Dănuț Aelenei – întrebare către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii – Situația podului suspendat de la Brăila.

Către: Domnul  Sorin  Mihai  GRINDEANU – Ministrul transporturilor și infrastructurii

De la: Deputat AUR Dănuț  AELENEI – Circumscripția electorală nr. 14 Constanța

Data: 31.10.2023

Subiectul întrebării:  Situația podului suspendat de la Brăila.

 Domnule ministru,

     Inaugurat în prezența celor mai importanți politicieni ai statului: președinte, premier, președintele senatului dar și a dumneavoastră pe 6 iulie 2023, înainte ca lucrările să fie 100% terminate, podul de la Braila a avut nevoie de reparatii aproape constant. 

     După problemele cu asfaltul afectat de temperaturile ridicate și de traficul greu de pe pod, după șuruburile care ba lipseau, ba puteau fi scoase cu mâna, a apărut și prima problemă cu adevărat serioasă la Podul Suspendat peste Dunăre Brăila-Tulcea.

     Sunt infiltrații la 12 metri adâncime în structura de rezistență subacvatică în condițiile în care blocul de ancoraj, care ajunge până pe fundul Dunării, are un diametru de 47 de metri și ajunge până la o adâncime de 31 de metri. Construcția susține, în apropierea unuia dintre maluri, structura „Goden Gate-ul românesc”.

     Primele infiltrații la blocul de ancoraj al podului au apărut încă din 2021, când CNAIR  ne asigura că nu este nimic grav.

     Potrivit experţilor din cadrul CNAIR, lucrările de eliminare a infiltraţiilor ar putea pune în pericol integritatea structurală a podului, deoarece ar fi nevoie de săpături paralele cu blocurile de ancoraj, ceea ce ar putea slăbi sistemul de prindere al pilonilor podului.

     Domnule ministru!

     Când au apărut primele probleme la acest pod ați avut o reactie batjocoritoare, față de vocile din spatiul public care au vorbit despre problemele cu care se confruntă, în continuare, podul de la Braila, recent inaugurat. Le-ați comunicat că acesta prezintă siguranță în exploatare și că ”dacă dânșii nu vor sa treaca Dunarea la Brăila peste pod, pot să treacă cu trotineta”.

     Tot dumneavoastră ați declarant vineri, 27 Octombrie 2023 că podul nu a fost încă recepţionat şi că toată răspunderea îi revine asociaţiei de firme Webuild Spa Italia (fosta Astaldi) şi IHI Japonia.

      Vă întreb domnule ministru:

  1. La inaugurarea din luna iunie 2023 știați de problemele legate de infiltrațiile la blocul de ancoraj al podului? Ați fost informat de aceste probleme de către conducerea CNAIR? Ce măsuri ați luat ?
  2. Dacă nu s-a făcut recepția podului, de ce ați dispus deschiderea circulației pe acesta, chiar și numai ziua?
  3. În acestă situație mai prezintă această investiție siguranță în exploatare? Se va mai putea circula pe pod până la recepționarea lucrărilor?

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat astăzi, la Bruxelles, că au trecut trei zile de la închiderea urnelor și, totuși, președintele AEP Toni Greblă refuză să explice de ce nu se anunță rezultatele finale. „Încercăm să înțelegem cum e posibil ca […]
Adrian Axinia, deputat AUR, a atras atenția, în cadrul unei declarații susținută la Bruxelles, asupra numărului uriaș de voturi declarate nule atât la alegerile europarlamentare, cât și la cele locale. „România este un stat capturat, iar puterea politică de la București, efectiv, a asasinat democrația. Spun […]
Prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea, susține că democrația este pusă sub semnul întrebării, în contextul în care 5% din voturile românilor exprimare la alegerile europarlamentare au fost anulate. „Într-un stat condus de hoți, nu se putea altfel decât ca aceste alegeri să fie fraudate, pornind de la […]
AUR a reușit la alegerile din 9 iunie un scor istoric. După doar 4 ani de la înființare, AUR este a doua forță politică a României după alianța comasaților. Am reușit ca în 4 ani de zile aproape să ne triplăm numărul de voturi obținute, de […]
Au trecut mai bine de 15 ore de când s-au închis urnele, iar Biroul Electoral Central refuză să publice rezultate parțiale oficiale. Între timp, sunt răspândite date neverificate, care induc intenționat lumea în eroare. Pe site-uri specializate sunt încărcate procese verbale neverificate, fără să se fi […]
Georgiana Teodorescu, candidat AUR, a prezentat duminică, 9 iunie, în cadrul unei conferințe de presă, susținută la sediul din Alianței pentru Unirea Românilor, noi informații privitoare la fraudele electorale care se află astăzi în desfășurare. ”Prima și cea mai gravă despre care am aflat recent și […]