Marius Lulea (AUR): „Fermierii români sunt împinși spre faliment. Statul român a devenit principalul dușman al agriculturii naționale”

Marius Lulea, prim-vicepreședintele AUR, atrage atenția că fermierii români sunt într-o situație catastrofală, sunt împinși spre faliment de către statul român, obligați să-și vândă pământurile, tractoarele, combinele, pentru a putea face față situației dificile din agricultură. Acesta subliniaza ca, desi la televizor totul pare să fie roz, situatia din teren este cu totul alta.

„Politicienii anunță producții record de cereale. Însă ceea ce nu spun politicienii din România este faptul că prețurile sunt derizorii, sunt foarte mici, se vând astăzi cereale cu 0,7 lei pe kilogram, banii sunt insuficienți pentru a acoperi cheltuielile foarte ridicate.

În ultimii patru ani, inputurile, sămânța, motorina, îngrășămintele, erbicidele, pesticidele au devenit foarte scumpe, prețurile au crescut de câteva ori, în timp ce, iată, costul, prețul cerealelor a ajuns ridicol de mic, 0,7 lei pe kilogram. Degeaba facem producții record de cereale dacă nu avem zootehnie și nu avem industrie de prelucrare, industrie agroalimentară, pentru că ajungem să exportăm cereale ieftine, de câteva miliarde de euro, și importăm carne foarte, foarte scumpă, de aproape un miliard de euro.

Nu mai vorbim despre faptul că importurile agroalimentare ale României depășes, atenție, cifra este halucinantă: 11 miliarde de euro. Mai mult decât atât, vedem că autoritățile statului îi fugăresc pe cei care au curajul să lucreze. Am ajuns să plătim apa din pământul României, iar țăranii care au curajul să facă producție aici, acasă, sunt căutați cu poliția și reținuți. Nu este normal să se întâmple așa ceva. Dacă pentru străini apa este gratuită, atunci trebuie să fie gratuită și pentru fermierii din România.

Avem o situație catastrofală în zona de agricultură, avem nevoie de investiții, trebuie să avem zootehnie, să căutăm soluții, zootehnia reprezintă una dintre soluții, astfel încât să folosim surplusul de cereale, nu să le exportăm ieftin. Mai mult decât atât, avem nevoie de fabrici de prelucrare a cerealelor și de prelucrare a cărnii, astfel încât să producem mâncarea pentru români aici, acasă. Nu să importăm de 11 miliarde de euro mâncare plină de toxine, care trebuie să reziste luni de la momentul la care a fost fabricată până ajunge în masa noastră.

Însă guvernarea actuală nu are soluții, unica lor soluție reprezintă distrugerea agriculturii românești, e nevoie de o schimbare, e nevoie de un alt mod de a te relaționa tu, statul român, la fermierii din România”, a declarat prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea.

Distribuie acest articol!