Dumitrina Mitrea – declarație politică – “Ipocrizia politicului poate atinge cote maxime”.

“Ipocrizia politicului poate atinge cote maxime”.

Parlamentul României se află de câteva zile într-o mare agitaţie, se pregăteşte un mare eveniment, şi anume Conferinţa Internaţională a Telecomunicaţiilor, un eveniment pregătit de ANCOM, iar pentru a înţelege românii despre ce este vorba, voi veni cu câteva explicaţii de clarificare.

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale şi Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii – ANCOM -, cea care reprezintă România în Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor, fac o propunere de găzduire a următoarei conferinţe internaţionale în România, iar în data de 3 aprilie 2019, sub Guvernarea Dăncilă – PSD, România îşi depune candidatura oficială pentru organizarea Conferinţei din 26 septembrie până în 14 octombrie 2022.

La conferinţă vor fi prezenţi oficiali şi personalul care îi va însoţi, din 193 de ţări.

ANCOM este desemnat să organizeze şi să suporte cheltuielile din bugetul propriu pentru această conferinţă.

ANCOM se vrea a fi o instituţie autonomă, dar are preşedinţi numiţi politic şi i se alocă bani de la bugetul statului pentru anumite cheltuieli.

Cheltuielile totale pentru organizarea conferinţei ajung la 2.210.500 de franci elveţieni.

Dacă s-ar fi organizat conferinţa în Geneva, costurile ar fi fost de 938.800 de franci elveţieni.

În acord este specificat faptul că România avea posibilitatea să renunţe la acest eveniment cu 12 luni înainte, adică până în data de 26 septembrie 2021, iar motivaţia putea fi că am fost un stat afectat financiar în urma COVID-19. Se putea sublinia şi faptul că România se împrumută pentru a putea susţine cheltuieli importante ale statului şi nu era momentul să ne angrenăm în costuri suplimentare, mai ales că între timp lumea întreagă suferă în urma războiului din Ucraina şi a creşterii preţurilor. Dar nu, actualul Guvern în loc să se gândească la popor, aprobă acordul încheiat de Guvernul Dăncilă.

Cheltuielile la prima vedere par mici, în comparaţie cu un eveniment de o aşa mare anvergură, dar nimeni nu vorbeşte de cheltuielile care vor fi implicate pentru angajări suplimentare pentru serviciile pe care statul le va pune la dispoziţia celor prezenţi la conferinţă – cazare, costuri pe utilităţi pe o perioadă de 3 săptămâni personal calificat pe diverse specializări -, cheltuieli care nu apar în nicio anexă şi care, cu siguranţă, sunt exorbitante.

PSD a avut interes să voteze pentru ratificarea acordului, fiind o propunere a propriului lor Guvern, plus implicaţiile oamenilor în organizaţiile de mai sus.

Ce ar câştiga România în urma unui astfel de eveniment?

Dacă am avea un guvern de încredere, o parte din cheltuieli s-ar întoarce la cetăţean, dar cum avem un Guvern ticălos, banii vor merge către firmele care au căpuşat dintotdeauna România. Achiziţiile, serviciile, angajările vor fi date cu dedicaţie.

Singurul lucru real pe care România sper că îl are de câştigat ar fi mediatizarea, care ar putea fi la nivel internaţional.

Am promis că le vom spune românilor cum şi unde se vor cheltui banii din bugetul statului.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Valeriu Munteanu, deputat și vicepreședinte AUR, îi răspunde lui Frank-Walter Steinmeier, președintele Germaniei, care a […]
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) anunță că a strâns peste 200.000 de semnături pentru Călin […]
“De ani de zile ați demonstrat o abilitate remarcabilă de a găsi pretexte și de […]
Petrișor Peiu, senator AUR, atrage atenția asupra unei realități economice care riscă să aibă efecte […]
Deputatul AUR Gianina Șerban, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, a avut vineri, 21 februarie 2025, o […]