Andrei Hangan – Declarație politică – Măsurile fiscale: Când guvernul uită cine l-a plasat la putere

De către: Senator Andrei HANGAN          

Circumscripția electorală: nr. 9  – Brăila

Grupul parlamentar: AUR

Ședința Senatului din data de: 11.09.2023

Măsurile fiscale: Când guvernul uită cine l-a plasat la putere

Stimați colegi,

            Astăzi, în fața dumneavoastră, aici în Plenul Senatului României, sunt nevoit să aduc în discuție o realitate dureroasă și alarmantă: măsurile fiscale propuse de actualul guvern, condus de premierul PSD, Marcel Ciolacu.

            Așa că, haideți să nu mai ascundem cruntul adevăr care stă în spatele aparențelor și al declarațiilor populist-politice.

            Premierul PSD și-a dat arama pe față și a anunțat că impozitează marile companii, însă, paradoxal, le întoarce banii cu cealaltă mână, sub forma unor ajutoare de stat. Este o strategie care nu numai că este incoerentă, dar și subminează total ideea unei reforme fiscale responsabile. Din toată reforma fiscală anunțată de PSD și PNL, nu a mai rămas nimic! Și, în mod previzibil, singurii care au scăpat de povara fiscală sunt marile companii și sinecurile din aparatul de stat.

            Această abordare dezamăgitoare a guvernului nu face decât să confirme că interesele marilor jucători economici sunt puse înaintea celor ale cetățenilor obișnuiți și ale mediului de afaceri autohton. În timp ce premierul Ciolacu își face declarațiile în fața românilor despre impozitarea marilor corporații, aceasta este doar o cortină de fum menită să ascundă realitatea crudă: românii și mediul de afaceri vor plăti pentru aceste măsuri fiscale înșelătoare.

            Este inacceptabil ca guvernul să impună o povară fiscală asupra populației și a întreprinderilor locale în timp ce oferă facilități și ajutoare de stat masive marilor corporații. Este o manifestare evidentă a disprețului față de cetățenii care își duc traiul din munca lor cinstită și care contribuie la dezvoltarea țării noastre.

            Această coaliție de guvernare pare să uite că a fost plasată în funcție pentru a sluji intereselor naționale, nu pentru a se lăuda cu măsuri fiscale lipsite de substanță și orientate exclusiv către un număr restrâns de privilegiați. În timp ce se promovează ideea de impozitare a marilor companii, aceasta rămâne doar o promisiune goală, un slogan populist, în timp ce realitatea ne arată că nu există o voință reală de a proteja interesele cetățenilor obișnuiți și ale mediului de afaceri autohton.

            Românii nu trebuie să plătească pentru greșelile și incoerențele guvernului. Nu trebuie să suporte o povară fiscală inechitabilă în timp ce marile companii sunt scutite de responsabilitățile lor. Guvernul trebuie să fie la înălțimea încrederii acordate de cetățeni și să acționeze în interesul național, nu să se plieze la cerințele corporațiilor.

            În acest context, solicit coaliției de guvernare să renunțe la această abordare nepotrivită și să se concentreze pe măsuri fiscale care să promoveze dezvoltarea economică echitabilă, care să protejeze interesele românilor și să susțină mediul de afaceri local.

            Este timpul să ne întoarcem la principii fundamentale și să acționăm pentru binele comun al națiunii. Este timpul să avem un guvern responsabil, care să se ghideze după principii etice și să demonstreze că pune pe primul plan interesele adevărate ale României.

            Dar, cum vă spun mereu, timpul începe să țină cu noi. În scurt timp, românii vor primi, în sfârșit, ce merită!

            Nu uitați, tic-tac!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat astăzi, la Bruxelles, că au trecut trei zile de la închiderea urnelor și, totuși, președintele AEP Toni Greblă refuză să explice de ce nu se anunță rezultatele finale. „Încercăm să înțelegem cum e posibil ca […]
Adrian Axinia, deputat AUR, a atras atenția, în cadrul unei declarații susținută la Bruxelles, asupra numărului uriaș de voturi declarate nule atât la alegerile europarlamentare, cât și la cele locale. „România este un stat capturat, iar puterea politică de la București, efectiv, a asasinat democrația. Spun […]
Prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea, susține că democrația este pusă sub semnul întrebării, în contextul în care 5% din voturile românilor exprimare la alegerile europarlamentare au fost anulate. „Într-un stat condus de hoți, nu se putea altfel decât ca aceste alegeri să fie fraudate, pornind de la […]
AUR a reușit la alegerile din 9 iunie un scor istoric. După doar 4 ani de la înființare, AUR este a doua forță politică a României după alianța comasaților. Am reușit ca în 4 ani de zile aproape să ne triplăm numărul de voturi obținute, de […]
Au trecut mai bine de 15 ore de când s-au închis urnele, iar Biroul Electoral Central refuză să publice rezultate parțiale oficiale. Între timp, sunt răspândite date neverificate, care induc intenționat lumea în eroare. Pe site-uri specializate sunt încărcate procese verbale neverificate, fără să se fi […]
Georgiana Teodorescu, candidat AUR, a prezentat duminică, 9 iunie, în cadrul unei conferințe de presă, susținută la sediul din Alianței pentru Unirea Românilor, noi informații privitoare la fraudele electorale care se află astăzi în desfășurare. ”Prima și cea mai gravă despre care am aflat recent și […]