Alin Coleșa – declarație politică – Nebunia sinuciderii economice prin prețuri speculative și încălcări ale drepturilor omului, fundamentate pe urgența climatică – continuă

Subiectul:Nebunia sinuciderii economice prin prețuri speculative și încălcări ale drepturilor omului, fundamentate pe urgența climatică – continuă

Am vorbit de foarte multe ori aici în Parlament, despre faptul că apocalipsa climatică cauzată de activitățile umane generatoare de Gaze cu Efect de Seră – în special a CO2 – e o mare minciună.

Unde duce această ideologie a apocalipsei climatice?

Destinația e arătată și în HG 1215 – privind strategia pt. reducerea emisiilor de C – pt. o României așa-zis Neutră climatic în 2050.

Ce înseamnă pt. ei neutralitate climatică?

Raportat la anul 1990, înseamnă niște reduceri aberante ale emisiilor de C:

2005 – 48% – Noi am redus cu peste 50%.

2019 – 62% – Noi am redus cu peste 65%.

2030 – 82% – mult mai mult decât acel inițial Fit for 55 – Noi vom reduce cu peste 90%

2045 – 95%. 2050 – 100%.

Dar ce înseamnă aceste reduceri ale emisiilor de C? Uitați-vă în jur:

Oare mai avem industrie metalurgică, producători de oțel, de aluminiu, producători de îngrășăminte agricole, centrale termice sau energetice pe cărbune? Răspunsul este nu!

Lipsa industriei înseamnă lipsa locurilor de muncă, înseamnă sărăcie, înseamnă îndatorare și părăsirea țării.

Cum s-a ajuns aici? Răspunsul îl aflăm în sectorul energetic.

Până acum 10-20 ani aveam o energie electrică ieftină.

Au apărut însă acele forme de taxare a emisiilor de C – acele certificate de C – astfel că orice centrală electrică sau termică, orice fabrică cu emisii de C- trebuia să cumpere acele certificate – la început ieftin 2$/certificat, apoi f. scump 100$ per certificat.

Apoi s-a stabilit modul de calcul al energiei electrice – astfel, ultima centrala electrică selectată pt. acoperirea consumului, a cererii, care era și cea m. scumpă – dicta prețul întregii piețe.

O energie foarte scumpă înseamnă distrugerea industriei producătoare.

Astfel, prin supra-taxare și preț de speculă, industria energetică și ind. grea au dispărut, iar odată cu ele și bunăstarea noastră.

Nebunia însă nu se oprește aici – la țintă este luat și sectorul transporturilor.

S-a hotărât interzicerea producerii și vânzării de mașini pe benzină și motorină din 2035 și reducerea producției și vânzării > 50% până în 2030. Plus norme de poluare bazate pe emisii de C – imposibil de îndeplinit.

Rezultatul dorit: dispariția prin interzicere a motoarelor pe benzină, motorină și GPL și înlocuirea lor cu unele electrice sau pe hidrogen.

Sunt însă mașinile electrice mai bune și mai ieftine?

Cu siguranță, nu! Sunt mult mai scumpe, mai puțin fiabile, foarte dificil de reparat, cu o autonomie mică și cu timpi de încărcare foarte lungi.

În plus față de toate acestea – avem o raționalizare comunistă a distanței maxime pe care vom avea voie să o parcurgem într-un an cu mașina – maxim 6.500 km pentru autoturisme și maxim 8.900 km pentru autovehiculele de transport marfă.

În concluzie, toate aceste măsuri de taxare și interzicere a combustibililor fosili au dus și duc la distrugerea industriei României și a Europei – la distrugerea bunăstării noastre – prin plecarea producătorilor către Asia, prin îndatorare enormă, prin prețuri speculative, prin îmbogățirea incredibilă a celor deja extrem de bogați și prin sărăcirea tot mai accentuată a celor mulți.

Această nebunie nu poate înceta decât în mod democratic, prin vot politic – prin scoaterea de la Guvernare a celor care ne-au adus în această stare.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

”Ciolacu a atacat identitatea națională a românilor. În mesajul său de felicitare el și-a permis să se adreseze “poporului moldovean”. El și-a asumat astfel politica stalinistă de creare a unui așa-zis “popor moldovean”, diferit de poporul român. Ciolacu a încălcat prevederile Legii nr 299/2007, conform căreia […]
„PNL reușește din nou să se expună într-o lumină penibilă, prezentând un program de guvernare care sfidează orice logică economică și politică. De la discrepanțe flagrante în datele statistice și promisiuni deșarte, până la omisiuni grave și incoerențe fiscale, liberalii demonstrează o lipsă de coerență fără […]
Claudiu Târziu, președintele CNC AUR, atrage atenția asupra faptului că Guvernul planifică să împrumute 1,2 miliarde de euro în noiembrie, pentru plata dobânzilor la creditele externe și pentru acoperirea deficitului de la bugetul de stat. “Delirul electoral al lui Ciolacu a îngropat România de la începutul […]
Președintele AUR, George Simion, a mers în Spania, în Valencia, pentru a fi alături de românii sinistrați, care au fost victimele inundațiilor ce au avut loc în Peninsula Iberică. Liderul AUR a mers în mijlocul românilor rămași pe drumuri, oameni pe care statul român condus de […]
“Compania CFR Marfă va intra oficial în faliment, iar activitatea sa va fi oprită imediat după ce Carpatica Feroviar devine operațională. Această decizie semnalează un moment critic pentru economia și transportul românesc, un moment în care trebuie să ne punem întrebări serioase despre direcția în care […]
“Unul dintre proiectele mele de lege, care a trecut de Senat în unanimitate, vizează implementarea lanțului scurt alimentar. Acest proiect – susținut și votat în unanimitate, inclusiv de PNL, PSD, UDMR și alte partide – urmărește un obiectiv simplu, dar esențial: produsele alimentare necesare în cantinele […]