Muncaciu Sorin-Titus – declarație politică – Poziția AUR privitor la soluția medicală a rezolvării pandemiei SARS COV-2.

Pentru prima data in istoria medicinei romanesti, in fata unei afectiuni  virale, cu transmitere respiratorie si cu potential letal pentru anumite categorii de varsta avand si  morbiditati asociate, constatam, cu stupoare, abdicarea de la traditia medicala clasica,aceea a terapiei medicamentoase.

Abordarea   unei afectiuni de o asemenea gravitate se incearca a fi tratata, in masa , in plina pandemie, exclusiv  prin mijlocirea profilactica a vaccinarii.

De aceea, consideram, ca solutia terapeutica necesara este cea marcata de terapia medicamentoasa, bazata pe PROTOCOALELE DE TRATAMENT AMBULATOR. Aceasta strategie teraputica va putea rezolva cele doua probleme majore: spitalizarea si mortalitatea pacientilor care depasesc perioada optima a terapiei in ambulator .

Studiile fizio-patologice au aratat, conform publicatiei American Medical Journal cu numarul 8 din august 2020 si Cardiovasular Review din decembrie 2020, ca aceasta afectiune se manifesta prin urmatoarele directii  fizio-patologice:

  1. Infectia virala, replicarea virala cu o durata de aproximativ 8 zile
  2. Reactia subsecventa inflamatoare- vasculara ,care  se poate manifesta prin  furtuna cytokinelor. Se poate dezvolta  si o supra infectare bacteriana.
  3. Insuficienta respiratorie cu scaderea saturatiei sangvine
  4. Tulburari de coagulare intra-vasculara atat la nivel capilar cat si in vasele medii

Tratamentul ambulator vizeaza toate aceste directii fizio-patologice ale bolii si conform recomandarilor medicilor americani, protocolul ambulator este imperios necesar sa cuprinda toate medicamentele  cu rol terapeutic cat si medicatie de sustinere a imunitatatii.

Prima categorie,  care vizeaza infectia virala,  sunt medicamentele anti-virale intra-celulare- pe piata noastra fiind  obligatorie aducerea hidroxoclorochinei, ivermectinei, umifenovirului (arbidol sau alpeflu),favipiravirului (avigan-varianta japoneza care care un grad mic de hepatotoxicitate), anticorpii monoclonali (regeneron sau Regen-cov, roactemra= tocilizumab perfuzabil)

Aceste medicamente antivirale reprezinta un comandament pentru Ministerul Sanatatii,  deoarece lipsesc din farmacii pentru tratament ambulator.

A doua categorie o reprezinta medicatia anti-inflamatoare: dexametazona, metil-pregnisolon si anti-inflamatoare inhalatoare cu actiune directa .

A treia categorie este compusa din medicatia antibiotica: azitromicina, doxacilina.

A patra categorie este reprezentata de medicatia anti-coagulanta: aspenter, heparina cu molecula mica, fraxiparina, clegsane, fragmin, lovanox.

A cincea categorie – medicatie pentru stimularea imunitatii si compensarea deficitelor de vitamine:  vitamina C, D, zinc , quercitina

Strategia terapiei bazata pe protocoale ambulatorii necesita disponibilitatea tuturor acestor medicamente in farmacii, adoptarea de catre toti medicii din ambulator a acestor protocoale si aplicarea tratamentului, imediat – din prima zi, dupa stabilirea diagnosticului. In acest fel,  din punct de vedere epidemiologic se reduce  durata in care pacientul poate transmite  boala, iar din punct de vedere  terapetic, se reduce necesitatea spitalizarii. In consecinta,  rata mortalitatii  scade cu 85% , conform studiilor medicilor americani .

Aceasta este pozitia AUR referitor la solutia terapeutica de depasire  a pandemiei de SARS-COV-2

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

AUR
Institutul de Studii Politice Conservatoare „Mihai Eminescu” organizează conferința „Femeia – între normalitate și ideologie” sâmbătă, 25 martie, la Palatul Parlamentului, începând cu ora 12.00. Tema centrală a dezbaterilor este legată de valorile principale care definesc femeia în lumea contemporană și rolul acesteia în societate. După […]
AUR propune măsuri de sprijin pentru antreprenorii Români Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a depus un proiect de lege care prevede că, în cazul construcțiilor cu destinație de producție sau depozitare, contribuabilul poate opta pentru metoda de amortizare accelerată pentru o valoare maximă de 1.000.000 lei […]
Nici săptămâna aceasta persoanele chemate la audieri în cadrul Comisiei de anchetă privind achizițiile din timpul pandemiei nu au dat curs invitațiilor transmise. Primele 7 puncte de pe ordinea de zi a comisiei au fost:  1) audierea domnului Alexandru Rafila, ministrul sănătății, 2) audierea domnului Victor […]
Adresată:  Domnului Marian NEACȘU, Secretar General al Guvernului De către: Senator Claudiu TÂRZIU, președinte al Comisiei pentru românii de pretutindeni Circumscripția electorală: nr. 42 București Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 22/03/2023 Obiectul întrebării: Programul multianual de burse identitare pentru elevii români din Ucraina. Stimate […]
ÎNTREBARE PARLAMENTARĂ Adresată:  Domnului Attila-Zoltán CSEKE, ministrul al Dezvoltării, Lucrărilor publice și Administrației De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 21/03/2023 Obiectul întrebării: Realizarea […]
AUR
Federația Maghiară de Fotbal a reușit să iasă din anonimat printr-o știre mincinoasă publicată pe siteul oficial al forului. Într-un articol infirmat chiar de UEFA, oficialii maghiari pretindeau că federația europeană și-ar fi dat acceptul pentru utilizarea materialelor cu harta Ungariei mari pe stadioane.    La mai […]