Silviu-Titus Păunescu – declaraţie politică intitulată “Guvernul habar nu are de câţi bani are nevoie un român pentru un trai decent!”

“Guvernul habar nu are de câţi bani are nevoie un român pentru un trai decent!”

Din păcate, statul român ignoră, cu bună ştiinţă, de aproape doi ani, o lege care le-ar aduce românilor venituri mai mari, într-o vreme în care şi aşa au ajuns la limita sărăciei şi a răbdării – rate mai mari, facturi mai mari, mâncare mai scumpă, absolut totul s-a scumpit, doar politicienii din coaliţia de guvernare îşi păstrează un optimism sinonim cu inconştienţa. Cei aproximativ 1,5 milioane de români care lucrează pe salariul minim primesc în mână 1.524 de lei, la un salariu brut de 2.550 de lei, după majorarea de 10,8% intrată în vigoare la începutul anului acesta.

Desigur, suma este insuficientă pentru asigurarea unui trai decent unei persoane, iar pentru o familie nici nu poate fi vorba, după cum susţinea, tot la începutul anului, chiar şi Avocatul Poporului!

Un studiu finanţat de Fundaţia Friedrich-Ebert România, la care au lucrat cercetători de la Institutul pentru Cercetarea Calităţii Vieţii (ICCV) şi Syndex România, actualizat în 2021, a ajuns la concluzia că valoarea unui coş minim pentru un trai decent ar trebuie să fie: 2.708 lei pe lună, pentru o persoană adultă singură, 4.417 lei pe lună pentru o familie de doi adulţi fără copii, 5.993 de lei pe lună pentru o familie de doi adulţi şi un copil şi 7.234 de lei pe lună pentru o familie de doi adulţi şi doi copii.

Acestea sunt cifrele seci, cele mai apropiate de realitate şi încă de dinainte de bătaia de joc a liberalizării pieţei la energie care a dat peste cap viaţa a milioane de români! Pentru a duce un trai decent, venitul unui adult, care trăieşte din salariul minim, ar trebui să fie mai mare cu cel puţin 1.184 de lei, faţă de cât este acum!

Realitatea de zi cu zi, este, însă, total diferită, stimaţi colegi, iar asta o ştiţi şi voi!

Vă reamintesc că, în urmă cu aproape doi ani, a intrat în vigoare Legea nr. 174/2020 care are următoarea prevedere: “Valoarea coşului minim de consum pentru un trai decent se stabileşte anual de către Institutul Naţional de Statistică şi se aprobă prin Ordin al preşedintelui acestuia”.

De doi ani, INS nu a fixat valoarea coşului minim, aceasta doar pentru că este super politizat, iar pentru a nu-şi pierde funcţiile, cei răspunzători faţă de acest lucru aleg să ignore o întreagă ţară!

Aşa că, dintr-o dată, pe sărăcia noastră, pe viitorul nostru, statul român nu ştie, nici astăzi, de ce sumă de bani are nevoie o persoană ca să trăiască decent, lucru care influenţează, evident, politica socială pe care vedem cu toţii cum o duce!

Această stare de fapt, vă garantez, va înceta din 2024, când Alianţa pentru Unirea Românilor va face dreptate pentru România!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

De ani de zile ascultăm un refren diabolic: boala vacii nebune, gripa aviară,  pesta porcină, aberația covid. În urmă cu un an eram amenințați cu septicemia hemoragică la păstrăvi, o altă balivernă născocită de niște minți diabolice, a căror intenție este să ne lipsească complet de […]
Europarlamentarul Claudiu Târziu, liderul grupului AUR din Parlamentul European și Președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor vizitează în cursul acestei săptămâni mai multe județe din sudul țării afectate de seceta severă din acest an și de pesta micilor rumegătoare. Scopul turneului este […]
Claudiu Târziu, liderul europarlamentarilor AUR și președintele Consiliului Național de Conducere al partidului, a lansat un manifest pentru salvarea sistemului de educație din România. În prima zi a noului an școlar, eurodeputatul Claudiu Târziu solicită Ministerului Educației elaborarea unei strategii de combatere a analfabetismului la nivel […]
”Economia României, sub conducerea tandemului format din Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, traversează una dintre cele mai dificile perioade din ultimii ani. Datele economice recente reflectă o serie de provocări majore, cu perspective îngrijorătoare pentru evoluția viitoare. În al doilea trimestru al anului 2024, economia românească […]
Astăzi, în jur de 3 milioane de elevi au început școala, dintre care 180.000 de elevi au început clasa Pregătitoare, fiecare dintre aceștia având propriile vise și aspirații privind viitorul lor de oameni mari, năzuințe pe care statul român ar fi trebuit să le susțină cu […]
În calitate de europarlamentar român și de membru al Comisiei pentru agricultură și dezvoltare rurală din Parlamentul European, merg pe teren să discut cu agricultorii despre seceta catastrofală de anul acesta și dezastrul provocat de pesta oilor. Trebuie să identificăm și să aplicăm rapid soluțiile de […]