Raisa Enachi – declarație politică – “Consumul de droguri – fenomen scăpat de sub control”

“Consumul de droguri – fenomen scăpat de sub control”

Dependenţa de droguri este o dependenţă dureroasă irezistibilă care provoacă tulburări psihice, halucinaţii, delir şi moartea. Din punct de vedere medical, nu există nicio diferenţă între dependenţa de droguri şi abuzul de substanţe: tulburări psihice severe, distrugerea tuturor organelor şi sistemelor corpului uman, moartea prematură – acestea sunt consecinţele asupra sănătăţii în ambele cazuri.

Astăzi, consumul de droguri este la modă. O forţă necunoscută trage o persoană să urmeze moda – şi în haine, şi în comportament şi în simpatii ideologice. Tinerii tind să aibă o predominanţă a nevoilor fiziologice asupra controlului emoţional şi voliţional al propriului comportament, ​​iar aceasta este una dintre cauzele dependenţei de droguri.

Este cunoscut faptul că atât prevenirea dependenţei de droguri, cât şi tratamentul acestei dependenţe sunt foarte dificile. Însă trebuie să devenim conştienţi că efortul necesar a fi depus pentru a se găsi soluţii trebuie să vină din partea întregii omeniri.

Pe parcursul celor trei zile ale Festivalului Saga, desfăşurat la Arena Naţională din Bucureşti, jandarmii şi poliţiştii de la Crimă Organizată au constatat peste 120 de infracţiuni pentru încălcări ale prevederilor legale privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri (deţinerea de droguri în vederea consumului propriu).

Potrivit unor surse publice, una dintre persoanele implicate în dezastrul drogurilor este un ofiţer de poliţie. Acesta a fost testat cu ajutorul echipamentului DrugTest, iar rezultatul a fost negativ. Ulterior, cazul a fost preluat de poliţiştii B.C.C.O. Bucureşti, pentru efectuarea de cercetări, conform competenţei. Astfel de acţiuni încalcă etica profesională şi deontologia profesională.

România încă nu are organisme de prevenţie eficiente care să limiteze numărul victimelor, mai ales în rândul tinerilor, şi nici nu aplică metode prin care să fie măsurate incidenţa şi substanţele cel mai des consumate în diferite oraşe. Este de notat faptul că, de cele mai multe ori, ajung în faţa instanţelor de judecată tinerii, iar dintre aceştia cei mai mulţi sunt elevi de liceu sau studenţi.

Societatea românească pare să oscileze între evitarea şi confruntarea cu realitatea. De asemenea, nu învaţă din greşelile sale. Evităm să abordăm probleme tinerilor şi să investim în sănătatea lor, evitând realitatea consumului de droguri în rândul acestora, unde vârsta unui tânăr consumator poate începe chiar de la 9 ani.

Anul trecut, cea mai mare captură de heroină din ultimii 30 de ani a avut loc în Constanţa, dar recunoaştem că se poate face mai mult. În acest fel, traficanţii au vândut în mod repetat cantităţi considerabile de droguri de-a lungul anilor.

Printre altele, traficanţii au găsit noi modalităţi de a vinde etnobotanice, se adaptează rapid şi schimbă formula chimică a produsului pe care îl vând, scăpând astfel de lege. Din această cauză, specialiştii sunt obligaţi să analizeze periodic substanţele halucinogene şi să le treacă pe listele care trebuie interzise la vânzare. Invariabil, între timp, există un vid legislativ echivalent cu posibilitatea de a vinde etnobotanice.

Agenţia Naţională Antidrog nu are suficienţi bani pentru a cumpăra seringi, darămite pentru a ajuta miile de oameni ale căror vieţi au fost distruse de dependenţa de droguri. În mult lăudata Agenţie suprapromovată fără niciun merit pe site-urile de internet. Nici măcar un singur centru de tratament nou nu a fost deschis în ultimii zece ani! În schimb, centre bine dotate, în care statul a investit milioane de euro, rămân închise.

Festivalurile reprezintă un prilej de consum, după cum ştiu atât oficialii, cât şi patronii. A pretinde contrariul este ipocrizie absolută. Există profesionişti gata să identifice evenimentele care semnalează o evoluţie serioasă a consumului. De data aceasta nu e vorba de incompetenţă! Aceşti oameni ştiu exact că ceea ce fac nu este eficient.

Drogul este aur plătit de sufletele ucise ale celor vii şi sângele celor morţi! Aceasta este durerea a milioane de taţi şi mame, soţii şi soţi, acestea sunt familii rupte, talente nerevendicate, sentimente trădate, destine sparte!

Şi toate acestea sunt un preţ groaznic de plătit pentru un scurt moment de bucurie artificială, chimică! Bucurii false, care nu au nimic de-a face cu adevăratele bucurii umane! În timp ce proprietarii Saga îşi vor număra milioanele, unii părinţi plâng pentru copiii lor.

Bunul Dumnezeu să-i ocrotească pe aceşti tineri, căci se pare că noi suntem incapabili.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

AUR propune măsuri de sprijin pentru antreprenorii Români Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a depus un proiect de lege care prevede că, în cazul construcțiilor cu destinație de producție sau depozitare, contribuabilul poate opta pentru metoda de amortizare accelerată pentru o valoare maximă de 1.000.000 lei […]
Nici săptămâna aceasta persoanele chemate la audieri în cadrul Comisiei de anchetă privind achizițiile din timpul pandemiei nu au dat curs invitațiilor transmise. Primele 7 puncte de pe ordinea de zi a comisiei au fost:  1) audierea domnului Alexandru Rafila, ministrul sănătății, 2) audierea domnului Victor […]
AUR
Federația Maghiară de Fotbal a reușit să iasă din anonimat printr-o știre mincinoasă publicată pe siteul oficial al forului. Într-un articol infirmat chiar de UEFA, oficialii maghiari pretindeau că federația europeană și-ar fi dat acceptul pentru utilizarea materialelor cu harta Ungariei mari pe stadioane.    La mai […]
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a organizat marți, 21 martie, la Parlament, dezbaterea cu tema „Legile educației – de la intenție la realitate”. La evenimentul organizat de AUR au luat parte specialiști în domeniul educației, reprezentanți ai sindicatelor, ai Patriarhiei Române, cadre didactice, studenți, reprezentanți ai […]
AUR
Alianța pentru Unirea Românilor organizează în data de 21 martie 2023 de la ora 12:00, în sala Grupului AUR de la Camera Deputaților, o dezbatere cu tema: Legile educației – de la intenție la realitate. Comisia națională de specialitate din cadrul partidului organizează dezbaterea „Legile educației […]
Claudiu Târziu, preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al AUR și președintele Comisiei pentru românii de pretutindeni a Senatului României, a avut o întâlnire cu E.S. Ambasadorul Brândușa Predescu și echipa misiunii diplomatice a României la Sofia. Printre temele abordate s-a aflat situația culturală dificilă a comunității […]