ASISTENTUL SOCIAL ȘI LEGEA EDUCAȚIEI

Familiile și copiii care au nevoie de suport vor fi afectați direct de această situație.

Adela Ioana Târziu, în calitate de președinte al Organizației pentru femei AUR și de asistent social, suștine demersul președintelui Asociației Asistenților Sociali (ASproAS) și al Federației Internaționale a Asistenților Sociali/Europa (IFSW Europe), Ana Rădulescu.

Așa cum pentru sănătatea trupească mergi la medic, pentru sănătatea sufletească la preot și pentru apărarea drepturilor tale la jurist, pentru integritatea persoanei tale ai nevoie de un asistent social pregatit.

Forma adoptată de Senatul României in data de 11 februarie 2020, prevede la art. 250, litera g):

„pentru funcţia de asistent social – absolvirea unei instituţii de învăţământ superior de profil, de lungă sau de scurtă durată, cu examen de licenţă ori de absolvire, sau a unei şcoli sanitare postliceale sau a liceului pedagogic, specializarea mediator şcolar”

Precizăm că în baza Legii 466/2004, funcția de asistent social poate fi ocupată doar de către o persoană care deține titlul de ASISTENT SOCIAL dobândit în urma absolvirii unui program universitar acreditat, cu specializarea ASISTENȚĂ SOCIALĂ.

Acest lucru se impune pentru a asigura copiilor/elevilor/ familiei cu cerințe educaționale speciale asistența și suportul profesional necesar pentru participarea și integrarea în școală.

Forma actuală a art. 250, litera g) nu face diferența între nevoile sociale, nevoile educaționale și nevoile de sănătate ale copilului și va introduce o practică neunitară în ocuparea funcției de asistent social.

Prin urmare, Domnule Președinte, vă rugăm să NU PROMULGAȚI modificările la Legea educaţiei naţionale nr.1/2011 (L159/2019 – plx720/2018/08-04-2019) și să trimiteți către Senatul României solicitarea de revizuire a art. 250, litera g) în forma următoare:

„g) pentru funcţia de asistent social – absolvirea unei instituţii de învăţământ superior, program universitar acreditat de lungă sau scurtă durată, cu specializarea asistență socială”

Nu, nu spune: eu nu voi avea niciodată nevoie de asistența sociala! Pentru că asistența socială nu se ocupă doar de împărțitul ajutoarelor de stat pentru categorii defavorizate, nici numai cu salvarea unor naufragiați social, căzuți în diferite patimi, ca aceea a consumului de droguri, de exemplu, ori doar de recuperarea unor persoane căzute din sine și din lume în autodesconsiderare și ocupații ignobile.

Articol preluat de pe pagina:
https://www.rostonline.ro/2020/02/asistentul-social-si-legea-educatiei/

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Președintele Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi invită românii la “Marșul Unirii” de la Alba-Iulia pe 1 decembrie. “Alba Iulia, capitala Unirii tuturor românilor va găzdui și în acest an serbările la 103 ani de la Marea Unire de la 1918. Ca în […]
Reprezentanţii Bucovinei au declarat unirea cu România la 28 noiembrie 1918 în Sala Sinodală a Palatului Mitropolitan din Cernăuţi. Iar acest episod istoric fericit se datorează în principal boierului Iancu Flondor, jurnalistului Valeriu Branişte, profesorului Sextil Puşcaru, medicului Isidor Bodea sau ofiţerului Ilie Lazăr. Iancu Flondor, […]
Către: Domnul Adrian Câciu, Ministrul Finanțelor De la: Silviu-Titus PĂUNESCU, Deputat AUR, circumscripţia electorală nr.23 IALOMIŢA Obiectul întrebării:Clarificări privind situația economică a României                                       Stimate Doamnule Ministru, Având în vedere că noul Guvern al României a fost investit pe clasica procedură de repede-înainte, cu dezbateri minime […]
Ca şi în anii precedenţi, ziua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor de anul acesta lansează 16 zile de activism care se vor încheia pe 10 decembrie 2021 – ziua care comemorează Ziua Internaţională a Drepturilor Omului. De la izbucnirea infecţiei cu coronavirus COVID-19, numărul cazurilor […]
Către: Prim-ministrul Guvernului României,   Domnul Florin Vasile CÎȚU De la:  Gl.mr. prof.univ.dr. Nicolae N. ROMAN             Deputat AUR, circumscripția electorală nr.10 Buzău Obiectul întrebării:  Posibilitatea fabricării de medicamente antivirale   Domnule prim-ministru,           Există informații că fabrica de medicamente “Terapia” din Cluj-Napoca poate începe […]
Către: Ministrul Sănătății,   Domnul Attila Zoltan CSEKE De la:  Gl.mr. prof.univ.dr. Nicolae N. ROMAN             Deputat AUR, circumscripția electorală nr.10 Buzău Obiectul întrebării: Clarificări despre avizarea ISU a spitalelor românești   Domnule ministru,           Având în vedere desele incidente neplăcute care afectează spitalele din […]