Dumitrina Mitrea (AUR): ”Gata cu reducerea cheltuielilor la stat! Pentru pile și relații au bani, dar pentru români NU”

Guvernul PSD-PNL, cel condus de acest partid unic comasat în vederea alegerilor de frica AUR a început să facă pomeni electorale fără a ține cont de faptul că, pe viitor, românii vor avea de suferit din cauza acestora.

Guvernul României, condus de Partidul Comasat Român, dă undă verde creșterilor salariale în companiile de stat, chiar dacă acestea au avut pierderi anul trecut.

Mai mult, în loc să taie din cheltuielile de la stat, așa cum și-au asumat, permit crearea de noi funcții de conducere. Această decizie, care are un puternic iz electoral, că doar sunt îngroziți de ceea ce văd în sondajele reale și cum pierd teren față de AUR, are ca fundament asigurarea unor noi voturi și asigurarea unor noi funcții de conducere pentru sinecuriștii de partid care nu mai au loc probabil pe listele de la alegeri.

De ce nu au ieșit cei care au sărăcit România cu astfel de decizii, în sprijinul românilor, anul trecut, spre exemplu, nu acum, în pragul campaniei electorale?

Este absolut îngrijorător acest lucru, dată fiind sustenabilitatea financiară a deciziei, cât despre etica de a crește salariile în companiile de stat care au înregistrat pierderi sau extinderea structurii manageriale într-un context economic dificil nu știm dacă merită să vorbim, pentru că groparii României din ultimii 34 de ani nu cunosc, probabil, sensul cuvântului.

Care este impactul pe termen lung al acestor decizii asupra economiei? Cine va trage greul? Tot contribuabilul român și firmele românești, din păcate.

Executivul lui Ciolacu a aprobat și un set de măsuri ce, spun ei, reformează ANAF, inspectorii urmând să primescă mașini noi, iar la nivel național să se înființeze structuri județene la Antifraudă pentru a crește colectarea.

În loc să reformeze actualul sistem, coaliția vine cu tertipuri prin care vor angaja la stat neamurile sau apropiații. Vor să dea impresia că luptă pentru combaterea evaziunii, dar în realitate companiile mari sunt ținute în brațe, în timp ce inspectorii ANAF sunt preocupați de bătrânele care vând ghiocei sau pătrunjen pe lângă piețe.

Vor avea aceste măsuri ca rezultat o creștere reală și sustenabilă a colectării, fără a pune presiune inutilă pe contribuabili sau doar vor favoriza expansiunea birocratică, în loc să adreseze nevoia de eficiență și transparență în gestionarea finanțelor publice? NU!

La nivelul ANAF este nevoie de mai multă transparență și de o evaluare atentă a eficacității în îmbunătățirea colectării taxelor și combaterea evaziunii fiscale fără a crește cheltuielile guvernamentale ineficient, pe cârca românilor.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

AUR votat împotriva implicării militare a UE în Ucraina
Delegația AUR din Parlamentul European s-a poziționat împotriva unei rezoluții privind „necesitatea ca UE să sprijine Ucraina continuu”. Textul redactat de grupul Popularilor Europeni, din care fac parte atât partidul Ursulei von der Leyen, cât și PNL, propune aruncarea Europei în haos economic și aducerea frontului […]
Nu trădăm încrederea pe care ne-au acordat-o românii la alegerile europarlamentare! Astăzi, europarlamentarii AUR au votat împotriva realegerii Robertei Metsola în funcția de președinte al Parlamentului European! Nu putem să fim de acord cu politica dusă de doamna Metsola în ultimii ani, o politică ce a […]
Sute de români stabiliți în Spania s-au întâlnit luni, 15 iulie, cu președintele AUR, George Simion. Cu acest prilej, aceștia au semnat și contractele de înscriere în Planul SIMION, program ce are ca obiectiv înlesnirea întoarcerii acasă a românilor din diaspora. „Avem o țară atât de […]
„Guvernarea PSD-PNL a înregistrat o nouă „performanță” în materie economică. Datoria guvernamentală a urcat, în aprilie 2024, până la 852,816 miliarde lei. Ca procent din PIB, datoria guvernamentală a crescut la 52,1%. La această valoare a datoriei, conform legii, guvernul este obligat să ia măsuri urgente! […]
Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor și liderul europarlamentarilor AUR, reacționează la afirmațiile făcute de ministrul energiei, Sebastian Burduja, care a declarat că vizează implementarea unui sistem de contorizare inteligent, care să-i taxeze mai mult pe cetățenii care folosesc energie […]
Pentru a-şi asigura poziția în fruntea Comisiei Europene, Ursula von der Leyen promite imposibilul: mai mult Green Deal pentru a obține voturi în Parlament şi mai puțin Green Deal pentru industrie şi noi toți, arată europarlamentarul AUR, Adrian Axinia. Acesta a subliniat că, în această săptămână, […]