După mai bine de trei săptămâni de proteste, acest demers democratic pe care l-au inițiat fermierii românii și transportatorii, nemulțumirile acestora nu doar că nu sunt rezolvate, ci nici măcar nu sunt auzite, așa cum ar fi normal.
Nici până în ziua de astăzi Guvernul PSD-PNL nu a binevoit să înțeleagă și să se înțeleagă cu fermierii care au stat zi și noapte, fie ploaie, fie vânt, fie ninsoare sau vreme frumoasă, pe șosele. Nu au procedat precum cei străini, să paralizeze traficul, să facă scandal, să incendieze, au cerut și cer doar normalitate. Să nu fie lăsați la coada listei de politicieni care urmăresc doar propriile interese, să nu fie marginalizați, să fie înțeleși că este nevoie de strategii pe termen scurt, mediu și lung, pentru că nu pot funcționa la infinit cu metode din vremuri apuse în care pentru a li se închide gura primesc, de multe ori oricum cu întârziere, câte 100 de euro/ha.
Președintele Iohannis a reapărut în spațiul public la Bruxelles, acolo de unde a vorbit pentru prima dată și despre fermierii români, constrâns, probabil de ceea ce a văzut că se întâmplă în Belgia, acolo unde democrația nu este subminată.
Acolo unde fermierii au voie să protesteze și în centrul orașelor, nu fiind ținuți la marginea acestora.
Spunea încă liderul țării că fermierii români au, în esență, aceleași problele precum cei străini. Păi, în acest caz, înseamnă că au și aceleași drepturi democratice, dat fiind faptul că și România și Belgia, de pildă, sunt țări democratice. Doar că, democrația nu se aplică la fel, iar importanța fermierilor români pentru bunăstarea țării noastre este prost înțeleasă de la Cotroceni până la Palatul Victoria ori Palatul Parlamentului.
În timp ce APIA întârzie plățile pentru români, acestora le sunt blocate conturile dacă întârzie cu plata taxelor către stat, în timp ce fermierii români își cer drepturile, cei care trebuie să le rezolve probleme vor comasarea alegerilor, pentru a se asigura de încă un mandat.
Reamintim că AUR a venit în sprijinul protestatarilor și a propus un pachet de măsuri care răspunde revendicărilor acestora.
Totodată, printre principalele puncte ale Programului de guvernare AUR se regăsesc măsuri concrete precum majorarea cu 100% a subvențiilor acordate exploatațiilor agricole cu suprafețe mai mici de 500 de hectare, sprijinirea producției și achiziției de tractoare și alte echipamente agricole pentru creșterea gradului de prelucrare a produselor agricole prin fonduri naționale și europene nerambursabile sau protejarea producătorilor autohtoni prin asigurarea unui tratament egal în relația cu statul, la fel cu cel de care beneficiază acționariatul străin.
Nu există răspunsuri