Boris Volosatîi – întrebare către Ministerul Sănătății – Transparența în cazul contractelor cu firmele producătoare de seruri numite impropriu ”vaccinuri” anti-Covid și aprobarea spre folosire și vânzare în farmacii a preparatelor antivirale pe bază de Umifenovir.

Adresată: Domnului Alexandru RAFILA, ministru al Sănătății

De către: Deputat Boris VOLOSATÎI, vicepreședinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării

Circumscripția: nr. 43 pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara graniţelor ţării

Data: 31/10/2022

Obiectul întrebării: Transparența în cazul contractelor cu firmele producătoare de seruri numite impropriu ”vaccinuri” anti-Covid și aprobarea spre folosire și vânzare în farmacii a preparatelor antivirale pe bază de Umifenovir.

Stimate domnule ministru,

Guvernul României, Ministerul Sănătății a promovat activ campanii de vaccinare a populației împotriva virusului SarsCov 2. Guvernul a achiziționat sau contractat, din bani publici, peste 100 de milioane de doze de ”vaccin” din străinătate. În același timp, Ministerul Sănătății nu a aprobat folosirea, cu posibilitatea vânzării în framacii, a preparatelor antivirale pe bază de Umifenovir. Această situație a pus România în contrast cu toate celelalte state din regiune.

În legătură cu subiectul achiziției ”vaccinurilor” anti-Covid și a medicației antivirale aprobate spre folosire, incusiv cu vânzarea liberă în farmacii, vă rugăm respectuos să ne transmiteți:

  1. Situația contractelor cu firmele producătoare de vaccinuri: dacă Ministerul Sănătății și Guvernul României au avut sau nu acces la contractele cu firmele producătoare de vaccinuri anti-Covid, dacă le cunosc conținutul în integralitate, precum și dacă sunt de acord ca aceste contracte să fie publicate într-un gest firesc de transparență. În cazul unui răspuns afirmativ la acest punct, vă rugăm respectuos să ne puneți la dispoziție, în copie, aceste contracte.
  • Situatia efectelor secundare adverse ale acestor produse medicale, care se dovedesc a nu fi ”sigure și eficiente”, așa cum s-a afirmat inițial. Contrar celor susținute de oficialități, pentru unii oameni aceste ”vaccinuri” nu au fost deloc sigure, deoarece au murit după ce au acceptat să li se inoculeze serurile experimentale așa-zise ”vaccinuri”.
  • Dacă Ministerul Sănătății și Guvernul României sunt sau nu implicate în vreun fel în aprobarea de către UE și autorizarea pe plan național a boosterelor împotriva Omicron, cum ar fi cele produse de Pfizer și Moderna, substanțe încă netestate pe oameni.
  • Care sunt motivele reale și temeinice pentru care preparatele antivirale pe bază de Umifenovir nu au fost aprobate spre folosire și vânzare liberă în farmaciile din România.
  • Dacă Ministerul Sănătății a aprobat sau urmează să aprobe, asemenea altor state, folosirea în România și vânzarea liberă în farmacii a antiviralelor care conțin substanța activă Umifenovir. Cum este sau urmează să fie reflectat acest fapt în Protocoalele de tratament antiviral aprobate de Ministerul Sănătății.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) va lua parte la protestul organizat de mai multe organizații civice belgiene, care va avea loc joi, 23 mai, începând cu ora 13:30, pe esplanada din fața Parlamentului European. Protestul este îndreptat împotriva cenzurii exercitate de Radioteleviziunea Uniunii Europene (EBU). Contextul […]
Producătorii locali au nevoie de susținere reală din partea autorităților locale. Candidatul AUR la funcția de primar al municipiului Botoșani, antreprenorul Cătălin Silegeanu, propune o serie de măsuri care vin în sprijinul comercianților și consumatorilor deopotrivă, prin crearea condițiilor optime de comercializare a produselor agroalimentare. Piața […]
Potrivit lui Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, nu mai există bani pentru a plăti motorina și curentul necesare STB, dar nici pentru salariile angajaților societății. Situația este cauzată de neplata datoriilor de către de către Primăria Municipiului București, care a acumulat datorii uriașe în […]
Cel mai sensibil aspect care necesită o implicare deosebită din partea autoritaților locale este cel al spitalelor botoșănene, pentru care nu de puține ori, am avut dovada clară că se lucrează mai mult împotriva pacienților decât în favoarea acestora! Am ajuns la acestă tristă concluzie după […]
Alianța pentru Unirea Românilor a organizat un marș electoral la Iași la care au participat peste o mie de persoane. Înaintea acestuia, Claudiu Târziu, președintele Consiliulul Național de Conducere al AUR, le-a adresat participanților câteva cuvinte despre votul din 9 iunie. “Dragi susținători ai Mișcării Naționale […]
Alianța pentru Unirea Românilor a organizat un marș electoral la Iași la care au participat peste o mie de persoane. În timpul evenimentului, președintele AUR, George Simion, l-a acuzat pe primarul Iașiului, Mihai Chirica, de legături cu mafia imobiliară și i-a îndemnat pe românii din diaspora […]