Suciu Sebastian-Ilie – declarație politică – “Consiliul Europei consideră măsura vaccinării o măsură categoric opţională şi interzice obligativitatea ei în Rezoluţia 2361/2021, adoptată pe 27 ianuarie 2021”

Domnul Sebastian-Ilie Suciu:

Bună dimineaţa!

Mulţumesc, doamnă preşedinte.

Bună dimineaţa, dragi colegi!

Vă îndemn să renunţaţi pentru o clipă la obedienţa politică, în favoarea obiectivismului şi raţiunii, renunţaţi la retorică, în favoarea măsurilor concret necesare şi renunţaţi la lupta politică, în favoarea interesului suprem al naţiunii române.

Vreau să facem un pas în spate şi să reflectăm la problema pandemiei COVID. S-a împlinit un an de pandemie şi cred că este momentul să facem un bilanţ şi să vedem ce lecţii am învăţat în acest răstimp, în acest an.

Am fost martori cum ne-au luat foc spitalele din cauza învechirii, suprasolicitării şi dezinteresului politic.

Am fost martori la revolte în rândul cadrelor medicale şi incompetenţa Guvernului în ceea ce priveşte gestionarea situaţiilor de conflict.

Am fost martori la jocuri politice pe vreme de pandemie. Aşa-numita politizare care nu a ocolit nici sfera sănătăţii publice.

Am fost martori cum unii profită şi transformă pandemia în afacere.

Dragi colegi, aceste probleme nu au fost generate de COVID, ele au fost dintotdeauna. COVID-ul doar le-a scos la iveală, le-a făcut vizibile şi consider că e de datoria noastră să le abordăm cu seriozitate.

Consider că acestea sunt adevăratele probleme, ele sunt prioritare şi necesită alocare de resurse.

Voi, în schimb, propuneţi să alocăm resurse pentru vaccinarea obligatorie. Vă anunţ că veţi obţine o soluţie paliativă, incertă şi menită să înlăture doar simptomele; ea nu va rezolva problemele sistemului de sănătate publică.

Vă anunţ că vaccinarea obligatorie a populaţiei n-o să ne scape de incendii în spitale.

Din păcate, constat dorinţa unor forţe politice de a excela în lupta cu pandemia, având ca scop doar populismul şi dividendele politice.

Consider vaccinarea obligatorie o măsură pripită, venită din dorinţa de a excela în rândul comunităţii europene şi mondiale. Ne dorim să fim mai europeni decât europenii şi mai democraţi decât americanii, dar cu ce preţ?

Vă aduc aminte că nici unii dintre cei mai sus-menţionaţi – americanii şi europenii – nu au recurs la asemenea măsuri. Mai mult decât atât, Consiliul Europei consideră măsura vaccinării o măsură categoric opţională şi interzice obligativitatea ei în Rezoluţia 2361/2021, adoptată pe 27 ianuarie 2021, şi care poartă numele “Vaccinuri COVID-19: aspecte etice, legale şi practice”. Ea cuprinde mai multe solicitări către statele membre.

Voi cita una dintre ele:

7.3.1 “Să se asigure că cetăţenii sunt informaţi că vaccinarea nu este obligatorie şi că nimeni nu este presat politic, social sau altfel să se vaccineze, dacă nu doreşte să facă acest lucru”.

Astfel, vă îndemn încă o dată să orientaţi resursele ţării pentru rezolvarea problemelor sistemului de sănătate publică, probleme reale, pentru că sunt destule. Vă spun asta ca medic venit de la Serviciul de Primiri Urgenţe al Spitalului Judeţean Sibiu.

Lăsaţi populismul şi excesul de zel, vă îndemn să informăm populaţia corect şi să ne lăsăm în baza înţelepciunii populare, aşa cum o cere Consiliul Europei.

Trăim vremuri în care sănătatea naţiunii este imperativul nostru absolut, imperativ pe care trebuie să-l fixam ca obiectiv politic în actuala realitate istorică.

La fel de imperativă este şi renunţarea la obedienţa politică oarbă, preţul căreia este sănătatea şi libertatea demnităţii naţiunii, mascată de către progresişti, marxişti şi liberali – Coaliţia de guvernare.

Mascată în slogane, etichete, trenduri, expertize sau în alte cuvinte – retorică. Propun să lăsăm armele retoricii în rastel, să luăm o pauză de la duelurile politice şi să reflectăm împreună la binele naţiunii.

În concluzie, vă îndemn să lăsăm românului dreptul de a alege să fie sau nu vaccinat. Eu personal am încredere în înţelepciunea acestui popor şi consider vaccinarea obligatorie o măsură pripită din punct de vedere medical, etic şi social. Cu riscul de a mă repeta, vă spun că în joc este sănătatea poporului, pentru că ne iau foc spitalele, nu avem proceduri, avem logistică proastă şi un sistem politizat.

Vă mulţumesc.

Deputat AUR de Sibiu, Suciu Sebastian.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

”Mircea Geoană a revenit printre pământeni după experiența de „mare șef” la NATO. După o asemenea „curățare” de imagine, Geoană probabil credea că vom uita trecutul lui din politica românească. Chiar atât de naivi să îi creadă pe români? Ei bine, da! Lucrul acesta a fost […]
”Astăzi, cadrele medicale au ieșit din nou în stradă. Cei care ar trebui să reprezinte o categorie prioritară pentru statul român se văd umiliți de către cei care administrează domeniul sănătății. Revendicările colegilor mei aflați în stradă sunt normale, acestea fiind lucruri de bun simț care […]
Propunerea europarlamentarului AUR Claudiu Târziu, președinte al Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, vine la finalul unei săptămâni în care acesta a vizitat mai multe județe afectate de secetă în sudul României și a discutat cu agricultori, specialiști și reprezentanți ai comunităților devastate […]
Președintele AUR, George Simion, a prezentat joi, la Turceni, în județul Gorj, planul de măsuri pentru domeniul energetic. Liderul AUR a declarat că dacă vrem să avem industrie, atunci trebuie să ne gândim la acele industrii care funcționează cu resursele noastre. „Trebuie să exploatăm toate resursele […]
Aflat la Orodel, județul Dolj, în cea de-a treia zi a campaniei pe care o întreprinde în județele din sudul României afectate de secetă și de pesta micilor rumegătoare, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR și liderul delegației partidului în Parlamentul European, Claudiu Târziu, a […]
Cum mai toate comentariile iscate de cartea senatorului Ciucă seamănă între ele, nu mă voi apuca acum să le repet. Mă voi mărgini să fac câteva considerații pe care genul acesta de carte le îndreptățește. Ce îi reproșez autorului Ciucă nu e lipsa de talent, pe […]