Andrei Hangan – Declarație politică – Măsurile fiscale: Când guvernul uită cine l-a plasat la putere

De către: Senator Andrei HANGAN          

Circumscripția electorală: nr. 9  – Brăila

Grupul parlamentar: AUR

Ședința Senatului din data de: 11.09.2023

Măsurile fiscale: Când guvernul uită cine l-a plasat la putere

Stimați colegi,

            Astăzi, în fața dumneavoastră, aici în Plenul Senatului României, sunt nevoit să aduc în discuție o realitate dureroasă și alarmantă: măsurile fiscale propuse de actualul guvern, condus de premierul PSD, Marcel Ciolacu.

            Așa că, haideți să nu mai ascundem cruntul adevăr care stă în spatele aparențelor și al declarațiilor populist-politice.

            Premierul PSD și-a dat arama pe față și a anunțat că impozitează marile companii, însă, paradoxal, le întoarce banii cu cealaltă mână, sub forma unor ajutoare de stat. Este o strategie care nu numai că este incoerentă, dar și subminează total ideea unei reforme fiscale responsabile. Din toată reforma fiscală anunțată de PSD și PNL, nu a mai rămas nimic! Și, în mod previzibil, singurii care au scăpat de povara fiscală sunt marile companii și sinecurile din aparatul de stat.

            Această abordare dezamăgitoare a guvernului nu face decât să confirme că interesele marilor jucători economici sunt puse înaintea celor ale cetățenilor obișnuiți și ale mediului de afaceri autohton. În timp ce premierul Ciolacu își face declarațiile în fața românilor despre impozitarea marilor corporații, aceasta este doar o cortină de fum menită să ascundă realitatea crudă: românii și mediul de afaceri vor plăti pentru aceste măsuri fiscale înșelătoare.

            Este inacceptabil ca guvernul să impună o povară fiscală asupra populației și a întreprinderilor locale în timp ce oferă facilități și ajutoare de stat masive marilor corporații. Este o manifestare evidentă a disprețului față de cetățenii care își duc traiul din munca lor cinstită și care contribuie la dezvoltarea țării noastre.

            Această coaliție de guvernare pare să uite că a fost plasată în funcție pentru a sluji intereselor naționale, nu pentru a se lăuda cu măsuri fiscale lipsite de substanță și orientate exclusiv către un număr restrâns de privilegiați. În timp ce se promovează ideea de impozitare a marilor companii, aceasta rămâne doar o promisiune goală, un slogan populist, în timp ce realitatea ne arată că nu există o voință reală de a proteja interesele cetățenilor obișnuiți și ale mediului de afaceri autohton.

            Românii nu trebuie să plătească pentru greșelile și incoerențele guvernului. Nu trebuie să suporte o povară fiscală inechitabilă în timp ce marile companii sunt scutite de responsabilitățile lor. Guvernul trebuie să fie la înălțimea încrederii acordate de cetățeni și să acționeze în interesul național, nu să se plieze la cerințele corporațiilor.

            În acest context, solicit coaliției de guvernare să renunțe la această abordare nepotrivită și să se concentreze pe măsuri fiscale care să promoveze dezvoltarea economică echitabilă, care să protejeze interesele românilor și să susțină mediul de afaceri local.

            Este timpul să ne întoarcem la principii fundamentale și să acționăm pentru binele comun al națiunii. Este timpul să avem un guvern responsabil, care să se ghideze după principii etice și să demonstreze că pune pe primul plan interesele adevărate ale României.

            Dar, cum vă spun mereu, timpul începe să țină cu noi. În scurt timp, românii vor primi, în sfârșit, ce merită!

            Nu uitați, tic-tac!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Aflat la Washington DC, senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, a rostit un discurs la cea de-a cincea ediție a „International Crisis Summit”, eveniment din marja Conservative Political Action Conference – CPAC, cea mai mare conferință a liderilor conservatori […]
În cea de-a doua zi a Conservative Political Action Conference (CPAC), delegația AUR a continuat seria de întâlniri oficiale cu reprezentanți ai Partidului Republican din Statele Unite și cu oficiali europeni, dar și din alte colțuri ale lumii. Președintele AUR, George Simion, a acordat mai multe […]
O delegație a partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) condusă de președintele AUR, deputatul George Simion, se află în perioada 21 – 26 februarie în Washington DC, Statele Unite ale Americii, unde participă la CPAC – Conservative Political Action Conference, cea mai mare conferință a liderilor […]
Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat, la Washington DC, că ceea ce se întâmplă zilele acestea în România nu este doar un simplu act politic, ci este un atac asupra instituțiilor statului, asupra competitorilor politici care le sunt potrivnici celor aflați […]
Președintele AUR, George Simion, a transmis, din Statele Unite ale Americii, de la CPAC, un mesaj cu privire la ultimele evoluții de pe scena politică din România. Acesta a spus că ceea ce se întâmplă în România este inimaginabil, un atac asupra democrației. „Ceea ce se […]
conferință de presă AUR
Alianța pentru Unirea Românilor a organizat joi, 22 februarie, o conferință de presă în cadrul căreia s-a prezentat poziția partidului despre desfășurarea alegerilor din acest an. Marius Lulea, prim-vicepreședinte AUR, a declarat în cadrul conferinței de presă organizată chiar în fața Guvernului României, că actuala coaliție […]