Războiul din Afganistan s-a încheiat. Avem de dus un război împotriva sărăcirii și înfometării românilor, un război pentru păstrarea identității și valorilor naționale.
Cer actualului Guvern să se concentreze, în ultimele sale zile de existență, pe problemele de viață și de moarte ale românilor și să nu lărgească benzile de acces a refugiaților afgani în țara noastră.
În timp ce multe state din Uniunea Europeană s-au arătat reticente la ideea cotelor obligatorii de refugiați în contextul crizei umanitare din Afganistan, România nu are o voce pe această temă. În schimb, de vineri, de la depunerea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, până duminică, deci în mai puțin de 3 zile, România a evacuat, pe cale terestră, 95 de afgani care urmează să fie aduși în țara noastră. Potrivit Celulei de Criză Interinstituționale coordonate de ministrul Afacerilor Externe, până la începutul acestei săptămâni, în contul țării noastre au fost evacuați în total 156 de cetățeni afgani.
Aceste mișcări duc la ocuparea aproape în întregime a celor șase centre regionale pentru cazarea solicitanților de azil, care au un total de 1.100 de locuri. Asta în contextul în care țara noastră a avut peste 6100 de cereri de azil în 2020 și 5100 de cereri în primele 6 luni din 2021, majoritatea din partea unor cetățeni afgani sau sirieni, care susțin că sunt persecutați în țările lor.
În opinia AUR, atât viitorul fost prim-ministru Florin Cîțu, cât și premierii care îi vor urma, trebuie să îi pună pe primul loc pe români și să gestioneze eficient criza internă, care se manifestă pe toate palierele societății – de la sănătate, energie, economie, până la educație și demografie. România nu își permite să își deschidă larg porțile pentru refugiații afgani, care pot genera presiuni suplimentare bugetare și de securitate.
Așa să ne ajute Dumnezeu!
Nu există răspunsuri