Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a votat contra pensiilor nesimţite!
Ca de fiecare dată, AUR a votat şi acum contra proiectului legislativ care încurajează pensiile aşa-zişilor „speciali”. De altfel, AUR este singurul partid care a depus în Parlament un proiect viabil, constituţional, care va duce la tăierea pensiilor speciale.
Ceea ce noi solicităm este impozitarea cu 90% a tuturor pensiilor care depăşesc indemnizaţia Preşedintelui României şi nu sunt bazate pe contributivitate.
În ceea ce ne priveşte, suntem pentru desfiinţarea oricărei pensii speciale, dar a acelora care au copiat elementul de distribuţie socială destinat Armatei Române. Trebuie să existe o distincţie clară şi să se ştie că pensia militară nu este pensie specială! Este o pensie de stat dată de statul român aceluia care are un singur contract social cu România: jurământul militar în interiorul căruia aceştia au semnat cu viaţa.
Ca model democratic, un stat ar trebui să asigure tratamentul egal şi nediscriminatoriu pentru toţi cetăţenii săi, inclusiv în ceea ce priveşte beneficiile şi drepturile sociale, cum ar fi pensiile.
În acest sens, pensiile speciale care sunt acordate unui grup select de oameni în funcţie de statutul lor, cum ar fi funcţionarii publici sau politicienii, sunt drepturi privilegiate şi discriminatorii. Aceste pensii speciale sunt mai mari şi mai generoase decât cele acordate cetăţenilor obişnuiţi, ale căror pensii sunt calculate strict în funcţie de vechimea şi de contribuţiile lor.Într-un stat democratic, toţi cetăţenii ar trebui să aibă aceleaşi şanse şi oportunităţi şi să fie trataţi cu aceeaşi justeţe şi echitate. Prin urmare, pensiile speciale sunt inechitabile şi subminează principiile fundamentale ale democraţiei.
Da, într-un stat democratic, toţi cetăţenii ar trebui să fie trataţi cu aceeaşi măsură, iar beneficiile sociale, cum ar fi pensiile, ar trebui acordate în funcţie de contribuţiile şi vechimea fiecărui cetăţean.
În plus, aceste pensii speciale reprezintă şi o povară financiară pentru bugetul statului. Potrivit reprezentanţilor Băncii Naţionale a României, pensiile speciale au ajuns la 0,85% din Produsul Intern Brut şi ar putea creşte până la 1,5% din PIB în doi – trei ani. Aceşti bani ar putea fi utilizaţi mai eficient pentru a sprijini alte programe sociale, cum ar fi îmbunătăţirea serviciilor publice sau alocarea de resurse pentru a sprijini oamenii care au nevoie.
Nu există răspunsuri