Dan Tanasă (AUR): ”Lovitură antiromânească:  Parlamentul European interzice centralele de apartament pe gaze, lăsând românii la mila importurilor!”

Parlamentul European dă o gravă lovitură românilor și României prin directiva privind performanța energetică a clădirilor, cea care nu face altceva decât să ducă la interzicerea până în 2040 a centralelor de apartament pe bază de gaze.

Scopul real al directivei este acela că iobagii din România nu vor mai avea voie să-și consume propriile gaze naturale, care trebuie în schimb să ajungă la grofii din Austria, ca să le susțină industria chimică.

AUR face legătura dintre această decizie antipopulară și antiromânească a Parlamentului European și refuzul brutal al UE de a finanța prin Fondul de Modernizare mai multe proiecte de gazoducte din sudul României printre care conductele care ar fi trebuit să alimenteze cu gaze termocentralele de la Mintia, Turceni și Ișalnița. Motivul este același. Iobagii din România nu au voie să consume propriile gaze, care trebuie în schimb să susțină industria chimică din Austria.

România, care este cel mai mare producător de gaze naturale din Europa în afară de Olanda, ar trebui să extindă rețeaua de distribuție a gazelor, care ajunge în prezent doar la 30% dintre români, nicidecum să o desființeze. Amintim că în Ungaria care nu produce un strop de gaz sunt racordate la gaze 100% dintre gospodării.

În nordul României mai sunt încă gospodării care folosesc drept combustibil tizic, adică turte de bălegar amestecate cu paie uscate la soare.

AUR vrea să ridice nivelul de trai al românilor, pe când adversarii noștri politici, care se pretind purtători ai progresului, vor să îi mențină pe români în sărăcie și înapoiere, în interesul stăpânilor lor din străinătate.

Respingem soluția propusă de UE, de înlocuire a centralelor de apartament cu gaze naturale cu sisteme bazate pe energie electrică pentru încălzire și gătit.

Din cauza trădătorilor de țară care au făcut așa-zisa liberalizare a energiei, în fapt un jaf, românii plătesc cea mai scumpă energie electrică din Europa, aproape dublu față de cât plătesc austriecii, deși Austria nu are petrol, gaze sau hidrocentrale de dimensiunea celor de la Porțile de Fier, Bicaz sau Vidraru.

Totodată, amintim și că în 2023 un austriac a câștigat în medie 42.250 euro, comparativ cu un român al cărui salariu mediu pe 2023 a fost de numai 11.000 euro, și acesta umflat artificial prin creșterea “din pix” a salariului minim, cu scopul impozitării suplimentare. Noi nu avem bani ca să plătim fanteziile unora. Românii nu ar putea acoperi din salarii costurile cu încălzirea și gătitul pe bază de energie electrică.

AUR este singurul partid care se bate pentru drepturile românilor și pentru suveranitatea României care este scrisă în Constituție. Europarlamentarii noștri se vor bate împotriva unor asemenea măsuri scelerate, dar pentru asta avem nevoie de sprijinul românilor.

One response

  1. Nu numai atit , dar Romania nu are infrastructura sa suporte aceste consumuri de energie electrica si in multe case ale Romanilor nu exista instalatii electrice conforme sa suporte consumurile. O sa se inmulteasca incendiile din cauze electrice ca la balamuc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, împreună cu o echipă de voluntari, au organizat o acțiune de curățenie în Delta Văcărești din București. Această zonă, situată la doar 5 km de centrul orașului, reprezintă cel mai mare spațiu verde compact din București, acoperind o suprafață […]
Specialiștii care au lucrat la programul de guvernare propus de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) au prezentat vineri, 12 aprilie, în cadrul unui eveniment organizat la Grand Hotel București, mai multe măsuri care apar în acesta. AUR a ales să prezinte măsuri ale programului de guvernare […]
Președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, Claudiu Târziu, a reacționat foarte dur față de votul din 11 aprilie din Parlamentul European, privind includerea, în Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, a dreptului la avort. „O oroare fără margini a fost votată de […]
Revendicăm atenția asupra unui eveniment profund șocant, care a avut loc recent în cadrul sistemului medical românesc și care aruncă o umbră întunecată asupra integrității acestui malaxor condus de Ministrul Rafila. Un asistent medical din cadrul Spitalului Sf. Pantelimon din București aduce acuzații grave, sugerând că […]
În această săptămână, la Bruxelles, s-a votat dosarul privind gestionarea situațiilor legate de azil și migrație care prevede impunerea unor cote de refugiați pentru statele membre, un subiect fierbinte ce revine periodic în prim-plan și care a creat de-a lungul timpului controverse și tensiuni între reprezentanții […]
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Municipiului București, solicită președinților PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, retragerea de urgență a candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu la funcția de primar al Capitalei. Potrivit lui Mihai Enache, în ultimele zile au apărut mai multe informații care devoalează […]