ROMÂNIA LA ÎNCEPUT DE AN
Stimate colege,
Stimați colegi,
Noul an nu a debutat cu perspective favorabile cetățeanului de rând. Lovit grav de inflație, creșteri majore ale ratelor și facturilor, românul de rând a ales să se izoleze în fața fanfaronadei unei clase politice care se încăpățînează să-i explice, zilnic, la televeizor, cât de bine trăiește și, mai ales, cât de bine va fi într-o Românie guvernată mereu de aceleași personaje schimbate printr-o abilă rotație a cadrelor din patru în patru ani.
Realitatea, după cum știm, noi cei care nu locuim în turnuri de fildeș și nici nu suntem protejați de SPP-iști, este una tragică și care poate fi restrânsă într-un singur cuvând pentru politica internă : ”sărăcie”, iar pentru politica externă, „umilință”. Ratarea intrării în spațiul Schengen nu este o înfrângere oarecare a diplomației românești, ci una majoră, sinonimă cu ratarea primului val de noi țări acceptate în NATO sau Uniunea Europeană. Întotdeauna alții vor fi fost vinovați, mai puțin cei responsabili – aceasta este placa turnantă, motivul de pivotare dinspre responsabilitate spre asumare folosit, contant, de miniștrii și vectorii de comunicare ai coaliției.
Și cum vreți performanță în politica externă, stimați colegi, când numeroase personaje din coaliția de guvernare au studii aprofundate făcute în vid, la fel și doctorate unde au plagiat masiv ori un parcurs profesional mai mult decât dubios ? Pot oare aceștia să ne reprezinte cu adevărat?!
Sinecurile au împânzit întreaga administrație, fraudarea banului public a devenit atât de obișnuită, precum corupția generalizată pe toate palierele.
Actuala clasă politică nu mai poate fi garantul dezvoltării și securității României !
Și, din acest motiv, Alianța pentru Unirea Românilor apare prezentată în mass-media plătită, ca o tristă ironie, tot din banii noștri, drept un mare dușman. Oare e greșit, stimați colegi, să un vrei să furi, spre exemplu? Oare e greșit să ceri ca fiecare să-și facă treaba la locul de muncă? Oare un e bine ca dintr-o subvenție electorală să poți construi un spital, întorcând, astfel, cu adevărat, fondurile publice către cetățeni? Căci, despre asta este vorba, până la urmă: política este pentru binele oamenilor, ci nu pentru binele partidelor!
Din 2024, anul în care AUR va câștiga alegerile, vă asigur că se va reseta și sistemul politic românesc, cu adevărat, așa cum ne-am dorit, cu toții, după 1989, ci nu cum și-au dorit alții!
Nu există răspunsuri