Se spune că Justiția este oarbă sau așa ar trebui să fie. Prin numirile făcute la conducerea DNA; DIICOT și Parchetul General, Președintele Iohannis pare să vrea o Justiție cu ochii larg deschiși și în lesă. În acest fel, Justiția poate fi folosită ca un ciobănesc german, în funcție de interesele politice de moment ale celui care ține celălalt capăt al lesei.
Societatea românească a reacționat dur când PSD a încercat să-și subordoneze Justiția, dar pare paralizată sau nu dă semne să înțeleagă ce se întâmplă când Președintele Iohannis acționează contrar recomandărilor MCV, contrar opiniei organizațiilor profesionale din domeniu (Forumul Judecătorilor, Asociația „Inițiativa pentru Justiție”) și chiar contrar avizelor CSM.
Gabriela Scutea a fost numită la Parchetul General, iar Georgiana Hossu la DIICOT în ciudata avizului negativ dat de secția de procurori a CSM. Despre ambele procuroare au apărut informații în presă care ridică mari semne de întrebare cu privire la competența lor profesională sau integritatea morală. Georgiana Hossu are soțul trimis în judecată pentru fapte de corupție, iar mama sa de 80 ani este acționară în firme off-shore.
Ignorând avizele negative ale CSM, mai mult chiar, caracterizându-le drept superficiale, domnul Președinte alimentează neîncrederea în competența profesională a magistraților. Sunt niște numiri asumate politic, fără a ține cont de opinia specialiștilor din domeniu. Toată lupta dusă de Președintele Iohannis în raport cu PSD în ultimii 3 ani a fost doar pentru ca România să aibă o Justiție independentă de PSD, dar dependentă de Președinte și PNL?
După „guvernul meu”, Iohannis va avea și „Justiția lui”?
Nu există răspunsuri