Andrei Busuioc – Întrebare parlamentară – Pericolele ascunse de la nivelul infrastructurii pietonale din Municipiul Vaslui

Adresată: Primarului Municipiului Vaslui, Ing. Vasile Pavăl

De către: Senator Andrei BUSUIOC 

Circumscripția electorală: nr. 39, Vaslui

Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor

Data: 19/12/2023

Obiectul întrebării: Pericolele ascunse de la nivelul infrastructurii pietonale din Municipiul Vaslui

Stimate Domnule Primar,

            Ca urmare a apariției în spațiul public a unor recente și îngrijorătoare articole de presă locală privind surparea trotuarelor din Municipiului Vaslui, dorim să vă aducem la cunoștință o serie de informații și întrebări cu privire la calitatea îndoielnică a acestora și cu privire la pericolul la care sunt expuși locuitorii orașului.

            În data de 14 decembrie, un articol de presă locală prezintă public implicațiile profund negative ale lucrărilor de construcții, considerăm noi realizate neglijent și neconform, efectuate de către diverse societăți. „Un băiat în vârstă de 9 ani, din municipiul Vaslui a ajuns la spital, după ce trotuarul pe care se deplasa s-a surpat, brusc, sub el, și a căzut în groapă. Incidentul s-a petrecut joi, în apropiere de Piața Traian, mai exact pe trotuarul din fața magazinului Big.”

            În cadrul articolului de presă se arată faptul că „(…) După astuparea șanțurilor create, tot mai multe trotuare au cedat și se surpă. Cel mai recent incident de acest fel a avut loc joi după-amiază, lângă Piața Traian, într-o zona intens circulată. Se pare că acolo, în urmă cu câteva săptămâni, s-a lucrat la rețeaua de apă, însă pământul nu a mai fost tasat corespunzător, iar pe fondul precipitațiilor căzute în ultimele zile, pământul s-a surpat. (…)”

Susținem faptul că aceste situații, circumstanțe și lucrări realizate necorespunzător sunt inadmisibile. Locuitorii Municipiului Vaslui nu pot fi supuși unor astfel de pericole atunci când își părăsesc imobilele. Siguranța locuitorilor U.A.T.-ului pe care îl deserviți trebuie să fie primordială. Susținem protecția și nevoile cetățenilor ca fiind printre principalii stâlpi și fundamente ce trebuie să ghideze activitatea instituțiilor locale, fiind nejustificabil ca lucrările să fie „remediate” abia după semnalarea unor accidente grave. Deși pe teritoriul Municipiului Vaslui au fost realizate diverse lucrări de modernizare la nivelul infrastructurii rutiere și pietonale, acesta a devenit, de curând, un adevărat teren minat, atât pentru participanții la trafic, cât și pentru pietoni.

Ținând seama de faptul că cetățenii Municipiului Vaslui sunt profund îngrijorați pentru propria siguranță și pentru siguranța celor din jurul lor, dar ținând cont și de faptul că nu este motivabil sau tolerabil să așteptăm apariția unui nou eveniment în care un locuitor să fie accidentat din cauza unor lucrări de construcție executate în mod incorect, vă rugăm să ne comunicați răspunsul la următoarele întrebări:

  1. Ce societate/companie a efectuat lucrările/ reparațiile de la nivelul infrastructurii pietonale în apropiere de Piața Traian, pe trotuarul din fața magazinului Big, și cum va fi aceasta sancționată ca urmare a recentelor evenimente în care un băiat în vârstă de 9 ani a ajuns la spital, după ce trotuarul pe care se deplasa s-a surpat?
  1. Ce alte lucrări au fost și sunt atribuite societății/ companiei care a realizat lucrările/ reparațiile de la nivelul infrastructurii pietonale amintite precedent?
  1. Vă rugăm să ne comunicați unde, pe teritoriul Municipiului Vaslui, au fost sesizate și observate nereguli în ceea ce privește calitatea infrastructurii pietonale și rutiere?
  1. Cum va remedia Primăria Municipiului Vaslui aceste nereguli constatate la nivelul infrastructurii pietonale și rutiere, cu scopul protejării siguranței cetățenilor și cu scopul diminuării posibilității ca un nou cetățean să fie accidentat?
  1. Cum este verificată calitatea lucrărilor/reparațiilor și cum este supravegheat procesul lucrărilor/reparațiilor de la nivelul infrastructurii pietonale și rutiere?
  1. Ce măsuri intenționați să implementați în viitor pentru asigurarea unei protecții suplimentare a pietonilor în fața unor astfel de accidente nejustificabile?

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Alianța pentru Unirea Românilor și-a lansat sâmbătă, 15 iunie, candidatul la alegerile prezidențiale, în persoana lui George Simion. Evenimentul a avut loc la Arenele Romane, în prezența a peste 7.000 de membri și simpatizanți AUR. „Noi știm să depunem efort. Poate de aceea sunt singurul care […]
Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat astăzi, la Bruxelles, că au trecut trei zile de la închiderea urnelor și, totuși, președintele AEP Toni Greblă refuză să explice de ce nu se anunță rezultatele finale. „Încercăm să înțelegem cum e posibil ca […]
Adrian Axinia, deputat AUR, a atras atenția, în cadrul unei declarații susținută la Bruxelles, asupra numărului uriaș de voturi declarate nule atât la alegerile europarlamentare, cât și la cele locale. „România este un stat capturat, iar puterea politică de la București, efectiv, a asasinat democrația. Spun […]
Prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea, susține că democrația este pusă sub semnul întrebării, în contextul în care 5% din voturile românilor exprimare la alegerile europarlamentare au fost anulate. „Într-un stat condus de hoți, nu se putea altfel decât ca aceste alegeri să fie fraudate, pornind de la […]
AUR a reușit la alegerile din 9 iunie un scor istoric. După doar 4 ani de la înființare, AUR este a doua forță politică a României după alianța comasaților. Am reușit ca în 4 ani de zile aproape să ne triplăm numărul de voturi obținute, de […]
Au trecut mai bine de 15 ore de când s-au închis urnele, iar Biroul Electoral Central refuză să publice rezultate parțiale oficiale. Între timp, sunt răspândite date neverificate, care induc intenționat lumea în eroare. Pe site-uri specializate sunt încărcate procese verbale neverificate, fără să se fi […]