Imunitatea lui Raed Arafat
Vreau să aduc în discuție persoana domnului Raed Arafat. Știu că nu este politicos să discutăm persoanele care nu sunt de față, dar, în situația actuală, nu am de ales și, de aceea, o s-o fac în absența domniei sale. Vreau să subliniez că această situație ingrată este generată tot de el, fapt pentru care sunt nevoit să folosesc acest pupitru pentru a mă face auzit, iar in continuare o să vă explic și de ce.
L-am invitat de nenumărate ori pe dumnealui în Comisia pentru sănătate și familie, nu a venit nici măcar o dată. Nu a vrut să vină să discutam amiabil, atunci am crezut că poate o comisie de anchetă îl poate stimula și, cumva, determina să se prezinte.
A fost invitat pentru audieri în comisia parlamentara de anchetă a achizițiilor din pandemie unde iar nu s-a prezentat.
Cine este acest domn Raed Arafat?
Care este limita impertinenței sale, de-și permite cu atâta nepăsare să sfideze legile acestei țări?
Oare ce are de ascuns acest misterios domn Arafat de evită cu orice preț un dialog cu legislativul?
Căutând răspuns la întrebările de mai sus și neavând alta modalitate de a comunica cu acest domn, am ales această cale, prin care vreau sa-i aduc aminte dumnealui că actuala guvernare e temporară și, în curând, își va termina mandatul, iar protectorii lui nu vor mai putea face abstracție de litera legii, care prevede, la articolul 9, aliniatul 3 din legea nr. 96 din 2006 privind statutul deputaților și senatorilor sună în felul următor:
„Comisiile de anchetă parlamentară pot cita orice persoană care lucrează în cadrul Guvernului sau în cadrul celorlalte organe ale administrației publice și care poate avea cunoștință despre o faptă sau o împrejurare de natură să servească la aflarea adevărului în cauza care formează obiectul activității comisiei. Persoanele citate sunt obligate să se prezinte în fața comisiei de anchetă parlamentară.”
La ce-i bun acest statut al deputaților, dacă sunt persoane care-și permit sa-l ignore cu atâta nonșalanță?
Nu există răspunsuri