Raisa Enachi – declarație politică – “Prioritatea guvernului – o educaţie performantă. Responsabilitatea învăţământului tehnologic”

Traseul educaţional este cea mai eficientă abordare pentru a învăţa un tânăr principiile societăţii, transformându-l treptat în cetăţean activ şi implicat, oferindu-i informaţiile necesare şi formarea competenţelor potrivite pentru a se integra în viaţa profesională, pentru a se realiza ca individ şi pentru a se descurca într-un mediu social şi economic dinamic, fluid şi adesea dificil.

În ceea ce priveşte educaţia, regimul anterior a fost considerabil mai conştient de importanţa şi rolul acesteia în dezvoltarea unei naţiuni decât o face actualul Guvern!

Instituţiile noastre de învăţământ tehnic au oferit o educaţie specifică, dar şi una ştiinţifică generală mai largă. Inginerul nostru putea prelua orice slujbă. Era obişnuit să dobândească cu uşurinţă cunoştinţe noi, lucru pe care puţini oameni îl mai practică astăzi.

Cu regret, în România, liceele tehnice, colegiile se transformă peste noapte în licee profesionale, inclusiv prin comasare, iar unele licee nu pot fi transformate din cauza bazei materiale de pregătire practică şi a profesorilor-ingineri angajaţi.

Astfel, am fost sesizată de peste 260 de negreşteni, printr-o petiţie, că Liceul Tehnologic “Nicolae Iorga” Negreşti, judeţul Vaslui, funcţionează de mult timp şi că denumirea şi profilul existent nu ar trebui să fie schimbate în liceu profesional. Schimbarea profilului, împreună cu imposibilitatea materială de a susţine copiii vor duce la un număr mai mare de abandon şcolar.

Acest liceu înfiinţat în 1958 are cadre didactice foarte bine pregătite, atât din punct de vedere profesional, cât şi intelectual, contribuind semnificativ la formarea generaţiilor de elevi care au studiat în această instituţie şi care au obţinut rezultate notabile prin participarea la numeroase concursuri şi olimpiade.

Este important de menţionat că, în toată această perioadă, Liceul Tehnologic “Nicolae Iorga” Negreşti a avut o rată de promovare a elevilor la bacalaureat care a depăşit 80 de procente, clasament ce plasează instituţia de învăţământ printre primele 50 de licee tehnologice din România.

Având în vedere situaţia economică actuală cu care se confruntă oraşul Negreşti, cu părinţi care nu au posibilitatea materială de a-şi susţine financiar copiii, doar o singură instituţie pe o rază de 50 de kilometri oferă posibilitatea tinerilor de a urma studiile liceale pentru a-şi dezvolta competenţele.

De aceea, solicit ca Liceul Tehnologic “Nicolae Iorga” Negreşti, judeţul Vaslui să funcţioneze în aceeaşi formă în care a funcţionat până în prezent.

Noi trebuie să înţelegem măcar acum, domnule ministru al educaţiei, că educaţia este pilonul principal în modelarea viitorului României!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a fost sâmbătă, 19 mai, pentru toată ziua, în județul Bistrița-Năsăud. În Bistrița, după un flashmob în parcul unde se regăsește și Cetatea Bistriței, o parte dintre candidații la alegerile europarlamentare […]
Cristian Terheș, europarlamentar, cel care deschide lista Alianței AUR pentru alegerile europarlamentare din data de 9 iunie, lansează un apel urgent către cetățeni în contextul investigațiilor desfășurate de Parchetul European (EPPO) asupra președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Cristian Terheș critică vehement protejarea continuă a […]
Între 27 mai și 1 iunie, la Geneva, va avea loc cea de-a 77-a adunare a Organizației Mondiale a Sănătății care, potrivit tuturor informațiilor disponibile până la acest moment, prin adoptarea Tratatului de Pandemie Globală, urmărește să instaureze o nouă formă de control la nivel global. […]
Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a ajuns, vineri, 17 mai, în județul Mureș, la Sighișoara și la Târgu Mureș. În urma unui flashmob organizat în centrul orașului Sighișoara, participanții au ajuns în Cetatea Medievală din Târgu […]
Cultura românească este plină de povestiri despre eroism, unitate și patriotism, povestiri care au fost redate de cinematografia națională. Prin intermediul filmelor istorice, publicul poate să cunoască mai bine figuri emblematice ale istoriei românești, care nu doar că au modelat națiunea, dar au și inspirat generații […]
Direcția Națională Anticorupție a început urmărirea penală în cazul lui Nicușor Dan, după sesizările făcute de Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, cu privire la refuzul primarului general de a informa opinia publică despre banii pe care i-a cheltuit pentru campania publicitară. „Am fost chemați […]