Raisa Enachi – declarație politică – Poliția Locală  Bârlad – raport de activitate murdară!

Pe bună dreptate, românii cu pregătire profesională serioasă părăsesc, rând pe rând, țara! Ne întrebăm, de ani de zile, de ce?

        Un răspuns elocvent pentru ceea ce îi determină să aleagă să-și părăsească țara natală este și ceea ce se întâmplă la poliția locală Bârlad așa cum apare și este ilustrat și  în articolele din presa locală.

         Domnul Vasile Chelaru, comandantul Poliției Locale Bârlad, care ani de zile la rând a tot refuzat să vină în Consiliul Local  pentru a prezenta raportul de activitate al instituției pe care o conduce, a binevoit să vină la finalul lunii trecute în fața Consiliului Local, pentru a da explicații despre petrecerile bahice, facturile umflate, mașinile personale spălate de subalterni în timpul orelor de muncă, precum și alte dezvăluiri.

Explicațiile domnului comandant au fost incredibile. Pentru fiecare activitate ilicită anterior menționată, domnia sa a găsit o scuză:

În cazul polițistului local care spăla o mașină (despre care se presupune că ar aparține chiar comandantului) în timpul orelor de muncă, comandantul a afirmat că subalternul său își luase patru ore de concediu în acea zi, iar în momentul când aspira prin interiorul autoturismului era în timpul său liber. Atunci de ce acel polițist local era îmbrăcat în uniforma de serviciu, din moment ce nu era în timpul orelșor de serviciu?

Primarul Dumitru Boroș, la rândul lui a încercat să-l victimizeze pe comandantul  Vasile Chelaru afirmând că petrecerile sunt o raritate în rândul subalternilor, dar există probe video, în care se poate vedea foarte clar, cum câțiva agenți fac grătar îmbrăcați în uniforma de serviciu. „Audierea” comandantului Vasile Chelaru, în data de 28 septembrie 2021 de către consilierii locali, a început cu laude din partea președintelui de ședință, liberalul Liviu Luca, care a afirmat că „Poliția Locală în ultimii ani, este și meritul nostru că am acordat fonduri să o dotăm, și-a schimbat fața, atât cât a putut și ea”.

Recunoaște că poliția și-a schimbat fața atât cât a putut!

Referitor la petrecerea din sediul instituției, la care au participat angajații acesteia, comandantul poliției locale Bârlad a avut și de această dată, o explicație. „În legătură cu celelalte două articole, unde, cu ocazia unui eveniment, nu știu perioada, nu știu data, este adevărat că s-a întâmplat, am acceptat ca în sediul Poliției, să fie petrecute câteva ore, în cadrul extraprofesional”.

Referitor la facturile umflate, comandantul Poliției Locale susține că s-a adresat Parchetului Bârlad, pentru a face cercetări.

        Dar, domnul comandant a refuzat să spună, cu subiect și predicat, dacă petrecerile sunt o constantă în activitatea colegilor săi, cu toate că există înregistrări video în care se poate vedea cum polițiștii s-au întâlnit într-o zonă depărtată de oraș și de ochii curioșilor, la o petrecere, unii dintre ei fiind îmbrăcați în uniforma de serviciu, asta demonstrând că erau în timpul orelor de muncă. Mai grav este că, la acel grătar, unii dintre petrecăreți ar fi avut asupra lor și pistoalele din dotare, ceea ce contravine flagrant regimului armelor și munițiilor. Regulamentul interzice unui polițist care consumă alcool să dețină arme. Nu este exclus, ca și aceștia, să motiveze că erau în concediu de câteva ore în ziua respectivă!

Opinia publică apreciază că lucrurile au scăpat de sub control, imaginea instituției Poliției Locale Bârlad fiind compromisă fără scrupule, în timp ce bugetul le plătește bani grei pentru salariile acestor funcționari publici! Consider că aceasta este fața urâtă și murdară a unei instituții care ar trebui să lucreze în interesul cetățenilor, nu să se comporte așa cum a relatat presa locală în ultimele luni de zile!

În calitate de deputat de Vaslui, consider că este o rușine comportamentul acestor polițiști, în frunte cu comandantul lor, în timp ce oamenii de bună credință din România își fac datoria cu simț de răspundere la locul lor de muncă!

De treizeci de ani, partidele care au fost la conducere, mimează interesul pentru bunul mers al României, dar au acționat și acționează doar în interes propriu, motiv suficient pentru ca oamenii,  care ar putea aduce plus valoare prin munca lor, să își îndrepte pașii peste graniță!

Solicit instituțiilor abilitate să cerceteze activitatea Poliției Locale Bârlad și să ia măsurile care se impun în urma constatărilor ce se vor face.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) condamnă publicarea unei prime forme a unui document intern al Comisiei Europene, adresat traducătorilor, care recomandă evitarea referirii la Crăciun și înlocuirea numelor biblice în limbajul oficial. „Niște birocrați nealeși de nimeni și care par că nu mai reprezintă pe nimeni […]
tricolor
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) îl invită pe Klaus Iohannis la Alba Iulia, la evenimentele dedicate Zilei Naționale, pentru a constata la fața locului cât de dorit mai este de români în funcția prezidențială. „Dacă vrea să fie președintele tuturor românilor, și nu doar al PNL, […]
becuri
A doua zi după învestirea Guvernului Ciucă, cel mai mare furnizor de energie electrică pentru clienții casnici din România, ELECTRICA S.A., a anunțat creșterea substanțială, de la 1 ianuarie 2022, a prețurilor de distribuție. Acestea urmează a fi majorate cu până la 84%. La fel au […]
Președintele Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi invită românii la “Marșul Unirii” de la Alba-Iulia pe 1 decembrie. “Alba Iulia, capitala Unirii tuturor românilor va găzdui și în acest an serbările la 103 ani de la Marea Unire de la 1918. Ca în […]
Reprezentanţii Bucovinei au declarat unirea cu România la 28 noiembrie 1918 în Sala Sinodală a Palatului Mitropolitan din Cernăuţi. Iar acest episod istoric fericit se datorează în principal boierului Iancu Flondor, jurnalistului Valeriu Branişte, profesorului Sextil Puşcaru, medicului Isidor Bodea sau ofiţerului Ilie Lazăr. Iancu Flondor, […]
Către: Domnul Adrian Câciu, Ministrul Finanțelor De la: Silviu-Titus PĂUNESCU, Deputat AUR, circumscripţia electorală nr.23 IALOMIŢA Obiectul întrebării:Clarificări privind situația economică a României                                       Stimate Doamnule Ministru, Având în vedere că noul Guvern al României a fost investit pe clasica procedură de repede-înainte, cu dezbateri minime […]