Fermierii și transportatorii trebuie tratați cu respect, nu cu dispreț și nepăsare de către actuala guvernare!

Guvernul PSD-PNL condus de Marcel Ciolacu trebuie să înceteze cu atitudinea sfidătoare la adresa fermierilor și transportatorilor. Aceștia au fost forțați să iasă în stradă din cauza nepăsării și a bătăii de joc practicate de actualii guvernanți. În loc să discrediteze protestul încercând să inventeze tot felul de motive pentru a nu sta de vorbă cu reprezentanții celor două categorii cruciale pentru statul român, Guvernul Ciolacu ar trebui să vină cu soluții. Doar că, așa cum ne-au dovedit în ultimii mai bine de doi ani, aceștia nu au, sau mai bine zis, nu vor să aibă soluții pentru fermierii și transportatorii români.

În lipsa oricărei reacții din partea Guvernului PSD-PNL, AUR propune un pachet de măsuri care vine în sprijinul fermierilor și transportatorilor și care răspunde revendicărilor acestora.

1. Dublarea subvențiilor la hectar pentru fermieri, corelarea sumelor cu noile realități inflaționiste și plata anticipată pentru lucrările din acest an. Trebuie avut în vedere faptul că inflația a redus valoarea reală a nivelului actual al subvențiilor.

2. Achiziția pentru rezerva de stat a produselor agricole în exces, la prețuri corecte, concomitent cu limitarea importului produselor din Ucraina.

3. Limitarea exportului de combustibil către Ucraina pentru stabilizarea prețurilor pe piața internă. În cei doi ani de la izbucnirea războiului din Ucraina, din cauza exporturilor românești către statul vecin, prețurile carburanților au explodat, ajungând la valori greu de suportat de transportatorii și fermierii români.

4. Acordarea de credite bancare cu dobânzi scăzute de aproximativ 1-2% și garantate de stat pentru sectoarele cheie ale economiei, transporturi și agricultură, precum și suspendarea posibilității executării silite a fermierilor.

5. Blocarea inițiativelor europene prin utilizarea dreptului de veto până când nu vor fi ridicate restricțiile Schengen pentru transportul rutier. Transportatorii români suferă zilnic pierderi uriașe din cauza faptului că României îi este respins dreptul de a face parte din spațiul Schengen. Aderarea la Schengen cu spațiul aerian și maritim nu rezolvă în niciun fel problema transportatorilor.

6. Instituirea unui piețe reglementate pentru asigurările destinate transportatorilor cu scăderea valorilor polițelor RCA. Totodată, propunem desființarea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) și trecerea controlului asupra pieței asigurărilor sub coordonarea Băncii Naționale a României.

7. Reducerea taxării muncii până la maxim 25% din veniturile salariale pentru angajații din domeniile transporturi și agricultură.

AUR propune măsuri concrete care vin să rezolve o parte din problemele cu care se confruntă astăzi fermierii și transportatorii. Solicităm Guvernului Ciolacu să analizeze aceste măsuri și să ia deciziile corecte în privința transportatorilor și fermierilor și să înceteze bătaia de joc.

2 Responses

  1. Felicitări pentru Initiativa, Reducerea RCA la toate autovehicule, și utilaje agricole, sunt de neegalat în România noastă frumoasa fata de alte state UE, Polonia, Lituania,.. Reducerea impozitări munci. Salariu minim este de neimaginat, sporuri de noapte, distanta de familie, riscuri și alte oportunități pt omul muncitor și atunci cu adevărat se vor trezi și cei care încă mai cred în PSD, PNL..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Aflat la Washington DC, senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, a rostit un discurs la cea de-a cincea ediție a „International Crisis Summit”, eveniment din marja Conservative Political Action Conference – CPAC, cea mai mare conferință a liderilor conservatori […]
În cea de-a doua zi a Conservative Political Action Conference (CPAC), delegația AUR a continuat seria de întâlniri oficiale cu reprezentanți ai Partidului Republican din Statele Unite și cu oficiali europeni, dar și din alte colțuri ale lumii. Președintele AUR, George Simion, a acordat mai multe […]
O delegație a partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) condusă de președintele AUR, deputatul George Simion, se află în perioada 21 – 26 februarie în Washington DC, Statele Unite ale Americii, unde participă la CPAC – Conservative Political Action Conference, cea mai mare conferință a liderilor […]
Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat, la Washington DC, că ceea ce se întâmplă zilele acestea în România nu este doar un simplu act politic, ci este un atac asupra instituțiilor statului, asupra competitorilor politici care le sunt potrivnici celor aflați […]
Președintele AUR, George Simion, a transmis, din Statele Unite ale Americii, de la CPAC, un mesaj cu privire la ultimele evoluții de pe scena politică din România. Acesta a spus că ceea ce se întâmplă în România este inimaginabil, un atac asupra democrației. „Ceea ce se […]
conferință de presă AUR
Alianța pentru Unirea Românilor a organizat joi, 22 februarie, o conferință de presă în cadrul căreia s-a prezentat poziția partidului despre desfășurarea alegerilor din acest an. Marius Lulea, prim-vicepreședinte AUR, a declarat în cadrul conferinței de presă organizată chiar în fața Guvernului României, că actuala coaliție […]