Adresată: Domnului Alexandru RAFILA, ministru al Sănătății
De către: Deputat Boris VOLOSATÎI, vicepreședinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării
Circumscripția: nr. 43 pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara graniţelor ţării
Data: 31/10/2022
Obiectul întrebării: Transparența în cazul contractelor cu firmele producătoare de seruri numite impropriu ”vaccinuri” anti-Covid și aprobarea spre folosire și vânzare în farmacii a preparatelor antivirale pe bază de Umifenovir.
Stimate domnule ministru,
Guvernul României, Ministerul Sănătății a promovat activ campanii de vaccinare a populației împotriva virusului SarsCov 2. Guvernul a achiziționat sau contractat, din bani publici, peste 100 de milioane de doze de ”vaccin” din străinătate. În același timp, Ministerul Sănătății nu a aprobat folosirea, cu posibilitatea vânzării în framacii, a preparatelor antivirale pe bază de Umifenovir. Această situație a pus România în contrast cu toate celelalte state din regiune.
În legătură cu subiectul achiziției ”vaccinurilor” anti-Covid și a medicației antivirale aprobate spre folosire, incusiv cu vânzarea liberă în farmacii, vă rugăm respectuos să ne transmiteți:
- Situația contractelor cu firmele producătoare de vaccinuri: dacă Ministerul Sănătății și Guvernul României au avut sau nu acces la contractele cu firmele producătoare de vaccinuri anti-Covid, dacă le cunosc conținutul în integralitate, precum și dacă sunt de acord ca aceste contracte să fie publicate într-un gest firesc de transparență. În cazul unui răspuns afirmativ la acest punct, vă rugăm respectuos să ne puneți la dispoziție, în copie, aceste contracte.
- Situatia efectelor secundare adverse ale acestor produse medicale, care se dovedesc a nu fi ”sigure și eficiente”, așa cum s-a afirmat inițial. Contrar celor susținute de oficialități, pentru unii oameni aceste ”vaccinuri” nu au fost deloc sigure, deoarece au murit după ce au acceptat să li se inoculeze serurile experimentale așa-zise ”vaccinuri”.
- Dacă Ministerul Sănătății și Guvernul României sunt sau nu implicate în vreun fel în aprobarea de către UE și autorizarea pe plan național a boosterelor împotriva Omicron, cum ar fi cele produse de Pfizer și Moderna, substanțe încă netestate pe oameni.
- Care sunt motivele reale și temeinice pentru care preparatele antivirale pe bază de Umifenovir nu au fost aprobate spre folosire și vânzare liberă în farmaciile din România.
- Dacă Ministerul Sănătății a aprobat sau urmează să aprobe, asemenea altor state, folosirea în România și vânzarea liberă în farmacii a antiviralelor care conțin substanța activă Umifenovir. Cum este sau urmează să fie reflectat acest fapt în Protocoalele de tratament antiviral aprobate de Ministerul Sănătății.
Nu există răspunsuri