Guvernul PSD-PNL, cel condus de acest partid unic comasat în vederea alegerilor de frica AUR a început să facă pomeni electorale fără a ține cont de faptul că, pe viitor, românii vor avea de suferit din cauza acestora.
Guvernul României, condus de Partidul Comasat Român, dă undă verde creșterilor salariale în companiile de stat, chiar dacă acestea au avut pierderi anul trecut.
Mai mult, în loc să taie din cheltuielile de la stat, așa cum și-au asumat, permit crearea de noi funcții de conducere. Această decizie, care are un puternic iz electoral, că doar sunt îngroziți de ceea ce văd în sondajele reale și cum pierd teren față de AUR, are ca fundament asigurarea unor noi voturi și asigurarea unor noi funcții de conducere pentru sinecuriștii de partid care nu mai au loc probabil pe listele de la alegeri.
De ce nu au ieșit cei care au sărăcit România cu astfel de decizii, în sprijinul românilor, anul trecut, spre exemplu, nu acum, în pragul campaniei electorale?
Este absolut îngrijorător acest lucru, dată fiind sustenabilitatea financiară a deciziei, cât despre etica de a crește salariile în companiile de stat care au înregistrat pierderi sau extinderea structurii manageriale într-un context economic dificil nu știm dacă merită să vorbim, pentru că groparii României din ultimii 34 de ani nu cunosc, probabil, sensul cuvântului.
Care este impactul pe termen lung al acestor decizii asupra economiei? Cine va trage greul? Tot contribuabilul român și firmele românești, din păcate.
Executivul lui Ciolacu a aprobat și un set de măsuri ce, spun ei, reformează ANAF, inspectorii urmând să primescă mașini noi, iar la nivel național să se înființeze structuri județene la Antifraudă pentru a crește colectarea.
În loc să reformeze actualul sistem, coaliția vine cu tertipuri prin care vor angaja la stat neamurile sau apropiații. Vor să dea impresia că luptă pentru combaterea evaziunii, dar în realitate companiile mari sunt ținute în brațe, în timp ce inspectorii ANAF sunt preocupați de bătrânele care vând ghiocei sau pătrunjen pe lângă piețe.
Vor avea aceste măsuri ca rezultat o creștere reală și sustenabilă a colectării, fără a pune presiune inutilă pe contribuabili sau doar vor favoriza expansiunea birocratică, în loc să adreseze nevoia de eficiență și transparență în gestionarea finanțelor publice? NU!
La nivelul ANAF este nevoie de mai multă transparență și de o evaluare atentă a eficacității în îmbunătățirea colectării taxelor și combaterea evaziunii fiscale fără a crește cheltuielile guvernamentale ineficient, pe cârca românilor.
Nu există răspunsuri