Familiile și copiii care au nevoie de suport vor fi afectați direct de această situație.

Adela Ioana Târziu, în calitate de președinte al Organizației pentru femei AUR și de asistent social, suștine demersul președintelui Asociației Asistenților Sociali (ASproAS) și al Federației Internaționale a Asistenților Sociali/Europa (IFSW Europe), Ana Rădulescu.

Așa cum pentru sănătatea trupească mergi la medic, pentru sănătatea sufletească la preot și pentru apărarea drepturilor tale la jurist, pentru integritatea persoanei tale ai nevoie de un asistent social pregatit.

Forma adoptată de Senatul României in data de 11 februarie 2020, prevede la art. 250, litera g):

„pentru funcţia de asistent social – absolvirea unei instituţii de învăţământ superior de profil, de lungă sau de scurtă durată, cu examen de licenţă ori de absolvire, sau a unei şcoli sanitare postliceale sau a liceului pedagogic, specializarea mediator şcolar”

Precizăm că în baza Legii 466/2004, funcția de asistent social poate fi ocupată doar de către o persoană care deține titlul de ASISTENT SOCIAL dobândit în urma absolvirii unui program universitar acreditat, cu specializarea ASISTENȚĂ SOCIALĂ.

Acest lucru se impune pentru a asigura copiilor/elevilor/ familiei cu cerințe educaționale speciale asistența și suportul profesional necesar pentru participarea și integrarea în școală.

Forma actuală a art. 250, litera g) nu face diferența între nevoile sociale, nevoile educaționale și nevoile de sănătate ale copilului și va introduce o practică neunitară în ocuparea funcției de asistent social.

Prin urmare, Domnule Președinte, vă rugăm să NU PROMULGAȚI modificările la Legea educaţiei naţionale nr.1/2011 (L159/2019 – plx720/2018/08-04-2019) și să trimiteți către Senatul României solicitarea de revizuire a art. 250, litera g) în forma următoare:

„g) pentru funcţia de asistent social – absolvirea unei instituţii de învăţământ superior, program universitar acreditat de lungă sau scurtă durată, cu specializarea asistență socială”

Nu, nu spune: eu nu voi avea niciodată nevoie de asistența sociala! Pentru că asistența socială nu se ocupă doar de împărțitul ajutoarelor de stat pentru categorii defavorizate, nici numai cu salvarea unor naufragiați social, căzuți în diferite patimi, ca aceea a consumului de droguri, de exemplu, ori doar de recuperarea unor persoane căzute din sine și din lume în autodesconsiderare și ocupații ignobile.

Articol preluat de pe pagina:
https://www.rostonline.ro/2020/02/asistentul-social-si-legea-educatiei/

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

15.000 de români s-au înscris în numai 24 de ore în AUR, singura forță patrotică, creștină și conservatoare din Parlamentul României, în urma apelului lansat luni de copreședinții formațiunii George Simion și Claudiu Târziu. AUR îi îndeamnă pe toți românii care nu sunt reprezentați politic să […]
28 iunie 1940, vineri Într-o zi de vineri a fost răstignit Hristos, pe nedrept, El, cel fără de greșeală. Într-o zi de vineri a fost cedată Basarabia, Bucovina de Nord și Ținutul Herța, aproximativ 18% din suprafața României de atunci, teritorii locuite de 4 milioane de […]
Duminică, 30 mai, ora 18:00, Alianța pentru Unirea Românilor a organizat un protest la ambasada Serbiei din București ca urmare a abuzului săvârșit de grănicerii sârbi care au împiedicat participarea deputatului AUR Ringo Dămureanu la manifestările organizate de comunitatea românească din regiunea Timoc cu ocazia Zilei […]
În seara zilei de 29 mai 2021 domnului Ringo Dămureanu, deputat AUR și membru al Grupului de Prietenie România-Serbia din Camera Deputaților, i s-a interzis accesul în Republica Sârbă în timp ce se îndrepta spre Valea Moraviei pentru a sărbători Ziua Românilor de Pretutindeni alături de comunitatea istorică românească din […]
Decizia de a impune restricții de circulație obligatorii și, mai ales carantina totală pentru persoanele în vârstă de peste 65, asumată public de Președintele Iohannis este disproporționată, inumană și în dezinteresul României. Izolarea la domiciliu a tuturor persoanelor de peste 65 ani, în lipsa unui sistem […]
În plină eră digitală, când informația este mai accesibilă ca oricând în istorie, rațiunea, logica și luciditatea ar trebui să primeze. Problema e că, deși educația se vrea a fi la apogeu, unii dintre noi nu sunt capabili să gândească logic și să acționeze rațional. România are […]