Roman Nicolae – declarație politică – Poporul român trebuie să ştie! Câteva aspecte economice ale statutului de colonie a României.

Mai este cu adevărat România un stat suveran și independent, așa cum prevede Constituția țării noastre?

Va ajunge România să fie condusă de la pupitrul unui parlament absolutist, dotat cu o majoritate aptă să schimbe constituția cu o alta, agreată după bunul plac al Bruxelles-ului?

Nu sunt împotriva europenizării României, dornică să facă parte din marea familie europeană unită. Însă, această Europă trebuie să fie una a națiunilor unite și nu a „genurilor”, și să funcționeze cu o singura viteză.

Oficializarea statutului de colonie al Românei este reală pentru capitalul străin, care prin presiuni și impuneri de condiții, s-a instalat în domenii pe care le-a monopolizat.

În virtutea obligației coloniale pe care și-o asumă România, lupta este complet inegală. Pe de-o parte, Guvernul fără nicio putere efectivă, care de multe ori în încercarea de a face pe plac Bruxelles-ului este mai catolic decât Papa, în aplicarea unor măsuri impuse de Uniunea Europeană, iar de cealaltă parte capitalul străin, care a preluat sub control toate punctele și pârghiile strategice din economie, transformând România într-o colonie și tratând-o ca atare.

O conducere suverană a României va avea de luptat cu cartelurile unde companiile multinaționale abuzează de monopol sau oligopol. Nu este în acord cu principiile economiei de piață să permitem formarea de monopoluri sau cvasi-monopoluri în niciun domeniu economic. Nu contează ce origine are capitalul implicat, dacă e străin sau român. Important este să încurajăm concurența și diversificarea piețelor.

După ce au fost preluate cele trei domenii monopoliste: resursele naturale, distribuțiile de energie și băncile, restul economiei s-a prăbușit ca un joc de domino.

Românii așteaptă vremuri mai bune. Însă, aviditatea capitalului străin își spune cuvântul, prin forțarea unor tarife tot mai mari, fără ca Guvernul să intervină cu ceva concret în sprijinul poporului.

Asistam imobili la:

Întrebarea legitimă față de această situație este dacă actualul Guvern acceptă să fie, în continuare, un veritabil asasin economic pentru țară, sau va ieși din acest statut, și va adopta măsuri economice de salvare a economiei?

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Jocul de „adio, dar rămân cu tine” al lui Nicolae Ciucă nu convinge pe nimeni. PSD și PNL își continuă blatul în spatele ușilor închise. Dacă Nicolae Ciucă și PNL sunt cu adevărat revoltați de decizia Curții Constituționale, de ceea ce se întâmplă cu drepturile românilor, […]
“În prag de alegeri, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu mimează un divorț penibil, un gest disperat prin care nu vor decât să își păcălească electoratul pentru a fi votați din nou. Iar istoria se repetă! Ne amintim cum în 2020, aceiași liberali, în frunte cu tătucul […]
Petrișor Peiu, propunerea AUR pentru Ministerul Economiei Naționale, explică de ce nu ar fi bine ca MVM să cumpere E.ON România și prezintă soluția prin care această compania să rămână a românilor. ”Zilele acestea, întreaga Românie este înspăimântată de următoarea știre. Compania maghiară MVM ar urma […]
Președintele AUR, George Simion, a prezentat sâmbătă, 5 octombrie, în județul Vaslui, planul de măsuri pentru domeniul agricol. Evenimentul a avut loc la ferma pomicolă și vegetală „Agro Oliver Trans” din comuna Poienești. George Simion a spus că AUR este 100% alături de agricultorii români care […]
Europarlamentarul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, atrage atenția asupra faptului că România plătește prețuri de 4-5 ori mai mari pentru energia electrică importată din vestul Europei. ”Motivul este șocant: Austria și Slovacia NU au capacitate de interconectare cu statele din Est! Cine […]
Petrișor Peiu, propunerea AUR pentru Ministerul Economiei Naționale, atrage atenția asupra celor 100 de miliarde de euro, din fonduri europene, promise de către guvernarea PNL-USR și apoi de cea PNL-PSD. ”Ei bine, cele 100 de miliarde erau de fapt aproape 85 de miliarde, din care peste […]