Dacă acum câteva zeci de ani, când s-au pus bazele Uniunii Europene, sensul creării acesteia a fost facilitarea unei colaborări în special în plan economic, promovarea democrației și apărarea drepturilor omului, iată că astăzi accentul se pune mai ales pe limitarea suveranității și a interesului național și pe o diluare a specificului național. Fie acele principii nu au fost bine înțelese de la început, fie s-a modificat între timp menirea creării Uniunii Europene, sau au existat planuri globaliste ascunse.
Nu cu mult timp în urmă, Senatul României a adoptat Hotărârea nr. 40/2022
referitoare la propunerea de Directivă a Consiliului de stabilire a dispozițiilor detaliate de exercitare a dreptului de a vota și de a candida la alegerile locale de către cetățenii Uniunii, care au reședința într-un stat membru, a cărui cetățenie nu o dețin. Așadar, noua Directivă permite cetățenilor din cele 26 de state membre să poată candida la alegerile locale din România și să obțină o funcție publică în administrația românească.
Iată cum Uniunea Europeană mai face un pas important către globalizare. Invocând dreptul cetățenilor mobili ai UE de a alege și de a fi aleși la alegerile locale în statul membru de reședință, ca parte a drepturilor conferite de statutul de cetățean al Uniunii, Senatul României dă astfel undă verde deciziei prin care orașele și oricare alte entități administrative din Uniunea Europeană vor putea avea la conducere cetățeni ai Uniunii, fără ca aceștia să dețină cetățenia țării în care candidează.
Adică, niște cetățeni care nu au nimic în comun cu poporul autohton vor deține funcții în administrație și mai mult ca sigur, nu vor putea ține cont de aspectele particulare naționale, dând prioritate directivelor de la Bruxelles, în pofida intereselor locale și naționale.
Această reglementare este absolut dezavantajoasă pentru candidații români din cel puțin două motive: influența și autoritatea scăzută a României la nivel european și puterea financiară mai mare a unui candidat străin față de cea a unui candidat român. Să nu ne mirăm dacă cetățenii români vor fi o raritate pe acele funcții.
În opinia mea, această reglementare nu este decât un următor pas spre dizolvarea noastră ca popor cu tradiție și cultură, ca națiune. Globalizarea cu orice preț, sub orice formă, prin orice mijloace, indiferent de domeniu nu va genera nimic pozitiv nici pentru Europa în ansamblu, nici pentru fiecare popor în parte.
Nu există răspunsuri