Către: Doamna Gabriela FIREA, Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse
De la: Doamna Raisa ENACHI, Deputat, circumscripția electorală nr. 39, Vaslui
Subiectul întrebării: Separarea copilului de familie
Stimată doamnă ministru,
Evoluția României rezidă în proiecte de lege bine gândite, care să fie benefice întregii țări. Optăm să creștem și să educăm oameni, deoarece educația promovează înțelegerea, toleranța și cooperarea în rândul comunității.
Prin proiectul de lege 145/2023 se demonstrează, însă, contrariul, dat fiind faptul că articolele acestui „proiect” de lege generează atât de multe controverse.
Populația României este în pragul sărăciei, mulți părinți neavând, spre exemplu, acces la un sistem educațional de calitate. Susținând că această lege vine în sprijinul copiilor, contraziceți chiar articolele actului legislativ, din care reiese exact opusul! „Funcționalitatea” acestei legi în alte țări nu este aplicabilă și în România, unde condițiile de trai sunt diferite – salariile sunt la nivelul subzistenței, sistemul educațional a decăzut enorm, la fel, cel medical, iar exemplele pot continua. În plus, vă reamintesc un fapt extrem de important: suntem un popor cu principii morale bine păstrate.
Prin urmare, doamnă ministru, vă rog să îmi răspundeți următoarelor întrebări:
- Care este impactul financiar asupra bugetului, în cazul adoptării acestei legi, există suficiente resurse pentru asigurarea unui eventual număr crescut de locuri în centrele de plasament, construirea unora noi, creșterea numărului personalului specializat? Copiii României, în special cei din Vaslui, județ pe care îl reprezint în Parlamentul României, merg la culcare flămânzi sau, mai rău – https://observatornews.ro/eveniment/filmul-mortii-lui-andrei-baiatul-de-15-ani-din-vaslui-ucis-de-tata-tot-te-omor-numai-asa-ii-spunea-501835.html, și, după cum bine vedem în exemplul oferit, în acest caz, autoritățile nu au făcut nimic!
- În ce măsură se va ține cont de nevoile copiilor, având în vedere că țara noastră dispune de un număr insuficient de instituții specializate pentru îngrijirea acestora, iar personalul calificat este, de asemenea, insuficient?
- Cine a conceput această „Lege” împotriva copiilor României? Sub forma inițiatorului, ”Guvernul României”, trebuie să existe nume și prenume.
Nu există răspunsuri