Domnul Sorin-Titus Muncaciu:
Istoria pandemiei 2020-2021 va consemna faptul că atunci, în primăvara anului 2020, România a fost lovită de o pandemie cu un virus a cărei fiziopatologie nu se cunoştea.
Motiv pentru care, la început, măsurile de distanţare socială, lockdown-uri, au încercat să împiedice transmiterea comunitară. Dar ulterior, în lunile mai, iunie, aspectele fiziopatologice ale acestei afecţiuni au început să apară şi s-a constatat – cercetătorii italieni, de exemplu, sau americani, care au fost confruntaţi cu această boală mai repede – că tratamentul trebuie să meargă pe trei direcţii – antiinflamator, antiviral şi anticoagulare.
S-au făcut nişte protocoale care au fost publicate şi în “American Journal” şi care au avut, de fapt, cea mai mare accesare din istoria acestor documente medicale. Profesorii americani au început să aplice aceste protocoale.
Care este ideea acestor protocoale? Ideea era ca protocolul să fie aplicat în ambulatoriu, în sensul că, pacientului, odată prezentat, odată diagnosticat, să i se dea imediat tratament. De ce? Pentru că reducea perioada de transmitere a bolii şi riscul ca acest pacient să se întoarcă în spital cu afecţiunea în evoluţie, când era mult mai greu să stăpânim această boală.
Ce s-a întâmplat? Aceste protocoale au fost boicotate de media internaţională. Profesorii americani care au făcut aceste protocoale şi care au încercat să le publice au fost boicotaţi. S-a ajuns până acolo încât au trebuit să depună mărturie în Congresul american.
Pe data de 10 decembrie, The Trusted News Initiative a luat fiinţă. Este vorba despre un cartel media şi de reţele sociale care au luat hotărârea să împingă această filozofie a vaccinării – vaccinarea este singura metodă de a combate pandemia – şi au început să boicoteze toate informaţiile care nu conveneau acestei filozofii, adică website-uri în care reacţiile adverse au fost raportate. Profesori americani, care au început să aibă alte opinii în ceea ce priveşte morbiditatea şi mortalitatea actului de vaccinare, au fost boicotaţi. Este vorba despre un blackout, prin care guvernele şi statele americane au încercat să treacă prin aducerea în faţa Congresului a acestor specialişti.
Care a fost politica sanitară a României?
Noi am lăsat pacienţii diagnosticaţi să plece în carantină, să se ducă acasă, să fie supravegheaţi de medici de familie, şi unii dintre ei s-au întors cu boala agravată.
De ce nu s-au aplicat protocoale? Pentru că la noi în ţară medicamentele antivirale intracelulare – Ivermectina, Hidroxiclorchina, Favipiravir – nu au fost certificate pentru a fi folosite.
Această politică sanitară consider că a fost absolut împotriva interesului medical al poporului român şi cred că Guvernul şi acest Comitet de urgenţă ar trebui să dea explicaţii privind motivul pentru care noi am adoptat orbeşte această blocadă a protocoalelor ambulatorii. Au fost medici români care însă au spart aceste… de exemplu, doamna de la Oradea, care a încercat să trateze. Nu puteai să laşi bolnavii să plece acasă, în momentul în care ştiai că boala poate evolua.
Nu există răspunsuri