Vasile Nagy – declarație de presă – De ce exploatarea gazelor de şist ar trebui interzisă în România?

De ce exploatarea gazelor de şist ar trebui interzisă în România?

Marţi, 14 martie, deputatul de Arad, Vasile Nagy, a prezentat în declaraţia politică câteva soluţii alternative la exploatarea gazelor de şist.

Exploatarea gazelor de şist a fost subiectul unor dezbateri aprinse în România în ultimii ani din cauza impactului său asupra mediului, asupra sănătăţii umane şi economiei locale.

Vasile Nagy a punctat că deşi această metodă de extracţie a gazelor naturale poate fi extrem de profitabilă pentru companiile care o utilizează, problemele asociate sunt multiple:

Poluarea apei – procesul de fracturare hidraulică implicat în exploatarea gazelor de şist necesită injecţia unui amestec de apă şi substanţe chimice în sol pentru a sparge rocile şi a elibera gazul. Acest amestec poate contamina apele de suprafaţă şi subterane, care sunt critice pentru fauna, flora şi pentru alimentarea cu apă a comunităţilor umane.

Poluarea aerului – exploatarea gazelor de şist poate duce la emisiile de gaze cu efect de seră şi de alte substanţe nocive pentru sănătatea umană, precum şi la poluarea zgomotului şi a prafului.

Dezastrele ecologice – în timpul exploatării gazelor de şist pot apărea accidente ecologice, cum ar fi scurgeri de substanţe chimice sau scurgeri de gaze, care pot cauza daune ireparabile pentru mediu.

Distrugerea habitatelor naturale – exploatarea gazelor de şist poate duce la distrugerea habitatelor naturale şi a ecosistemelor, ceea ce poate afecta negativ viaţa sălbatică şi poate perturba echilibrul ecologic.

Riscuri pentru sănătate – expunerea la substanţe chimice şi la alţi poluanţi care pot fi eliberaţi în timpul procesului de fracturare hidraulică poate avea efecte negative asupra sănătăţii umane, cum ar fi probleme respiratorii, probleme digestive, tulburări neurologice şi cancer.

Deputatul consideră că acestea sunt motive importante pentru care ar trebui interzisă exploatarea gazelor de şist, drept pentru care, trebuie implementte soluţii alternative la gazele de şist.

Unele dintre aceste soluţii includ:

Promovarea energiei regenerabile – investiţiile în surse de energie regenerabilă, cum ar fi energia solară, eoliană, hidro sau geotermală, pot înlocui gazele de şist şi alte surse de energie fosilă.

Eficientizarea energetică – îmbunătăţirea eficienţei energetice a clădirilor şi a industriei poate reduce cantitatea de energie necesară şi poate scădea consumul de gaze naturale.

Utilizarea gazelor naturale ca soluţie de tranziţie – gazul natural poate fi folosit ca o soluţie de tranziţie înainte de a se face trecerea la surse de energie regenerabilă.

Promovarea transportului electric – trecerea la vehicule electrice poate reduce consumul de combustibili fosili şi poate reduce emisiile de gaze cu efect de seră.

Promovarea economiei circulare – economia circulară poate reduce consumul de resurse şi poate îmbunătăţi eficienţa energetică prin reciclarea şi reutilizarea materialelor şi a energiei.

Aceste soluţii alternative pot aduce beneficii economice şi sociale pentru comunităţile locale, prin crearea de locuri de muncă şi prin reducerea impactului asupra mediului şi asupra sănătăţii oamenilor, consideră deputatul Vasile Nagy.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Naţional de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, anunță Conferința “Make Europe Great Again” din acest weekend de la Palatul Parlamentului ca fiind cel mai mare si mai important eveniment al mișcării conservatoare organizat până acum în România.   “Institutul Conservator […]
Mihai Enache AUR Primăria capitalei provocare
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, a vorbit, în cadrul unei conferințe de presă, despre noii candidați ai Coaliției PSD-PNL pentru postul de primar al Bucureștiului. Acesta a subliniat că acum, în loc de un candidat pierzător Coaliția are doi candidați pierzători și a detaliat: […]
Claudiu Târziu președintele CNC al AUR
Senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, a vorbit, în cadrul conferinței de presă a AUR de marți, 23 aprilie, despre evenimentul M.E.G.A., cel mai mare eveniment conservator desfășurat vreodată pe pământ românesc. ”Partidul AUR prin Institutul pentru Studii Politice […]
Deputatul AUR Adrian Axinia atrage atenția că România s-ar putea confrunta în acest an cu o situație economică fără precedent, din cauza măsurilor luate de ministrul Finanțelor, Marcel Boloș. „Este o nebunie ce vedem în momentul de față. Practic, cu banii împrumutați, Guvernul încearcă să creeze […]
Adresată: Domnului Mircea FECHET, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor De către:  Senator Andrei HANGAN Circumscripţia electorală: nr. 9 Brăila Grupul parlamentar: AUR Şedința Senatului din data de: 23.04.2024 Obiectul întrebării: Provocările în aplicarea Planului Național pentru stoparea traficului de deșeuri din lipsa de personal Stimate domnule […]
Adresată: Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală Nicoleta-Mioara Cîrciumaru De către: Senator Andrei BUSUIOC  Circumscripția electorală: nr. 39, Vaslui Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 23/04/2024 Obiectul întrebării: Sancțiunile privind nerespectarea obligațiilor de declarare în cadrul sistemului RO e-Transport Stimată Doamnă Preşedinte, […]