Deputatul AUR, Sorin Muncaciu, critică strategia de vaccinare: “Este vorba de marketing, nu de necesități medicale”

Deputatul AUR, Sorin Muncaciu, a lansat recent o serie de critici dure la adresa strategiei de vaccinare, susținând că aceasta este mai mult o strategie de marketing decât una bazată pe necesități medicale. În opinia sa, sloganul “nu lăsăm pe nimeni în urmă”, împrumutat din campania fostului președinte american George W. Bush, este doar un pretext pentru a vaccina întreaga populație și a extinde piața vaccinurilor.

“Există 20 de afecțiuni care pot fi prevenite prin vaccinare, dar care, în secolul XXI, au și alte tratamente medicale”, a declarat Sorin Muncaciu. El a adăugat că, în cadrul strategiei de vaccinare, există “ținte de acoperire”, ceea ce înseamnă că vaccinurile vor fi impuse și vor fi aduse pe piața românească ca necesități.

Deputatul AUR a atras atenția asupra faptului că România urmează exemplul altor țări, în special al Statelor Unite, principalul furnizor de vaccinuri. El a menționat legea vaccinării din 1986 din SUA, care exonerează companiile care produc sau distribuie vaccinuri de orice responsabilitate în cazul reacțiilor adverse, schilodirilor sau deceselor.

“Vorbim despre singura industrie care nu are niciun fel de responsabilitate”, a spus deputatul Sorin Muncaciu. El a adăugat că această lege americană a generat o “febră a intrării pe piața vaccinurilor” care nu este justificată medical.

Deputatul a subliniat că numărul de antigene promovate pentru vaccinare a crescut de la 17 în 1986 la 53 în 2017, iar acest lucru a fost însoțit de o creștere a reacțiilor adverse, în special în dezvoltarea copiilor. El a avertizat că aceste reacții adverse sunt adesea necunoscute și ignorate în discuțiile despre vaccinare.

Sorin Muncaciu a atras atenția că, urmând modelul american, în România s-ar putea ajunge în situația în care studenții să fie nevoiți să demonstreze că au primit 78 de vaccinuri în primul an de facultate. “Vă dați seama în ce abis ne ducem? 78 de vaccinuri vor trebui să fie documentate de un student care se duce la facultate? Asta este ce vrea Ministerul Sănătății? Este incompatibil cu ceea ce dorim noi pentru țara aceasta”, a declarat el.

Deputatul AUR a concluzionat că este “foarte periculos” ceea ce a acceptat Ministerul Sănătății și că, de acum înainte, va trebui să ne luptăm cu această strategie timp de 7 ani.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Petrișor Peiu, senator AUR, atrage atenția asupra unei realități economice care riscă să aibă efecte […]
Deputatul AUR Gianina Șerban, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, a avut vineri, 21 februarie 2025, o […]