Boris Volosatîi – întrebare către Ministerul Sănătății – Transparența în cazul contractelor cu firmele producătoare de seruri numite impropriu ”vaccinuri” anti-Covid și aprobarea spre folosire și vânzare în farmacii a preparatelor antivirale pe bază de Umifenovir.

Adresată: Domnului Alexandru RAFILA, ministru al Sănătății

De către: Deputat Boris VOLOSATÎI, vicepreședinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării

Circumscripția: nr. 43 pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara graniţelor ţării

Data: 31/10/2022

Obiectul întrebării: Transparența în cazul contractelor cu firmele producătoare de seruri numite impropriu ”vaccinuri” anti-Covid și aprobarea spre folosire și vânzare în farmacii a preparatelor antivirale pe bază de Umifenovir.

Stimate domnule ministru,

Guvernul României, Ministerul Sănătății a promovat activ campanii de vaccinare a populației împotriva virusului SarsCov 2. Guvernul a achiziționat sau contractat, din bani publici, peste 100 de milioane de doze de ”vaccin” din străinătate. În același timp, Ministerul Sănătății nu a aprobat folosirea, cu posibilitatea vânzării în framacii, a preparatelor antivirale pe bază de Umifenovir. Această situație a pus România în contrast cu toate celelalte state din regiune.

În legătură cu subiectul achiziției ”vaccinurilor” anti-Covid și a medicației antivirale aprobate spre folosire, incusiv cu vânzarea liberă în farmacii, vă rugăm respectuos să ne transmiteți:

  1. Situația contractelor cu firmele producătoare de vaccinuri: dacă Ministerul Sănătății și Guvernul României au avut sau nu acces la contractele cu firmele producătoare de vaccinuri anti-Covid, dacă le cunosc conținutul în integralitate, precum și dacă sunt de acord ca aceste contracte să fie publicate într-un gest firesc de transparență. În cazul unui răspuns afirmativ la acest punct, vă rugăm respectuos să ne puneți la dispoziție, în copie, aceste contracte.
  • Situatia efectelor secundare adverse ale acestor produse medicale, care se dovedesc a nu fi ”sigure și eficiente”, așa cum s-a afirmat inițial. Contrar celor susținute de oficialități, pentru unii oameni aceste ”vaccinuri” nu au fost deloc sigure, deoarece au murit după ce au acceptat să li se inoculeze serurile experimentale așa-zise ”vaccinuri”.
  • Dacă Ministerul Sănătății și Guvernul României sunt sau nu implicate în vreun fel în aprobarea de către UE și autorizarea pe plan național a boosterelor împotriva Omicron, cum ar fi cele produse de Pfizer și Moderna, substanțe încă netestate pe oameni.
  • Care sunt motivele reale și temeinice pentru care preparatele antivirale pe bază de Umifenovir nu au fost aprobate spre folosire și vânzare liberă în farmaciile din România.
  • Dacă Ministerul Sănătății a aprobat sau urmează să aprobe, asemenea altor state, folosirea în România și vânzarea liberă în farmacii a antiviralelor care conțin substanța activă Umifenovir. Cum este sau urmează să fie reflectat acest fapt în Protocoalele de tratament antiviral aprobate de Ministerul Sănătății.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Deputatul AUR, Dan Tanasă, a criticat declarațiile pe care președintele UDMR, Kelemen Hunor, le-a făcut în Statele Unite ale Americii, subliniind că, în vreme ce românii celebrau Ziua Națională, liderul UDMR arunca din nou cu venin și noroi în statul român. „Zilele trecute, în timp ce […]
Președintele AUR, George Simion, a atras atenția că actualul Guvern PSD – PNL nu reușește să aibă grijă de copiii României. Acesta a precizat că Programul „Cornul și Laptele” nu funcționează în mare majoritate din județele țării din cauză că nu sunt bani. De asemenea, pentru […]
Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, senatorul Claudiu Târziu, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că în această săptămână, la Senat, au fost respinse de către PSD-PNL-UDMR, împreună cu USR, două proiecte de legi extrem de importante pentru români. „Am avut 2 proiecte […]
Președintele AUR, George Simion, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că AUR va solicita extinderea cercetării penale pentru achizițiile din timpul pandemiei și la Raed Arafat și la Adrian Streinu Cercel, cel care, în timpul unei emisiuni televizate, s-a denunțat cu privire la sponsorizările […]
Mă prevalez de această oportunitate pentru a trage un semnal de alarmă în privința restricțiilor traficului autovehiculelor de mare tonaj (TIR), deoarece acestea nu exista sau  sunt nu respectate și încălcate tot mai des. Țara noastră înregistrează, din nou un record negativ. Accidentele rutiere înregistrate în […]
ROMÂNIA, ȚARA ASISTAȚILOR SOCIAL Țara noastră ocupă locul al doilea în Europa la numărul de persoane inactive în câmpul muncii. Dintre acestea, aproape un milion și jumătate ar putea să-și găsească de muncă, dar, pur și simplu, nu vor! Ori, după cum spun unii sociologi, ar […]