Vineri, 1 decembrie, s-au împlinit 105 ani de la Marea Unire a românilor într-un singur stat.
Am participat la Alba Iulia la activitățile organizate cu ocazia acestui eveniment.
Astăzi, de la Tribuna Parlamentului, prezint un omagiu profund tuturor românilor care au contribuit la realizarea acestui măreț obiectiv.
Printre cei care și-au adus o contribuție importantă la realizarea unirii s-au aflat oameni politici, oameni de cultură, conducători militari, soldați, preoți, negustori, meșteșugari și cei mai mulți care erau țărani și oameni simpli.
Cu toții au înțeles că Unirea reprezenta singura modalitate de salvare a națiunii române de la oprimare și persecuțiile la care a fost supusă timp de sute de ani de către stăpânii vremelnici ai diferitelor provincii românești.
Unirea de la 1 Decembrie 1918 a fost surprinzător de reușită. Strânși în jurul limbii comune, românii proveniți din provincii care nu au fost niciodată până atunci împreună, au reușit într-un timp scurt să formeze o țară care încă rezistă și astăzi.
Alte țări din apropierea noastră care s-au format tot atunci au fost deja dezmembrate. Voi exemplifica fosta Iugoslavie și fosta Cehoslovacie, aliate ale României pentru o bună perioadă de timp, care au fost împărțite în mai multe țări.
Și asupra României au existat și încă există planuri pentru dezmembrarea țării. Deși am pierdut la sfârșitul celui de-al doilea război mondial unele teritorii, am reușit totuși să păstrăm o țară suverană în care românii nu mai erau iobagi.
Din păcate, în ultimii ani ne-am pierdut suveranitatea. Toate deciziile privind funcționarea țării se iau în străinătate, politicienii noștri fiind doar cei care le pun în aplicare pentru a li se permite șă fie lideri.
Astfel, în ultimii treizeci de ani, am pierdut capacitățile de producție și am devenit o piață de desfacere.
Pe plan economic și financiar suntem controlați de capitalul străin.
Dacă înainte România consuma 25% din producția agricolă, iar restul de 75% era exportat, acum nu mai reușim să ne producem nici mâncarea și cumpărăm peste 75% din alimentele pe care le consumăm.
Deciziile luate au făcut ca milioane de români să plece din țară.
Cei care am rămas în țară și mai ales copiii noștri sunt învățați, încetul cu încetul, lucruri degradante, incompatibile cu firea poporului român, prezentate ca fiind de fapt normale și reprezintă noile valori.
Tot la școală, copiii noștri sunt învățați că înaintașii lor au fost oameni răi, care au comis lucruri rele în încercarea lor de a se apăra de străinii care au venit la noi în țară să facă bine.
Vă amintesc cazul doamnei Lasconi, a cărei fiică, în urma procesului de educație a devenit dușmana mamei sale.
Sper să conștientizăm pericolul că ai noștri copii se îndepărtează de părinți și strămoși ca urmare a conținutului programei școlare și să nu lăsăm acest lucru să se întâmple.
Educația primită în cei 7 ani de acasă și sfaturile părintești acordate pe timpul gimnaziului și al liceului au o mare importanță și trebuie să păstreze traseul copiilor noștri pe linia firească a poporului român.
Domnul Nostru Iisus Hristos a spus: „Nu vă temeți de cei care vă pot face rău trupului, ci temeți-vă de cei care vă pot distruge sufletul.” Acum sufletul poporului român este atacat și noi trebuie să rezistăm”
Se apropie Crăciunul și celelalte sărbători de iarnă.
Vă îndemn cu drag să primiți colindători, să mergeți și voi la colindat, să vă bucurați de vestea minunată a nașterii Domnului Nostru Iisus Hristos!
Gânduri bune, voie bună și sărbători fericite tuturor!
LA MULȚI ANI, ROMÂNIA!
Nu există răspunsuri