Silviu-Titus Păunescu – declaraţie politică intitulată “Guvernul habar nu are de câţi bani are nevoie un român pentru un trai decent!”

“Guvernul habar nu are de câţi bani are nevoie un român pentru un trai decent!”

Din păcate, statul român ignoră, cu bună ştiinţă, de aproape doi ani, o lege care le-ar aduce românilor venituri mai mari, într-o vreme în care şi aşa au ajuns la limita sărăciei şi a răbdării – rate mai mari, facturi mai mari, mâncare mai scumpă, absolut totul s-a scumpit, doar politicienii din coaliţia de guvernare îşi păstrează un optimism sinonim cu inconştienţa. Cei aproximativ 1,5 milioane de români care lucrează pe salariul minim primesc în mână 1.524 de lei, la un salariu brut de 2.550 de lei, după majorarea de 10,8% intrată în vigoare la începutul anului acesta.

Desigur, suma este insuficientă pentru asigurarea unui trai decent unei persoane, iar pentru o familie nici nu poate fi vorba, după cum susţinea, tot la începutul anului, chiar şi Avocatul Poporului!

Un studiu finanţat de Fundaţia Friedrich-Ebert România, la care au lucrat cercetători de la Institutul pentru Cercetarea Calităţii Vieţii (ICCV) şi Syndex România, actualizat în 2021, a ajuns la concluzia că valoarea unui coş minim pentru un trai decent ar trebuie să fie: 2.708 lei pe lună, pentru o persoană adultă singură, 4.417 lei pe lună pentru o familie de doi adulţi fără copii, 5.993 de lei pe lună pentru o familie de doi adulţi şi un copil şi 7.234 de lei pe lună pentru o familie de doi adulţi şi doi copii.

Acestea sunt cifrele seci, cele mai apropiate de realitate şi încă de dinainte de bătaia de joc a liberalizării pieţei la energie care a dat peste cap viaţa a milioane de români! Pentru a duce un trai decent, venitul unui adult, care trăieşte din salariul minim, ar trebui să fie mai mare cu cel puţin 1.184 de lei, faţă de cât este acum!

Realitatea de zi cu zi, este, însă, total diferită, stimaţi colegi, iar asta o ştiţi şi voi!

Vă reamintesc că, în urmă cu aproape doi ani, a intrat în vigoare Legea nr. 174/2020 care are următoarea prevedere: “Valoarea coşului minim de consum pentru un trai decent se stabileşte anual de către Institutul Naţional de Statistică şi se aprobă prin Ordin al preşedintelui acestuia”.

De doi ani, INS nu a fixat valoarea coşului minim, aceasta doar pentru că este super politizat, iar pentru a nu-şi pierde funcţiile, cei răspunzători faţă de acest lucru aleg să ignore o întreagă ţară!

Aşa că, dintr-o dată, pe sărăcia noastră, pe viitorul nostru, statul român nu ştie, nici astăzi, de ce sumă de bani are nevoie o persoană ca să trăiască decent, lucru care influenţează, evident, politica socială pe care vedem cu toţii cum o duce!

Această stare de fapt, vă garantez, va înceta din 2024, când Alianţa pentru Unirea Românilor va face dreptate pentru România!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

AUR
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a anunțat că printre prioritățile din această sesiune parlamentară se numără reducerea impozitării muncii în România. Astăzi, în a doua zi de la reluarea activității parlamentare, AUR face un prim pas concret în acest sens prin depunerea unei inițiative legislative prin […]
Către: Nicolae-Ionel CIUCĂ, Prim-ministru al Guvernului României Din partea: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28 Mureș Subiectul întrebării: Efectele adverse ale vaccinurilor anti-COVID 19 Stimate Domnule Prim-ministru, Atât în Europa, cât și în Statele Unite cresc numărul rapoartelor care demonstrează o legătură directă între procesul […]
Către: Nicolae-Ionel CIUCĂ, Prim-ministru al Guvernului României Din partea: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28, Mureș Subiectul întrebării: Taxarea suplimentară a companiilor energetice Stimate Domnule Prim-ministru, La final de an am asistat la una dintre cele mai îngrijorătoare știri din domeniul energetic, anume faptul că […]
Către: Nicolae-Ionel CIUCĂ, Prim-ministru al Guvernului României Din partea: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28, Mureș Subiectul întrebării: Guvernanța corporativă a întreprinderilor publice Stimate Domnule Prim-ministru, La începutul anului 2023, domnul Silviu Geană, președintele Federației Sindicatelor din Silvicultură (FSS) Silva, trăgea public un semnal de […]
Către: Carol-Eduard NOVÁK, Ministrul sportului Din partea: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28 Mureș Subiectul întrebării: Investiții ale statului ungar în România Stimate Domnule Ministru, Statul ungar a finanțat cu 1 milion de euro construirea unei baze sportive la Miercurea Ciuc. La ceremonia de deschidere, […]
Către: Domnul Alexandru RAFILA, Ministrul Sănătății Din partea: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28, Mureș Subiectul întrebării: Campanie de conștientizare asupra importanței vaccinării Stimate Domnule Ministru, Din presa națională reiese faptul că ministerul pe care îl coordonați a inițiat pe SICAP o licitație pentru „servicii […]