Boris Volosatîi – întrebare către Ministerul Sănătății – Transparența în cazul contractelor cu firmele producătoare de seruri numite impropriu ”vaccinuri” anti-Covid și aprobarea spre folosire și vânzare în farmacii a preparatelor antivirale pe bază de Umifenovir.

Adresată: Domnului Alexandru RAFILA, ministru al Sănătății

De către: Deputat Boris VOLOSATÎI, vicepreședinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării

Circumscripția: nr. 43 pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara graniţelor ţării

Data: 31/10/2022

Obiectul întrebării: Transparența în cazul contractelor cu firmele producătoare de seruri numite impropriu ”vaccinuri” anti-Covid și aprobarea spre folosire și vânzare în farmacii a preparatelor antivirale pe bază de Umifenovir.

Stimate domnule ministru,

Guvernul României, Ministerul Sănătății a promovat activ campanii de vaccinare a populației împotriva virusului SarsCov 2. Guvernul a achiziționat sau contractat, din bani publici, peste 100 de milioane de doze de ”vaccin” din străinătate. În același timp, Ministerul Sănătății nu a aprobat folosirea, cu posibilitatea vânzării în framacii, a preparatelor antivirale pe bază de Umifenovir. Această situație a pus România în contrast cu toate celelalte state din regiune.

În legătură cu subiectul achiziției ”vaccinurilor” anti-Covid și a medicației antivirale aprobate spre folosire, incusiv cu vânzarea liberă în farmacii, vă rugăm respectuos să ne transmiteți:

  1. Situația contractelor cu firmele producătoare de vaccinuri: dacă Ministerul Sănătății și Guvernul României au avut sau nu acces la contractele cu firmele producătoare de vaccinuri anti-Covid, dacă le cunosc conținutul în integralitate, precum și dacă sunt de acord ca aceste contracte să fie publicate într-un gest firesc de transparență. În cazul unui răspuns afirmativ la acest punct, vă rugăm respectuos să ne puneți la dispoziție, în copie, aceste contracte.
  • Situatia efectelor secundare adverse ale acestor produse medicale, care se dovedesc a nu fi ”sigure și eficiente”, așa cum s-a afirmat inițial. Contrar celor susținute de oficialități, pentru unii oameni aceste ”vaccinuri” nu au fost deloc sigure, deoarece au murit după ce au acceptat să li se inoculeze serurile experimentale așa-zise ”vaccinuri”.
  • Dacă Ministerul Sănătății și Guvernul României sunt sau nu implicate în vreun fel în aprobarea de către UE și autorizarea pe plan național a boosterelor împotriva Omicron, cum ar fi cele produse de Pfizer și Moderna, substanțe încă netestate pe oameni.
  • Care sunt motivele reale și temeinice pentru care preparatele antivirale pe bază de Umifenovir nu au fost aprobate spre folosire și vânzare liberă în farmaciile din România.
  • Dacă Ministerul Sănătății a aprobat sau urmează să aprobe, asemenea altor state, folosirea în România și vânzarea liberă în farmacii a antiviralelor care conțin substanța activă Umifenovir. Cum este sau urmează să fie reflectat acest fapt în Protocoalele de tratament antiviral aprobate de Ministerul Sănătății.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Către: Ministerul transporturilor și infrastructurii, domnului Ministru Sorin-Mihai GRINDEANU De la: Mihail ALBIŞTEANU, Cristian-Daniel IVĂNUŢĂ, deputați AUR aleși în circumscripția electorală nr. 24 Iași Subiectul întrebării: Demararea procedurii de transferare a 15 spitale și a 20 de policlinici din subordinea Ministerului Transporturilor în cea a autorităților […]
Către: Ministerul Sănătății, domnului Ministru, prof. univ. Dr. Alexandru RAFILA De la: Mihail ALBIŞTEANU, Cristian-Daniel IVĂNUŢĂ, deputați AUR, circumscripția electorală nr. 24 Iași Subiectul întrebării: Necesitatea construirii Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară în județul Iași Stimate domnule Ministru, Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară din județul Iași, […]
George Simion, președintele AUR, a solicitat conducerii comisiei de anchetă cu privire la achizițiile din timpul pandemiei să demareze lucrările acesteia în cel mai scurt timp, astfel încât cei responsabili să vină să ofere explicații în fața parlamentarilor cu privire la achizițiile din pandemie. „Tragem un […]
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că una dintre prioritățile legislative pentru prima sesiune a Parlamentului în 2023 vizează reducerea taxării muncii. În acest sens, AUR va iniția un proiect de lege care va modifica impozitarea muncii. „Nu mai […]
Către: Ministerul Sportului Domnului Răzvan BURLEANU, Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal De la: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28 Mureş Subiectul întrebării: Incidente la meciul de fotbal SEPSI – „U” CRAIOVA 1948 Stimate domnule Președinte, Chiar dacă seamănă identic cu sute de alte manifestări condamnabile, […]
Către: Domnul Nicolae-Ionel CIUCĂ, Prim-ministrul Guvernului României   De la: Doamna Raisa ENACHI, Deputat AUR, circumscripția electorală nr. 39 Vaslui Subiectul întrebării: Verificările la domiciliu. Românii rămân fără carte de identitate? Se anulează cartea de identitate? Stimate Domnule Prim-ministru, Ministerul Afacerilor Interne a organizat, pe data de […]