Dănuț Aelenei – întrebare către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii – Situația podului suspendat de la Brăila.

Către: Domnul  Sorin  Mihai  GRINDEANU – Ministrul transporturilor și infrastructurii

De la: Deputat AUR Dănuț  AELENEI – Circumscripția electorală nr. 14 Constanța

Data: 31.10.2023

Subiectul întrebării:  Situația podului suspendat de la Brăila.

 Domnule ministru,

     Inaugurat în prezența celor mai importanți politicieni ai statului: președinte, premier, președintele senatului dar și a dumneavoastră pe 6 iulie 2023, înainte ca lucrările să fie 100% terminate, podul de la Braila a avut nevoie de reparatii aproape constant. 

     După problemele cu asfaltul afectat de temperaturile ridicate și de traficul greu de pe pod, după șuruburile care ba lipseau, ba puteau fi scoase cu mâna, a apărut și prima problemă cu adevărat serioasă la Podul Suspendat peste Dunăre Brăila-Tulcea.

     Sunt infiltrații la 12 metri adâncime în structura de rezistență subacvatică în condițiile în care blocul de ancoraj, care ajunge până pe fundul Dunării, are un diametru de 47 de metri și ajunge până la o adâncime de 31 de metri. Construcția susține, în apropierea unuia dintre maluri, structura „Goden Gate-ul românesc”.

     Primele infiltrații la blocul de ancoraj al podului au apărut încă din 2021, când CNAIR  ne asigura că nu este nimic grav.

     Potrivit experţilor din cadrul CNAIR, lucrările de eliminare a infiltraţiilor ar putea pune în pericol integritatea structurală a podului, deoarece ar fi nevoie de săpături paralele cu blocurile de ancoraj, ceea ce ar putea slăbi sistemul de prindere al pilonilor podului.

     Domnule ministru!

     Când au apărut primele probleme la acest pod ați avut o reactie batjocoritoare, față de vocile din spatiul public care au vorbit despre problemele cu care se confruntă, în continuare, podul de la Braila, recent inaugurat. Le-ați comunicat că acesta prezintă siguranță în exploatare și că ”dacă dânșii nu vor sa treaca Dunarea la Brăila peste pod, pot să treacă cu trotineta”.

     Tot dumneavoastră ați declarant vineri, 27 Octombrie 2023 că podul nu a fost încă recepţionat şi că toată răspunderea îi revine asociaţiei de firme Webuild Spa Italia (fosta Astaldi) şi IHI Japonia.

      Vă întreb domnule ministru:

  1. La inaugurarea din luna iunie 2023 știați de problemele legate de infiltrațiile la blocul de ancoraj al podului? Ați fost informat de aceste probleme de către conducerea CNAIR? Ce măsuri ați luat ?
  2. Dacă nu s-a făcut recepția podului, de ce ați dispus deschiderea circulației pe acesta, chiar și numai ziua?
  3. În acestă situație mai prezintă această investiție siguranță în exploatare? Se va mai putea circula pe pod până la recepționarea lucrărilor?

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Aflat la Washington DC, senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, a rostit un discurs la cea de-a cincea ediție a „International Crisis Summit”, eveniment din marja Conservative Political Action Conference – CPAC, cea mai mare conferință a liderilor conservatori […]
În cea de-a doua zi a Conservative Political Action Conference (CPAC), delegația AUR a continuat seria de întâlniri oficiale cu reprezentanți ai Partidului Republican din Statele Unite și cu oficiali europeni, dar și din alte colțuri ale lumii. Președintele AUR, George Simion, a acordat mai multe […]
O delegație a partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) condusă de președintele AUR, deputatul George Simion, se află în perioada 21 – 26 februarie în Washington DC, Statele Unite ale Americii, unde participă la CPAC – Conservative Political Action Conference, cea mai mare conferință a liderilor […]
Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat, la Washington DC, că ceea ce se întâmplă zilele acestea în România nu este doar un simplu act politic, ci este un atac asupra instituțiilor statului, asupra competitorilor politici care le sunt potrivnici celor aflați […]
Președintele AUR, George Simion, a transmis, din Statele Unite ale Americii, de la CPAC, un mesaj cu privire la ultimele evoluții de pe scena politică din România. Acesta a spus că ceea ce se întâmplă în România este inimaginabil, un atac asupra democrației. „Ceea ce se […]
conferință de presă AUR
Alianța pentru Unirea Românilor a organizat joi, 22 februarie, o conferință de presă în cadrul căreia s-a prezentat poziția partidului despre desfășurarea alegerilor din acest an. Marius Lulea, prim-vicepreședinte AUR, a declarat în cadrul conferinței de presă organizată chiar în fața Guvernului României, că actuala coaliție […]