Adresată: Doamnei Ministru al Educației Naționale- Ligia Deca, domnului Ministru al Afacerilor Interne- Lucian Bode
De către: Senator Rodica Boancă
Circumscripția: nr. 23, Ialomița
Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor
Ședința Senatului din data de: 22.02.2023
Obiectul întrebării: ore de pregatire pentru situații de urgență
Stimată doamnă Ministru, Stimate domnule Ministru,
În decembrie, la Legea Bugetului am solicitat măsuri suplimentare pentru protecția în caz de situații privind instituțiile școlare din județul Ialomița, în special deoarece marea majoritate a acestor clădiri sunt vechi și se află în stare de degradare. Din păcate, deși așteptările erau mari, toate amendamentele cu privire la aceste măsuri de protecție au fost respinse.
Acum, mă adresez domniilor voastre și vă solicit în mod expres mai multe măsuri privind limitarea riscului seismic în unitățile de învățământ din întreaga țară și desfășurarea de ore destinate pregătirii în caz de situații de urgență, sub forma unui parteneriat între cele două ministerele pe care le reprezentanți.
Astfel, conform prerogativelor dumneavoastră și în baza atribuțiilor conferinte de funcția pe care o dețineți, vă solicit răspuns la următoarele întrebări:
- După tragediile din Siria și Turcia, precum și în urma ultimelor cutremure din zona Olteniei, ați implementat măsuri suplimentare privind limitarea riscului seismic în unitățile de învățământ?
- Există o situație defalcată pe județe a clădirilor cu destinația ”unități de învățământ” care sunt expuse riscului seismic? Există o încadrare a acestora într-o clasă de risc seismic?
- Potrivit Protocolului privind pregătirea în domeniul situațiilor de urgență a elevilor și studenților din învățământul național, încheiat între Ministerul Educației și Ministerul Afacerilor Interne, există în desfășurare exerciții de simulare pentru situații de urgență? A fost suplimentat numărul acestora, în baza ultimelor evenimente? Există un calendar ale acestor simulări?
Nu există răspunsuri