iar în țară exterminăm porcii și găinile prin ferme, în loc să ajutăm fermierii să nu se mai confrunte cu această situație, în loc să-i sprijinim să se dezvolte. AUR va iniția proiectul gospodăriei țărănești, un proiect ce dă posibilitatea ca țăranii români să poată trăi!
Trebuie să fim conștienți că România, în ritmul în care AUR-ul verde pleacă pe meleaguri străine, iar fabricile ce prelucrează păduri întregi poluează grav orașe ca Sebeș, Brașov sau Rădăuți vor lăsa în urma lor mii de oameni bolnavi și o țară văduvită de una din resursele cele mai de preț ale noastre, lemnul. Cu moratoriul AUR ce vrea să împiedice înstrăinarea pădurilor statului prin privatizarea Romsilva, trebuie să fim cu toții de acord, să gândim bine ce vrem să facem cu această bogăție la care jinduiesc atâția.
În cele din urmă, aș vrea, din nou, să atrag atenția asupra mai multor proiecte de lege depuse, nu doar de AUR, cu privire la alegerile locale. Acestea trebuie să se desfășoare în două tururi, doar așa se poate scăpa de caracatițele din primării, de veșnicele rude angajate, de contracte păguboase pe bani publici. Iar pentru că e doar puțin peste un an până când vor avea loc, e nevoie ca această reglementare să se efectueze urgent, pentru a nu putea spune nimeni că se încearcă schimbarea unor reguli în timpul jocului.
Sunt doar câteva lucruri pe care putem să le îndreptăm.
Însă, stimați colegi, aveți curaj?
Nu există răspunsuri