George Simion – declarație de presă – România, țara agriculturii, dar care nu își atinge încă potențialul

România, țara agriculturii, dar care nu își atinge încă potențialul

Ziua națională a produselor agroalimentare românești a fost marcată ieri de grupul parlamentar AUR din Camera Deputaților printr- o dezbatere intitulată „România, țara agriculturii”, eveniment menit să aducă în prim-plan problematicile și oportunitățile din domeniul agricol al țării.

”Scopul principal al acestei dezbateri a fost identificarea de soluții, împreună cu specialiștii din domeniul agricol, pentru a susține și dezvolta producția și valorificarea produselor agroalimentare românești, având în vedere potențialul imens pe care îl reprezintă acest sector pentru economia națională.

Încă din luna Mai, când am prezentat Programul de guvernare în 15 puncte, am spus că AUR va aloca o parte semnificativă din program dezvoltării agriculturii în România, pentru că noi înțelegem în mod real importanța acestui domeniu pentru bunăstarea țării.

Este o realitate că România poate hrăni întreaga Europă, dar noi, din păcate, nu reușim să ne asigurăm nici măcar necesarul intern de hrană și nici nu ne bucurăm de ceea ce avem în țară.

Din păcate, aceasta zi a fost umbrită de discursul președintelui Klaus Werner Iohannis și de acțiunile Guvernului Ciolacu, care au ales să transforme fermierii și producătorii români în sacul lor de box, să pună în genunchi agricultura românească în fața vecinilor din Ucraina. Suntem perfect de acord că Ucraina trebuie sprijinită umanitar în fața agresiunii turbate de Rusiei și a lui Vladimir Putin, dar în același timp nu putem să distrugem sectorul agricol din România.

În ultimele luni, guvernanții au decis să dubleze cota de cereale care tranzitează România, de la 2 milioane de tone la 4 milioane de tone. Acest lucru a fost reafirmat de Klaus Iohannis în declarațiile pe care le-a făcut alături de Zelenski, spunând că „susţinem economia ucraineană şi nevoile urgente ale statelor vulnerabile”.

Păi și economia României cine o susține? Mai avem vreun Guvern sau conducători cărora să le pese și de producătorii și fermierii români? În vreme ce susținem economia ucraineană, așa cum spune Klaus Iohannis, în România guvernul lui introduce măsuri de austeritate, iar aproape 300.000 de fermieri sunt în pragul falimentului.

Nu este în niciun fel un atac la adresa Ucrainei, așa cum deontologii care mă urmăresc vor titra în mod isteric. Din contră, este o critică la adresa preșurilor aflate în fruntea statului român, care nu sunt capaibili să apere interesele agriculturii românești.

În plus, în vreme ce țările din jurul României, cum ar fi Polonia, Ungaria și Slovacia, au luat măsuri de protecție a producătorilor lor și a pieței interne, interzicând sau limitând importurile de produse agroalimentare din Ucraina, noi nu doar că nu le interzicem, dar inventăm un mecanism prin care să le autorizăm. Este o mare tâmpenie, care va duce la prăbușirea sectorului agricol.

Am subliniat și de această dată importanța protejării producătorilor români și a sectorului agricol local. Dezbaterea „România, țara agriculturii” a fost o ocazie de a pune în discuție aceste aspecte și de a identifica soluții pentru a susține și dezvolta agricultura românească, în beneficiul tuturor cetățenilor.

Așa cum am spus și în cadrul dezbaterii, această guvernare, ca toate celelalte, a avut un început și o să aibă, mai devreme sau mai târziu, un sfârșit. Și vrem să avem parteneri în profesioniștii din acest domeniu pentru politicile agricole.

AUR este de partea fermierilor români, a producătorilor noștri autohtoni!”

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Ziua a treia de la Conservative Political Action Conference – CPAC a fost marcată de discursul susținut de Donald Trump, fostul și cel mai probabil viitorul președinte al Statelor Unite ale Americii. Cu acest prilej, președintele AUR George Simion a subliniat că suveranismul trebuie să fie […]
Aflat la Washington DC, senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, a rostit un discurs la cea de-a cincea ediție a „International Crisis Summit”, eveniment din marja Conservative Political Action Conference – CPAC, cea mai mare conferință a liderilor conservatori […]
În cea de-a doua zi a Conservative Political Action Conference (CPAC), delegația AUR a continuat seria de întâlniri oficiale cu reprezentanți ai Partidului Republican din Statele Unite și cu oficiali europeni, dar și din alte colțuri ale lumii. Președintele AUR, George Simion, a acordat mai multe […]
O delegație a partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) condusă de președintele AUR, deputatul George Simion, se află în perioada 21 – 26 februarie în Washington DC, Statele Unite ale Americii, unde participă la CPAC – Conservative Political Action Conference, cea mai mare conferință a liderilor […]
Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat, la Washington DC, că ceea ce se întâmplă zilele acestea în România nu este doar un simplu act politic, ci este un atac asupra instituțiilor statului, asupra competitorilor politici care le sunt potrivnici celor aflați […]
Președintele AUR, George Simion, a transmis, din Statele Unite ale Americii, de la CPAC, un mesaj cu privire la ultimele evoluții de pe scena politică din România. Acesta a spus că ceea ce se întâmplă în România este inimaginabil, un atac asupra democrației. „Ceea ce se […]