Focșa Dumitru-Viorel – întrebare parlamentară către Ministerul Sănătății – Informații cu privire la bilanțul pandemiei de Sars-CoV-2.

Către: Ministerul Sănătății,

             Domnului ministru Alexandru Rafila

De la: Dumitru-Viorel Focșa,

 Deputat AUR, circumscripția electorală Constanța

Data: 01.03.2022  

Subiectul întrebării: Informații cu privire la bilanțul pandemiei de Sars-CoV-2

Stimate domnule ministru,

          Având în vedere că pe data de 26.02.2022 s-au împlinit doi ani de la înregistrarea primului caz de infectare cu virusul Sars-CoV-2 pe teritoriul României, vă solicit să îmi răspundeți, în scris, la următoarele întrebări sinteză cu privire la evoluția pandemiei care se apropie de final:

  1. Pe ce studii sau criterii au fost selectate ca necesare în valurile pandemiei diferitele tipuri de măști care au fost utilizate de populație și ce etalon de protecție au dovedit fiecare tip în parte?
  2. După ce criterii a fost introdus în protocolul de tratament un antiviral foarte scump, precum Remdesivir, și de ce a fost refuzată experimentarea unor tratamente mult mai ieftine și cu potențial curativ cum ar fi Ivermectina, Hidroxiclorochina și Arbidol?
  3. Care a fost prețul cu care a fost achiziționat lotul de Remdesivir și care au fost efectele administrării acestui medicament?
  4. Câte cazuri de embolii sistemice și tromboembolii au fost înregistrate în urma administrării vaccinurilor Pfizer, Moderna, Johnson&Johnson și AstraZeneca?
  5. A existat interesul unei cercetări naționale pentru utilizarea altor tipuri de vaccin decât cele deja achiziționate sau au fost refuzate din start ca urmare a evaluării FDA și AEM?
  6. Câți tineri cu vârsta sub 35 de ani, fără antecedente medicale și comorbidități, au decedat în urma insuficienței respiratorii produse de virusul Sars-CoV-2?
  7. Câți tineri cu vârsta sub 35 de ani, fără antecedente medicale și comorbidități, au decedat ca urmare a efectelor adverse înregistrate în urma administrării vaccinurilor?
  8. Care țesuturi vor produce antigenul determinat în urma vaccinării? Există posibilitatea ca acele țesuturi să fie ținta răspunsului imun?
  9. Există posibilitatea ca în urma vaccinării repetate, organismul să nu mai fie capabil de a răspunde imun unui nou virus cu o nouă proteină spike mutantă?
  10. În achizița terapiilor și a materialelor sanitare s-a ținut cont de istoricul firmelor producătoare sau importatoare? S-a efectuat vreo evaluare juridică din care să rezulte eventuale condamnări anterioare pentru diverse infracțiuni, cum ar fi fraudă?
  11. Care sunt efectele adverse majore și numărul deceselor cauzate de vaccin, pe fiecare tip, și dacă familiile îndoliate au fost despăgubite în vreun fel și de către cine?
  12. Până la câți ani după vaccinare pot fi considerate din punct de vedere medical și jurdic tulburările imune și bolile autoimune ca rezultat al terapiei covid-19?

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

               Adresată de către domnul senator: Gheorghe Adrian CĂTANĂ Circumscripția electorala:  nr. 34 Sibiu Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Sedința Senatului din data de: 29.03.2023 Titlul declarației: Petre Daea, un bufon care trebuie să plece acasă. 10 milioane Euro pentru o ţară întreagă, cea mai […]
Adresată:  Domnului Nicu MARCU, președinte al Autorității Naționale de Supraveghere Financiară De către: Senator Andrei BUSUIOC Circumscripția electorală: nr. 39, Vaslui Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 29/03/2023 Obiectul întrebării: Acoperirea despăgubirilor de către firmele de asigurări în situația producerii unor cutremure majore. Stimate domnule […]
Adresată: Doamnei Ministru al Educației Naționale- Ligia Deca De către: Senator Rodica Boancă Circumscripția: nr. 23, Ialomița Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Ședința Senatului din data de: 29.03.2023 Obiectul întrebării: cumulul sporului de doctorat cu cel de grad didactic în învățământul preuniversitar Stimată doamnă Ministru, […]
Adresată: Domnului Ministru al Sănătății, Alexandru Rafila De către: Senator Rodica Boancă Circumscripția: nr. 23, Ialomița Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Ședința Senatului din data de: 29.03.2023 Obiectul întrebării: situația medicilor de familie la nivel național Stimate domnule Ministru Alexandru Rafila,                 La începutul săptămînii […]
Adresată: Domnului Barna TÁNCZOS, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor De către:  Senator Andrei HANGAN Circumscripţia electorală: nr. 9 – Brăila Grupul parlamentar: AUR Şedința Senatului din data de: 29.03.2023 Obiectul întrebării: Situația privind importul deșeurilor Stimate domnule Ministru, Gestionarea deșeurilor reprezintă o problemă majoră pentru mediul […]
Adresată: Domnului Barna TÁNCZOS, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor De către:  Senator Andrei HANGAN Circumscripţia electorală: nr. 9 – Brăila Grupul parlamentar: AUR Şedința Senatului din data de: 29.03.2023 Obiectul întrebării: Combaterea secetei și protejarea mediului în regiunea Valea Prutului Stimate domnule Ministru, În ultimii ani, […]