Dumitrina Mitrea (AUR): ”Gata cu reducerea cheltuielilor la stat! Pentru pile și relații au bani, dar pentru români NU”

Guvernul PSD-PNL, cel condus de acest partid unic comasat în vederea alegerilor de frica AUR a început să facă pomeni electorale fără a ține cont de faptul că, pe viitor, românii vor avea de suferit din cauza acestora.

Guvernul României, condus de Partidul Comasat Român, dă undă verde creșterilor salariale în companiile de stat, chiar dacă acestea au avut pierderi anul trecut.

Mai mult, în loc să taie din cheltuielile de la stat, așa cum și-au asumat, permit crearea de noi funcții de conducere. Această decizie, care are un puternic iz electoral, că doar sunt îngroziți de ceea ce văd în sondajele reale și cum pierd teren față de AUR, are ca fundament asigurarea unor noi voturi și asigurarea unor noi funcții de conducere pentru sinecuriștii de partid care nu mai au loc probabil pe listele de la alegeri.

De ce nu au ieșit cei care au sărăcit România cu astfel de decizii, în sprijinul românilor, anul trecut, spre exemplu, nu acum, în pragul campaniei electorale?

Este absolut îngrijorător acest lucru, dată fiind sustenabilitatea financiară a deciziei, cât despre etica de a crește salariile în companiile de stat care au înregistrat pierderi sau extinderea structurii manageriale într-un context economic dificil nu știm dacă merită să vorbim, pentru că groparii României din ultimii 34 de ani nu cunosc, probabil, sensul cuvântului.

Care este impactul pe termen lung al acestor decizii asupra economiei? Cine va trage greul? Tot contribuabilul român și firmele românești, din păcate.

Executivul lui Ciolacu a aprobat și un set de măsuri ce, spun ei, reformează ANAF, inspectorii urmând să primescă mașini noi, iar la nivel național să se înființeze structuri județene la Antifraudă pentru a crește colectarea.

În loc să reformeze actualul sistem, coaliția vine cu tertipuri prin care vor angaja la stat neamurile sau apropiații. Vor să dea impresia că luptă pentru combaterea evaziunii, dar în realitate companiile mari sunt ținute în brațe, în timp ce inspectorii ANAF sunt preocupați de bătrânele care vând ghiocei sau pătrunjen pe lângă piețe.

Vor avea aceste măsuri ca rezultat o creștere reală și sustenabilă a colectării, fără a pune presiune inutilă pe contribuabili sau doar vor favoriza expansiunea birocratică, în loc să adreseze nevoia de eficiență și transparență în gestionarea finanțelor publice? NU!

La nivelul ANAF este nevoie de mai multă transparență și de o evaluare atentă a eficacității în îmbunătățirea colectării taxelor și combaterea evaziunii fiscale fără a crește cheltuielile guvernamentale ineficient, pe cârca românilor.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, împreună cu o echipă de voluntari, au organizat o acțiune de curățenie în Delta Văcărești din București. Această zonă, situată la doar 5 km de centrul orașului, reprezintă cel mai mare spațiu verde compact din București, acoperind o suprafață […]
Specialiștii care au lucrat la programul de guvernare propus de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) au prezentat vineri, 12 aprilie, în cadrul unui eveniment organizat la Grand Hotel București, mai multe măsuri care apar în acesta. AUR a ales să prezinte măsuri ale programului de guvernare […]
Președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, Claudiu Târziu, a reacționat foarte dur față de votul din 11 aprilie din Parlamentul European, privind includerea, în Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, a dreptului la avort. „O oroare fără margini a fost votată de […]
Revendicăm atenția asupra unui eveniment profund șocant, care a avut loc recent în cadrul sistemului medical românesc și care aruncă o umbră întunecată asupra integrității acestui malaxor condus de Ministrul Rafila. Un asistent medical din cadrul Spitalului Sf. Pantelimon din București aduce acuzații grave, sugerând că […]
În această săptămână, la Bruxelles, s-a votat dosarul privind gestionarea situațiilor legate de azil și migrație care prevede impunerea unor cote de refugiați pentru statele membre, un subiect fierbinte ce revine periodic în prim-plan și care a creat de-a lungul timpului controverse și tensiuni între reprezentanții […]
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Municipiului București, solicită președinților PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, retragerea de urgență a candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu la funcția de primar al Capitalei. Potrivit lui Mihai Enache, în ultimele zile au apărut mai multe informații care devoalează […]